Užsidegė ir sprogo krautis įjungtas moters iPhone 6 Plus

Tikriausiai nei vienas mūsų nenorėtumėme pamatyti krautis pajungto, degančio savo iPhone kaip nutiko vienai honkongietei, kuri pajungė savo iPhone 6 Plus krautis naktį.

Panašu, kad tai pirmasis atvejis Honkonge, kai sprogo krautis pajungtas iPhone.

Apple Daily praneša, kad moteris, kuri įvardinama tik pavarde - Tsang, iPhone 6 Plus, apie 1 val. nakties pajungė krautis padėjusi ant stalo šalia savo lovos nuėjo miegoti. Moteris sako, kad ją išgąsdino apie 8-ą valandą ryto sprogęs jos 128GB iPhone. Telefoną ji užgesino pagalve ir sužalojimų ar didesnės žalos išvengė.

Tsang sako reikalausianti kompensacijos iš Apple.

Krautis pajungtas honkongietės iPhone 6 Plus sprogo ir užsidegė. Nuotrauka: Apple Daily
Nuotrauka: Apple Daily
Krautis pajungtas honkongietės iPhone 6 Plus sprogo ir užsidegė.

Natūraliai, peršasi mintis, kad moteris naudojo ne originalų Apple įkroviklį, tačiau Tsang teigia, kad naudojo originalų Apple iPad įkroviklį. iPad įkrovikliai yra 2,5A, tuo tarpu kai iPhone - 1A. Apple oficialioje svetainėje rašoma, kad iPad skirti įkrovikliai tinka įkrauti ir iPhone.

Lo Kok-kung iš Honkongo Politechnikos universiteto Mechaninės inžinerijos katedros sako, kad sprogimo priežastimi galėjo tapti trumpas sujungimas įvykęs įrenginiui perkaitus.

Praeitą mėnesį panašus incidentas su iPhone 6 įvyko Indijoje. Kishan Yadav kažkam skambino, kai staiga pastebėjo iš iPhone einančias žiežirbas. Išsigandęs vyras tuojau pat išmetė telefoną per savo automobilio langą. Išmestas telefonas, vos nukritęs ant žemės - sprogo. Nėra aišku ar Yadav naudojo originalų įkroviklį ir ar įkroviklį tuo metu naudojo apskritai, bet tai buvo pirmasis atvejis kai iPhone sprogo.

Tai nėra vieninteliai atvejai, kai iPhone užsidega. Pernai, balandžio mėnesį Tim Tyrrell iš Minesotos kalbėjo telefonu pajungęs jį krautis į iš eBay įsigytą neoriginalų įkroviklį, kai iPhone 5 staiga užsiliepsnojo jo rankose jas apdegindamas taip, kad vyrui teko atsigulti į ligoninę.

Manau, Tsang pasisekė, kad ji išvengė sužalojimų ir sprogęs bei užsiliepsnojęs jos iPhone 6 Plus nepadarė kitokios žalos.

Būkite atsargūs, ypač jei naudojate ne originalius įkroviklius ir net naudodami originalius, venkite naudoti iPhone kai šie pajungti krautis.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų