iPhone aptinkantis dūmus, stiklinis iMac ir ateities EarPod ausinės

Apple, kaip ir daugelis technologinių kompanijų, jau dabar kuria ir bando įvairias ateities technologijas, kurias mes - paprasti mirtingieji, jei kompanijai pavyks tobulai įgyvendinti savo planus, išvysime tik po keleto metų.

Apple slaptose laboratorijose vyksta patys įdomiausi dalykai - ten jau dabar kuriami produktai, kuriuos mes išvysime tik po kokių dešimties metų. Apple inžinieriai be perstojo tobulina technologijas ir ką nors sukūrę varsto patentų biuro duris ir pateikia paraiškas naujiems patentams.

iPhone kaip dūmų detektorius

Naujame Apple patente Nr. 9,123,221 pavadintame „Belaidžiai įrenginiai gebantis aptikti dūmus“ aprašomas mažo daviklio, analogiško naudojamiems priešgaisrinėse sistemose veikimo technologija ir principai. Skirtumas tik tas, kad toks daviklis gali būti patalpintas iPhone, Wi-Fi prieigose, Mac kompiuteriuose, Apple Watch ir Apple TV.

Norint, kad daviklis veiktų teisingai - jis turi būti įdiegtas ten, kur galėtų patekti dūmai - pavyzdžiui iPhone ausinių jungtyje. Davikliui aptikus dūmus, speciali aplikacija apie tai informuoja savininką bei aktyvuoja gesinimo sistemas bei atlieka kitus, gaisro atveju būtinus veiksmus. Pranešime apie gaisrą gali būti pateiktas adresas, kuriuo esančiame pastate vyksta gaisras, informacija apie žinutę siuntusio asmens (įrenginio) buvimo vietą bei informaciją apie gaisro židinį.

Apple patentas leidžiantis iPhone veikti ir kaip dūmų detektoriui

Stiklinis iMac

Apple turi ne vieną patentą susijusį su stiklu ar stiklinėmis konstrukcijomis ir dabar jos tokių patentų arsenalas rugsėjo 1 dieną pasipildė dar vienu tokio tipo patentu gavusiu numerį 9,125,298 B2. JAV patentų ir prekės ženklų biuras patvirtino Apple patentą, kuriame aprašoma technologija leidžianti kurti ne tik stiklinius iPhone, tolius mes jau matėme ir daugelis čiupinėjome, bet ir stiklo korpusą turinčius iMac kompiuterius. Tarp šio patento kūrėjų minimas ir vyriausias Apple dizaineris Jony Ive, kas yra gana neįprasta ir rodo, kad šiame patente aprašomos technologijos yra tampriai susijusios su dizainu.

Naujajame Apple patente aprašoma stiklo plokščių sujungimo technologija leidžianti kurti korpusus įvairiems įrenginiams, tame tarpe ir iMac ar televizoriams. Kalbant apie tokių įrenginių pliusus ir minusus pirmoje eilėje norisi atkreipti dėmesį į puikią jų išvaizdą už kurią teks deja sumokėti didele tokių įrenginių rizika sudūžti ir periodišku jų glostymu skudurėliu valant pirštų paliktas dėmes.

Apple patentas aprašantis stiklo plokščių sujungimo technologiją leidžiančią kurti stiklo korpusą turinčius įrenginius

Ateities EarPod ausinės

Rugpjūčio pabaigoje JAV patentų ir prekės ženklų biurui buvo pateikta paraiška Nr.: US 2015/0245129 A1 Apple patentui, kuriame aprašoma technologija, išnaudojant kaulų laidumą, pagerinti ausinių perduodamo garso kokybę.

Standartinės EarPod tipo ausinės gali gerokai patobulėti, jei jose bus panaudota Apple patente aprašoma, kaulų pralaidumo savybes išnaudojanti, technologija garsą perduodanti per kaukolės kaulus ir ausų būgnelį. Ši technologija, ją panaudojus belaidėse ausinėse leis aiškiai girdėti pašnekovą panaikinant išorinius triukšmus.

Norint panaudoti šią technologiją Bluetooth ausinėse - reikalingi specialūs komponentai, tokie kaip: specialūs mikrofonai, akselerometrai ir akumuliatoriai. Apple paraiška patentui, kuriame aprašoma kaulų pralaidumo panaudojimo ausinių triukšmų slopinime technologija

Akumuliatoriai galintys MacBook kompiuteriui leisti dirbti savaitę

Apple pateikė paraišką patentui, kuriame aprašoma akumuliatorių sistema leidžiantį „nešiojamą kompiuterinę sistemą“ aptarnauti be papildomo įkrovimo kelias dienas ar net savaites. MagSafe jungties paminėjimas patente leidžia manyti, kad Apple mąsto, o gal net ir bando šias technologijas MacBook klasės kompiuteriuose.

Šiame patente aprašomų akumuliatorių technologija labai panaši į tą, kurią sukūrė kompanija Intelligent Energy.

Apple paraiška patentui, kuriame aprašoma akumuliatorių technologija leisianti nešiojamiems kompiuteriams be papildomo įkrovimo veikti kelias dienas ar net savaites.

Apple turi begales įdomių patentų, tačiau patento patvirtinimas negarantuoja, kad jame aprašyta technologija artimu metu ar apskritai kada nors bus panaudota. Didelė patentų dalis taip ir lieka dulkėti „popieriuje“, juose aprašytos technologijos taip niekada ir nebūna realizuotos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų