Savaitės naujienų apžvalga: 31-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

31-os metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos ir naujos iOS bei OS X aplikacijos.

  • Eilinis keistas eksperimentas su iPhone. Šį kartą iPhone kankinimo įrankiu tapo iki raudonumo įkaitinti metaliniai rutuliukai. Nors panašu, kad šio eksperimento tikslo nežino net pats jo darytojas, tačiau pažiūrėjus jį tampa aišku viena - iPhone kietas riešutėlis.
  • Analitiko Benedict Evans paskaičiavimais iOS įrenginių dabar parduodama tiek pat kiek ir skirtingų gamintojų pagamintų Windows PC.
  • Visada smagu stebėti kaip į ką nors, ką mato pirmą kartą reaguoja vaikai. Šį kartą pažiūrėkite, kaip vaikai reaguoja į patį pirmą iPod ir kaip technologijos, tokios kaip lietimui jautrūs ekranai yra tiek įprastas dalykas.
  • Anksčiau Apple automobiliai apkabinėti kameromis buvo pastebėti 30-tyje JAV valstijų, o dabar Apple paskelbė ir naujas vietas JAV bei Prancūzijoje (Île-de-France Paryžiaus regione bei Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis ir Val-de-Marne), Airijoje, Švedijoje (Malmö ir Stockholm) ir Jungtinėje Karalystėje, kur bus galima pastebėti tokius automobilius rugpjūčio mėnesį.
  • Reuters praneša, kad Kinijos policija uždarė gamyklą, kurioje buvo padirbinėjami iPhone. Nuo 6-ų produktų linijų į pasaulį iš šios nelegalios iPhone gamyklos pateko apie 41 000 iPhone telefonų, kurių apytikslė vertė yra apie 120 mln. ¥ (apie 14,4 mln. €). Policija suėmė devynis įtariamuosius, kurie jų manymu buvo tiesiogiai susiję su šiuo nelegalių iPhone gamybos organizavimu. reido metu buvo konfiskuota apie 1 400 padirbtų iPhone. Nors šis policijos reidas įvyko gegužės 14 dieną - informaciją apie jį paskelbta tik šią savaitę. Priemonių Kinijos policija ėmėsi matyt paskatinta Apple, kuri ją informavo apie padirbtus iPhone, po to, kai šie pateko į JAV rinką.
  • Įvairiausių įrodymų skaičius, kad Apple kuria savo automobilį, pastaruoju metu, labai padidėjo. Paskutinė, su Apple automobiliais susijusi informacija pasirodė Manager Magazin, kuriame teigiama, kad Apple dalį savo elektromobilių ruošia kurti ant BMW i3 bazės.
  • Naujai pasirodžiusiuose ganduose teigiama, kad naujas iPad mini 4 bus mažesnė iPad Air 2 versija, o iPad Air 3 bus naudojamas A9 procesorius.
  • Apple išleido tris naujas Apple Watch reklamas.
    Music Apps

    Fitness Apps

    Travel Apps
  • Microsoft oficialiai išleido Windows 10. Daugeliui Windows OS vartotojų atnaujinimas į šią Windows versiją bus nemokamas.
  • Kalbant apie naują Windows 10 versiją, kurios privatumo politikos ir naudojimosi sąlygų aprašymas užima 45 puslapius - daugiau nei vidutinis PC vartotojas yra linkęs skaityti, šiose sąlygose galima aptikti tai, kas Windows vartotojus privers suraukti nosį. Žurnalistės Mic Wright, perskaičiusios šias Microsoft taisykles ir sąlygas, pastabose rašoma, kad „kai tik prisijungsite prie „Windows“ su savo „Microsoft“ paskyra, operacinė sistema automatiškai sinchronizuos nustatymus ir duomenis su bendrovės serveriais. Į šiuos duomenis patenka ir jūsų naršyklės istorija, išsaugotos aplikacijos, mėgstamiausi ir einamuoju momentu naršomi tinklalapiai, tinklalapių, belaidžio ryšio ir mobilių prisijungimų slaptažodžiai“. Reikia turėti omenyje ir tai, kad Microsoft pasilieka sau teisę vartotojų duomenis atskleisti trečioms šalims tada kai to panorės.
    Reikia pastebėti, kad į Windows 10 atsinaujinti Microsoft leidžia net tiems, kas ankstesnes Windows versijas naudojo nelegaliai.
  • Apple turi patentą, kuriame aprašomos technologijos leis į ausis įstatomoms ausinėms ten laikytis tvirčiau. Patente tašoma, kad išorinis ausinių sluoksnis galės deformuotis, taip prisitaikydamas prie ausies formos kas leis EarPod ausinėms ausyse laikytis tvirčiau.
  • Intel ir Micron paskelbė, apie naują būdą saugoti duomenis ir tai, kad sukūrė mikroschemas, kurios leis juose duomenis išsaugoti 1000 kartų greičiau, nei tai vyksta dabar NAND architektūrą (dauguma flash’iukų ir SSD diskų) naudojančiuose gaminiuose.
  • Ganduose vėl pasirodė informacija, kad rudenį, kartu su naujais iPhone 6s, Apple pristatys ir naujus Apple TV. Kalbama, kad naujieji Apple TV ne tik turės lietimui jautrų paviršių turinčius nuotolinio valdymo pultelius, bet ir palaikys Siri.
  • Nors pranešama, kad registruotų Apple Music vartotojų jau yra daugiau nei 10 milijonų, Spotify muzikos srautas yra 25 kartus didesnis nei Apple Music.
  • Rusijos prezidentas V. Putinas nemėgsta Facebook ir visoje Rusijoje vyrauja homofobinės nuotaikos. Dėl šios priežasties, Rusijos senatorius Michail Marčenko pasiūlė uždrausti Facebook Rusijos Federacijoje, nes šios Emoji piktogramos, kurioje atvaizduojamas dviejų vienos lyties atstovų bučiniai, pažeidžia šalies įstatymą draudžiantį homoseksualizmo propagandą.
  • Google tarė „Ne“ Prancūzijos reikalavimui ištrinti kai kurių asmenų duomenis iš savo paieškos sistemų duomenų bazės. Prancūzija to reikalauja iš paieškos gigantės remdamasi šalyje galiojančiu „teise būti užmirštu“ įstatymu. Google pasakė, kad sutinka tuos duomenis blokuoti šalyse kuriose šis įstatymas galioja, tačiau iš savo serverių netrins.
  • Teksaso verslininkas rado savo iPhone po to kai šis (iPhone) iškrito iš lėktuvo. Ben Wilson su pilotu pirmadienį keliavo namo, kai lėktuvo durys šiek tiek išsihermetizavo. Tai, kad jis nebeturi telefono, verslininkas pastebėjo tik nusileidęs ant žemės - telefoną jis aptiko Find My Phone aplikacijos pagalba už 50 mylių nuo nusileidimo vietos. Verslininkas sako, kad iPhone jis rado nukritusį po palme ir iš beveik trijų kilometrų aukščio nukritęs telefonas vis dar puikiai veikia.

iOS aplikacijos

iOS žaidimai

iOS taikomosios aplikacijos

OS X aplikacijos

OS X žaidimai

OS X taikomosios aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Spėju jog 10 diena bus 8.4.1 atnaujinimas. Blogiausiu atveju 17

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų