Kelios malonios iOS 9 smulkmenos

„iOS 9“ jau išleista ir daug kas jau šia „iOS“ versiją įdiegė savo įrenginiuose. Be žinomų naujovių, „iOS 9“ Apple įdiegė kelias malonias smulkmenas, kurios dar labiau pagerina patyrimus naudojantis „iOS“ įrenginiais.

„iOS 9“ „Apple“ yra įdiegusi daug daugiau pakeitimų, nei jų minėjo šios, mobiliems „Apple“ įrenginiams skirtos operacinės sistemos, pristatymo metu. Šį kartą pradėsiu nuo mažiau malonios žinios senesnių „iOS“ įrenginių, tokių kaip „iPhone 4S“ ar i„Phone 5“, savininkams - ne visos naujovės, kurios „iOS 9“ padaro tokią viliojančia veikia senesniuose „iPhone“ įrenginiuose.

Žemiau kelios tokių malonių smulkmenų.

Paprasta atsijungti nuo „Bluetooth“ įrenginių

„iOS 9“ atsijungti nuo susieto „Bluetooth“ įrenginio tapo daug paprasčiau - nebereikia nurodyti įrenginiui jo pamiršti ar išjunginėti „Bluetooth“. Atidarykite „Settings“ aplikaciją, paspauskite ant „Bluetooth“, paspauskite ant „i“ piktogramos esančios šalia įrenginio pavadinimo ir paspauskite „Disconnect“.

iCloud Drive aplikacijos piktograma

„iOS 9“ pagaliau atsirado paprastas būdas prieiti prie failų ir aplankų saugomų „iCloud“. Keista tik, kad pagal nutylėjimą, „Apple“ šios aplikacijos nutarė nerodyti vartotojo „Home“ ekrane (juk ten rodo tiek šlamšto).

Norint „iCloud Drive“ aplikaciją matyti šalia kitų „iOS“ įrenginyje įdiegtų aplikacijų - atidarykite „Settings“ aplikaciją, pasirinkite iCloud > iCloud Drive ir įjunkite „Show on Home Screen“ jungiklį .

„Photos“ aplikacijoje kelias nuotraukas pažymėti tapo paprasčiau

iOS 9 pažymėti kelias nuotraukas yra paprasta kaip perbraukti pirštu per ekraną. Atidarykite kokį nors aplanką „Photos“ aplikacijoje savo „iPhone“, iPad“ ar „iPod touch“, paspauskite ant „Select“ ir perbraukite pirštu per nuotraukas - paprasta ir daugiau nebereikia „lesinėti“ pirštu vaizdelių ekrane.

Labiausiai naudoto muzikinio grotuvo aplikacijos piktograma užrakinto telefono ekrane

Šią funkciją „Apple“ pristatė savo renginio metu, tačiau čia viena tu funkcijų kuri atrodo keistai kol nepabandai.

Prie „iOS“ įrenginio pajungus ausines (veikia ne su visais „iOS 9“ palaikančiais įrenginiais) ar įrenginį pajungus prie stereo sistemos - „iOS“ automatiškai atidaro paskutinį naudotą grotuvą ir suteikia prieigą prie jo net esant užrakintam ekranui. Panašu, kad ši funkcija veikia ne tik su „Apple“ „Music“ aplikacija bet ir su kitomis muzikos klausymuisi skirtomis aplikacijomis. Taip pat atrodo, kad skiriami net prie iPhone pajungiami įrenginiai, nes jei pajungę ausines klausėtės „Spotify“ pagalba - jas pajungus vėl aktyvuosis „Spotify“, tačiau jei prie automobilio audio sistemos pajungę klausėtės muzikos „Music“ aplikacijos pagalba - pajungus prie automobilio audio sistemos „iPhone“ vėl - aktyvuosis „Music“.

Automatinis perjungimas tarp Wi-Fi ir mobilių duomenų

Tikriausiai ne kartą esate atsidūrę kai Jūsų „iOS“ įrenginys prisijungia prie paliegusio „Wi-Fi“ ir interneto svetainė neatsidaro ir tada turite rankiniu būdu tokį „Wi-Fi“ atjungti. Naujesniuose „iOS“ įrenginiuose šios problemos nebeliks jei atsidarysite Settings aplikaciją ir joje pasirinksite „Mobile Data“ bei atsidūrę pačioje puslapio apačioje įjungsite „Wi-Fi Assist“ .

Pasikeitus eismo sąlygoms „Maps“ jus nukreips greitesniu keliu

„Apple“ patobulino savo „Maps“ aplikacijos darbą ir be kitų, viešojo transporto patobulinimų, dabar „Maps“ gali automatiškai nukreipti greitesniu maršrutu, jei eismo sąlygos numatytoje trasoje pasikeitė.

Lietuvoje ši funkcija visiškai nenaudinga, nes „Apple“ „Maps“ aplikacijoje nėra Lietuvos kelių eismo sąlygų informacijos, tačiau daugelis mūsų keliauja po svečias, labiau „Apple“ mylimas šalis ir dažnai tenka ten vairuoti. Jei važiuojant staiga numatytame maršrute susidarė spūstis ar nutiko eismo įvykis - „Maps“ informuos apie galimą greitesnį maršrutą - tereikia paspausti „Go“ mygtuką ir sekti naujuoju keliu žemėlapyje.

iPhone bandys nuspėti kas skambina

„iOS 9“ jei skambina iš Jums nežinomo („Contacts“ aplikacijoje neįrašyto) telefono numerio - iPhone ieškos informacijos telefone esančiuose elektroninio pašto laiškuose to telefono paminėjimo ir jei toks bus surastas, po telefonu pamatysite „Maybe: Vardenis Pavardenis“.

Atnaujinimus įdiekite vėliau

Jei tuo metu kai pasirodė „iOS“ atnaujinimas neturite laiko sėdėti ir laukti kol jis bus įdiegtas - „iOS 9“ galima nurodyti atnaujinimą įdiegti naktį arba galite nurodyti priminti apie tai. Jei nurodysite, kad „iOS“ atnaujinimas turi būti įdiegtas nakties metu, iPhone jį įdiegti bandys tarp 2:00 ir 4:00 nakties.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 20 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Settings „Cellular“ dabar nėra

    yra: " Mobile data" ;)

  2. Radioaktyvus

    O kartais pajungus ausines siūlo ne paskutinį grotuvą, o daugiausiai naudojamą grotuvą?

  3. Atsirado galimybė, atsidarius nuorodai iš pašto, ar kokios aplikacijos, vėl grįžti atgal neuždarinėjant naršyklės.

  4. Be naudingų atsirado ir "lievų"...
    Pas mane pvz, paspaudus emaile nuorodą, atsidaro Safari, bet "langų" režime, t.y. atsidarantysis tinklapis nebūna full screen..
    Ir dar berods, Plantronics bluetooth ausinė pradėjo prasta kokybe veikti, garsas dreba, trūkinėja, žmonės skundžiasi, kad sunkiai supranta, ką kalbu. Nemanyčiau, kad ji staiga sugedo. Nors gal cia ir sutapimas..

  5. Su tom nuorodom šitas atsitinka, kai Safari langas būna uždarytas

  6. Vienu momentu mačiau naudingą smulkmeną, kai užrakintas ekranas, kairėj pusėj apačioj buvo calculiatoriaus ikonėlė, tokio stiliaus kaip ir dešinėj kameros ikonėlė. Bet dabar dingo. Ar kas nors pastebėjo, kad ji yra? Ar visiems ji yra, tik man dingo? :)

  7. Muzika ne prie ko :)

  8. Pas mane irgi šįryt ji buvo. Bet gal čia kalendorius?

  9. Va, pagaliau vėl pasirodė kalkuliatorius nė iš to. Ši kartą padariau screen. Būna jums?

    • Manau susidūrei su „Suggested Apps“ funkcija :) Settings > App & iTunes Stores > pavažiuok žemyn iki „Suggested Apps“ skirsnio ten, priklausomai nuo nustatymų, gali pamatyti „Installed Apps“ ir/ar „App Store“.
      Jei nervina - išjunk šią funkciją. Ji priklausomai nuo tavo buvimo vietos rekomenduoja aplikaciją. Pvz. Jei užeini į kokį „Starbucks“ tai įjungus šią funkciją greičiausiai kampe pamatysi Starbucks aplikacijos piktogramą. Jei nesi jos įdiegęs ir esi išjungęs „App Store“ funkciją „Suggested Apps“ skirsnyje - jos nepamatysi.

      Matyt sėdi namie, kur dažnai skaičiuoji pinigus - tai tau ir išmetė kalkuliatorių :)

  10. Aa. Supratau. Bet kad man tik kelis kartus pasirodė ir dingsta labai greitai, kad ir kai atrakini/užrakini ir nebėra :) man kaip tik patinka, kad pasirodo. Pasitaikė tik kalkuliatorius, daugiau niekas. Pačiu kalkuliatoriu tai laaabai retai naudojuosi :)

  11. Siri niekada nenaudoju, tik dabar pastebėjau, kad prie kompo kai telefonas yra, tada atsiranda kalkuliatorius :)

  12. Man kalkuliatoriaus niekada nebuvo, bet tikrai atsiranda kalendorius.

    Beje, kaip čia į komentarą įdėt paveiksliuką?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų