Alergija iPhone 6

37 metų britas aptiko, kad yra alergiškas Apple pagamintam savo mobiliam telefonui. Po ilgo ir sunkaus gydymo vyras reikalauja, kad Apple imtųsi veiksmų.

Mark Watson payręs alerginę reakciją nuo nikelio esančio iPhone 6 sudėtyje.
Nuotrauka: The Daily Mirror

Britų „The Daily Mirror“ rekomenduoja visiems naujiems iPhone 6 vartotojams pasitikrinti ar neturi įtartino bėrimo ant odos. iPhone 6 korpuso lydinio sudėtyje yra vienas stipriausių, tarp metalų, alergenų - nikelis. Tokią išvadą padarė medikai po eilės incidentų, kurių kaltininkais buvo išmanūs telefonai ir planšetiniai kompiuteriai.

Mark Watson patirta alerginė reakcija nuo nikelio esančio iPhone 6 sudėtyje.
Mark Watson patirta alerginė reakcija nuo nikelio esančio iPhone 6 sudėtyje.
Nuotrauka: The Daily Mirror

Pastaruoju metu vis dažniau pasitaiko atvejų, kai į medikus kreipiasi vartotojai, kurių alergijos reakcijų priežastimi yra mobilūs telefonai ir planšetiniai kompiuteriai, kurių sudėtyje yra nikelio. Vienu tokių pacientų yra ir Mark Watson, kuris šiuo metu gydosi nuo alergijos, kurią jam sukėlė jo iPhone 6.

37-metis britas pastebėjo bėrimus, kurių priežastimi buvo alergija nikeliui. Tokia alerginė reakcija nėra mirtinai pavojinga, tačiau kaip ir kitos panašios ligos, ją turinčiam gali sukeli nemažai diskomforto. Jei alergijos reakcija stipri - gydymui gali tekti naudoti antibiotikus ir steriodus. Reikalas tas, kad negydant per alergijos paveiktas odos vietas gali prasiskverbti infekcija.

„Tu niekada nesitiki, kad nuo Apple produktų gali šitaip išberti. Tiesiog negali patikėti, kad esi alergiškas telefonui. Aš niekada nebuvau alergiškas nikeliui ir anksčiau šis metalas man asocijavosi tik su pigia bižuterija“, - sakė Mark Watson.

Rašoma, kad dėl stiprios alergijos vyras net pasiėmė nedarbingumo lapelį. Britas taip pat mini, kad Apple svetainėje jis nerado jokios informacijos apie tai, kad iPhone naudojamas toks stiprus alergenas. Apple problemą pripažino, tačiau britui jokios kompensacijos už patirtus nepatogumus taip ir nepasiūlė.

Alergija nikeliui dažnai dermatologų tarpe yra vadinama „alergija juvelyriniams dirbiniams“. Nikelio yra ir pigiuose juvelyriniuose dirbiniuose, akinių rėmuose, monetose ir net baltame aukse. Jo galima aptikti drabužių tvirtinimo detalės: užtrauktukuose, džinsų spaustukuose, liemenėlės kabliukuose ir visoje eilėje kasdieniniame mūsų gyvenime liečiamų daiktų. Jo yra ne tik iPhone 6, bet ir kitų gamintojų metalinius korpusus turinčiuose telefonuose.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų