19 dalykų apie naujus iPhone 6s, iPad, Apple Watch ir Apple TV, kurių gal nežinojote

Apple „Hey Siri“ renginio metu Apple pristatė naujuosius iPhone 6s, iPad Pro, Apple TV ir Apple Watch, tačiau ne viską Apple spėjo paminėti renginio metu, nors kai kuriuos dalykus ji paminėjo netiesiogiai.

Žemiau keli dalykai apie rugsėjo 9 dienos renginyje Apple pristatytus produktus, kurių Apple nepaminėjo arba, kurie galėjote nepastebėti, tačiau jie gali būti svarbūs apsisprendžiant pirkti ar nepirkti įrenginį, o gal net norėti jo ar ne.

Hermès Apple Watch

Apple Watch

Tie kas žiūrėjo Apple renginį negalėjo nepastebėti naujų Hermès apyrankių, kurias Apple renginio metu ne kartą rodė kartu su pritaikytą Hermès temą turinčiu Apple Watch. Daugeliui kilo klausimas kaip galima bus tuos dirželius įsigyti. Norint turėti Apple Watch su Hermès dirželiu - teks pirkti tokį Apple Watch, kuris komplektuojamas su šios prancūzų kompanijos gamybos dirželiais ir yra įpakuotas specialioje dėžutėje.

Šiais, Hermès dirželius turinčiais laikrodžiais Apple prekiaus pasirinktose parduotuvėse ir labai tikėtina, kad bent jau greitu metu, Lietuvoje jų nebus. Šių, 38mm ir 42mm, aliuminio ar nerūdijančio plieno korpusą turinčių Apple Watch kaina prasideda nuo 1 100 USD ir gali siekti 1 500 USD.

iPad mini 4

iPad mini 4

Renginio metu, beveik nepaminėdama Apple išleido tai ko daugelis vartotojų laukė pernai - naują iPad mini - mažesnę iPad Air 2 versiją. iPad mini 4 yra 18% plonesnis (6,1mm) ir sveria tik 299 gramus. iPad mini 4 bus leidžiami šviesiai pilkos, auksinės ir tamsiai pilkos spalvos, o kainos prasidės nuo 399 € (Vokietijoje 389 €) už 16GB Wi-Fi modelį ir sieks 725 € už 128GB Wi-Fi + Cellular modelį.

iPad Pro

iPad pro

iPad Pro velniškai greitas

Viena iš iPad Pro savybių leisianti triuškinti konkurentus, tame tarpe ne tik planšetinius, bet ir nešiojamus kompiuterius yra naujas super greitas disko kontroleris. Šis kontroleris kartu su įrenginyje įdiegtais 4GB RAM, greitesniu procesoriumi ir geresne grafika - šiam planšetiniam kompiuteriui leidžia veikti stalinio kompiuterio greičiu ir jį naudoti tokioms užduotims kaip daug kompiuterio pajėgumų reikalaujančios aplikacijos ir žaidimai.

iPad Pro greitis

3D Touch

Kaip bebūtų apmaudu, tačiau iPhone 6s, iPhone 6s Plus įdiegtos 3D Touch technologijos pirmajame iPad Pro - nebus, gal kitąmet… Matyt tai Apple marketinginis triukas skatinantis pirkti Apple Pencil, o gal įdiegus šią technologiją tokiame dideliame ekrane, dabartiniais 3D Touch kaštais įrenginio kaina šoktelėtų į viršų tiek, kad neleistų įrenginiui išpopuliarėti.

Kameros

iPad Pro įdiegta kamera - labai prasta. Ji viso labo 8MP, o jos diafragma f/2,4 (panašiai kaip ir iPad Air 2). Prasto apšvietimo sąlygomis nufotografuoti kadrai atrodo ne itin patraukliai. iPad Pro įdiegta 1,2MP FaceTime kamera. Jos pagalba galima įrašinėti HD video ir kokybiškiems „selfiams“ ji netiks, bet gal taip ir geriau :)

Klaviatūros

iPad Pro Apple klaviatūra

Atskirai parduodama iPad Pro 64-ų klavišų klaviatūra-uždangalas padaryta taip, kad tarp klavišų nėra tarpų, o tai reiškia, kad išpylus ant jos kavos puodą ar nusinešus į paplūdimį nereikės iš karto žingsniuoti į Apple įranga prekiaujančią parduotuvę ar ieškoti kito gamintojo iPad Pro skirtos klaviatūros.

Turėjusi galimybę išbandyti iPad Pro su Apple Smart Keyboard klaviatūra, Wall Street Journal žurnalistė Joann Stern su nusivylimu rašo, kad priešingai nei pas Microsoft Surface Pro, naudojant Apple iPad Pro skirtą klaviatūrą, įrenginio palinkimo kampas vienas - 120˚, o klaviatūra neturi pašvietimo.

Kalbant apie kitus gamintojus - iPad Pro veiks ir su kitų gamintojų, tokių kaip Logitech, sukurtomis klaviatūromis, kurios taip pat, kaip ir Apple gamybos iPad Pro skirta klaviatūra jungsis prie įrenginio per specialią jungtį. Jei jau turite įsigiję Bluetooth klaviatūrą pritaikytą iPad - ją taip pat galėsite naudoti ir su naujuoju iPad Pro, tačiau naudojant klaviatūras, kurios jungiasi per specialią iPad Pro jungtį - išvengsite klaviatūros ryšio su įrenginiu dinginėjimo bei tokiai klaviatūrai nereikės atskiro maitinimo.

Apple sako, kad vienintelis dalykas ko kurdama 169 USD kainuojančią klaviatūrą ji nesukūrė - tai abėcėlė.

Apple Pencil

Apple Pencil

Anksčiau sklandę gandai apie tai, kad Apple pradės naudoti dvipusę USB-C jungtį nepasitvirtino ir net priešingai. Renginio metu pristatytas naujas iPad Pro skirtas priedas Apple Pencil, kaip beje ir naujojo Apple TV nuotolinio valdymo pultelis, įkrovimui naudos Lightning jungtį ir taip parodo, kad jos kompanija nenori keisti į nieką kitą.

Kurdama savo  Pencil kompanija pasirinko ne tik kitokią technologiją, bet ir kitokią jo pas vartotojus patekimo strategiją nei kai kurios jos konkurentės. Pavyzdžiui:

  • S-Pen, kurių Samsung nepardavinėja ir jie yra standartinėje Galaxy Note komplikacijoje, gamina kompanija Wacom ir jie yra pasyvūs - jiems nereikalingas elektros šaltinis. S-Pen, be Samsung planšetinių kompiuterių yra suderinami ir su Wacom planšetėmis.
  • Microsoft Surface Pro skirtą Stylus gamina kompanija N-trig. Šiems „pieštukams“ reikalinga AAA baterija. Nors juos Microsoft pardavinėja po 50 USD, tačiau pirkti juos reikia nebent pameti, nes perkant Surface Pro - Microsoft Stylus dovanoja.

Apple pasirinko taktiką, kai iPad Pro vartotojai šį, tik su iPad Pro suderinamą,  Pencil turės pirkti ir pakloti už jį 99 USD. Apple Pencil kaina Europoje kol kas nėra žinoma.

Apple Pencil naudoja akumuliatorių, kuris yra nepaprastai greitai įkraunamas naudojant Lightning jungtį. Vieno pilno Apple Pencil įkrovimo pakanka 12 valandų darbo, tačiau jei kartais dirbtumėte ilgiau - ne bėda - įstačius Apple Pencil į iPad pro Lightning jungtį 15 sekundžių „pieštuku“ vėl galėsite naudotis 30 minučių.

Apple Pencil įkrovimas

Išeitų, kad įkrauti 99 USD kainuojantį Apple Pencil 12-ai valandų darbo - užtenka jį 6 minutes palaikyti įjungtą į iPad Pro Lightning jungtį.

78% procentais už iPad Air 2 didesnio, 2732×2048 ekraną turinčio iPad Pro kaina prasidės nuo 799 USD ir sieks 1079 USD už 128GB (Wi-Fi + Cellular).

iPhone 6s

iPhone 6s

Pradžiai, kalbant apie naujuosius iPhone 6s reikėtų paminėti, kad kompanija atpigino ir tęs prekybą iPhone 6, iPhone 6 Plus ir iPhone 5s modeliais. Tiesa, Apple nutraukia prekybą senesniais auksinės spalvos modeliais - taigi tik du iš penkių iPhone modelių, kuriais prekiaus Apple yra auksinės spalbos. … nors jei mūsų Apple įranga prekiaujančios parduotuvės turi atsivežusios šios spalvos iPhone - yra tikimybė, kad jų dar galite spėti įsigyti.

Aukštos skiriamosios gebos panoramos

iPhone 6s panoraminė fotografija

Kadangi Apple naujuose iPhone modeliuose įdiegė 12MP jutiklį - iPhone 6s ir iPhone 6s Plus galima bus fotografuoti iki 63MP dydžio panoramines nuotraukas.

Aukštesnės skiriamosios gebos sulėtintas video

iSight kameros pagalba galima filmuoti 1080p/120fps[1] ir 720p/240fps video, tačiau tai ne telefono, o iOS 9 galimybė ir ją turės ir kiti iPhone modeliai palaikantys „slow-motion“ video, ne tik iPhone 6s.

Optinis vaizdo stabilizavimas

iPhone 6s kamera

Šiais metais Apple įdiegė optinį vaizdo stabilizavimą (OIS - optical image stabilization), tačiau šią puikią, kokybiškesnį video filmuoti leidžiančią funkciją, ir šiais metais turės tik iPhone 6s Plus telefonų modeliai.

Vaizdo priartinimas peržiūrint video

Naujieji iPhone leis peržiūrint video priartinti vaizdą - tai gali būti naudinga funkcija peržiūrint 4K video failus.

Jei galvojate apie 16GB iPhone 6s modelį

Naujuose iPhone 6s modeliuose Apple palaikys „Live Photos“. Tokie nuotraukų failai užims dvigubai daugiau vietos nei paprasti ir vertėtų pagalvoti ar tikrai 16GB iPhone modelis yra tinkamas pasirinkimas.

Dar greitesnis Wi-Fi

iPhone 6s ir iPhone 6s Plus modeliuose Apple įdiegė stipriai patobulintą Wi-Fi, kuris palaiko 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi su MIMO. Kalbant suprantamiau - šių telefonų modelių savininkai gali tikėtis Wi-Fi greičio iki 866MB/s arba du kartus greitesnio Wi-Fi nei ankstesniuose modeliuose.

Bluetooth 4.2

Apple, taip pat kaip ir iPad Pro bei iPad mini 4, naujuose iPhone modeliuose įdegė Bluetooth 4.2.

M9 leis Siri būti visada įjungtai

Į A9 procesorių įdiegtas M9 koprocesorius leis „Hei-Siri“ funkcijai būti visada įjungtai. Norint, kad asmeninis asistentas visada klausytųsi jūsų - turite šią funkciją įgalinti Siri nustatymuose.

iPhone 6s modeliai storesni ir sunkesni

Jei palyginsite iPhone 6s su iPhone 6 - pastebėsite, kad naujieji iPhone yra šiek tiek (0,2 mm) storesni ir šiek tiek sunkesni. Taip yra todėl, kad naujuose iPhone modeliuose yra įdiegta papildoma įranga leidžianti naudoti 3D Touch technologiją. Naujo 7000 serijos aliuminio lydinys nėra tiek sunkesnis kiek pasunkėjo telefonas.

iPhone 6 ir iPhone 6s panaudotų medžiagų svorio palyginimas

Apple TV

Apple TV 4

Naujuose Apple TV įrenginiuose, taip pat kaip ir iPhone 6s modeliuose, Apple įdiegė 2GB RAM, o naujas Apple TV pultelis, kaip ir Apple Pencil įkraunamas per Lightning jungtį.

4K video peržiūra

Nežiūrint to, kad Apple naujieji iPhone 6s ir iPhone 6s Plus gali įrašyti 4K video - šių failų negalėsite peržiūrėti ir naujausio Apple TV pagalba. Tai taip pat reiškia, kad negalėsite tų video peržiūrėti ir Air Play pagalba, kurią šie įrenginiai palaiko.

Apple ir naujame Apple TV vis dar diegia gana lėtą 10/100 Ethernet jungtį todėl, jei jei turite gerą Wi-Fi, belaidis prisijungimas prie namų tinklo gali veikti greičiau nei laidinis (naujame Apple TV įdiegtas 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi).

Naujasis Apple TV palaiko 7.1 garsą, tad jei pirkote 5.1 garso sistemą ir naudojote su senuoju Apple TV - pats laikas keliauti dviejų papildomų kolonėlių :) .


  1. fps - kadrų per sekundę  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. OIS ir pernai jau buvo įdiegtas, bet tik iPhone 6 Plus. Kadangi tik šis modelis turi OIS, todėl ir rinkausi būtent 6 Plus :). Šiais metais vėlgi, OIS turi tik iPhone 6s Plus :).

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų