Pranešama, kad Apple testuoja Siri balso paštą [gandai]

Temos: iCloud, iOS, Siri

Pasirodė informacija apie tai, kad Apple darbuotojai testuoja balso pašto paslaugą „iCloud Voicemail“, kurioje naudojama Siri.

Žmonės neretai palieka balso pašto žinutes, tačiau retas mėgstame jas gauti. Čia dar ir kartų klausimas, vyresni vartotojai neturi nieko prieš balso paštą, o jaunesni jo visiškai nemėgsta.

Internete pasirodė informacija, apie tai, kad Apple gali savo vartotojams pasiūlyti naują - neįtikėtinai paprastą, bet sumanią paslaugą - balso paštą su integruota Siri tarnyba. Jei vartotojas turės aktyvuotą „iCloud Voicemail“ paslaugą ir negalės atsiliepti į skambutį - tokiu atveju į skambutį atsilieps Siri. Vėliau paliktą balso pašto žinutę Siri pavers tekstu ir persiųs adresatui kaip Messages žinutę - visai taip pat kaip ji daro su jai pateiktomis balso komandomis.

Tikėtina, kad paslauga veiks visiškai taip pat kaip Siri veikia dabar - garsinė informacija bus siunčiama į Apple serverius, ten apdorojama ir paverčiama tekstu.

Įvairūs šaltiniai teigia, kad Apple darbuotojai intensyviai šią išmanaus balso paslaugą testuoja ir jei jos patikimumas bus pakankamai aukštas - gali būti, kad ją išvysime jau 2016 metais, matyt, kartu su iOS 10.

iOS 9 Apple dar patobulino Siri ir šioje, rudenį debiutuosiančioje iOS versijoje, Siri gali prieiti prie kai kurių trečių šalių sukurtų aplikacijų funkcijų, atskirti kada įlipama į automobilį ar vairuojama. Naujoje iOS versijoje Siri taip pat supras eilę naujų komandų, kurių didelė dalis skirta kontroliuoti HomeKit produktus (Įjungti/išjungti šviesą ar sumažinti/padidinti jos intensyvumą visur ar tik tam tikruose kambariuose, įjungti/išjungti kavos aparatą, valdyti termostatus ar spausdintuvus ir t.t.) kaip išėjimo įrenginį naudojant Apple TV.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų