Iš Jailbreak'intų iPhone pavogta apie 220 000 iCloud prisijungimo duomenų

iOS įrenginių vartotojai jailbreak’indami savo įrenginius stipriai rizikuoja asmeninės informacijos ir net kitų vartotojų esančių jų adresų knygutėje duomenų saugumu.

Norint sukurti Jailbreak’ą, programišiai ieško iOS spragų leidžiančių panaikinti sistemos saugumo sluoksnius ir modifikuoti sistemą. Programišių pasaulyje yra ne tik baltakepuriai hakeriai „laužantys“ įrenginius ne tam, kad pasisavintų kieno nors prisijungimo duomenis ar banko sąskaitose saugomus pinigus. Tarp programišių pilna tokių, kurių pagrindinis ir dažnai vienintelis tikslas yra svetimos informacijos kuria galima pasinaudoti arba parduoti užvaldymas.

Kinijos kibernetinio saugumo svetainė WooYun praneša, kad apie 220 00 iCloud elektroninio pašto adresų ir su jais susietų slaptažodžių buvo pavogta pasitelkiant jailbreak „tweak’us“. Sakoma, kad programišiai naudoja įvairus metodus iCloud informacijai pasisavinti ir tuos metodus naudojančių „tweak’ų“ skirtų jailbreak’intiems iOS įrenginiams yra nemažai. Turėdami iCloud adresus ir slaptažodžius, programišiai gali skaityti iMessage žinutes, pasisavinti kontaktų informaciją, gauti prieigą prie nuotraukų, video bei jei tai Apple ID susietas su kredito kortele - apsipirkti.

Daug juodojoje rinkoje parduodamų telefonų jau yra jailbreak’inti ir juose jau būna įdiegti atitinkami „tweak’ai“ skirti asmeninės iPhone vartotojų informacijos pasisavinimui.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų