Savaitės naujienų apžvalga: 27-a 2015 metų savaitė

Kiek Apple uždirba stažuotojas, kaip Apple ir Google pagerbė naują įstatymą leidžiantį gėjams JAV kurti šeimas, įrankis leidžiantis iOS 7 įrenginiams grįžti į iOS 6.1.3… šios ir kitos 27-s metų savaitės naujienos bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos bei naujos iOS ir OS X aplikacijos.
  • Swift mokomasis programavimo kalbos kursas pradinių mokyklų mokytojams, iTunes U atsiradęs po WWDC 2015, dabar leis JAV mokyklose mokinius mokyti šios programavimo kalbos. Anksčiau tik GitHub buvusi mokomojo medžiaga dabar bus patogiau prieinama iTunes U priemonėmis. Prezentacijos metu Tim Cook atkreipė konferencijos dalyvių dėmesį į tai, kad pernai jauniausio programuotojo amžius buvo 13 metų, o šiemet jis jau - 12.
  • Internete pasirodė informacija, kad Apple jau pradėjo naujų iPhone 6s ar iPhone 7 su Force Touch technologija testinės partijos gamybą.
  • Apple dar labiau priartėjo prie savo gerbėjų. Dabar kiekvienas gali užduoti klausimą Twitter’yje gyvam Apple žmogui, o jei tiksliau tai Eddy Cue ir gauti į jį atsakymą. Viskas prasidėjo nuo to kai Eddy atsakė Twitter į Tailor Swift kaprizą. Tada pasipylė Apple fanų klausimai ir į didelę jų dalį Eddy atsakė. Taip sužinota, kad bazinės iTunes Mach paslaugos bus ir  Music, tačiau prenumerata nebus perkeliama ir tai, kad iTunes Match ir  Music limitas nuo 25  000 dainų, išleidus iOS 9 bus praplėstas iki 100 000 bei kitas naujienas. Tai puikus būdas gauti atsakymus iš pirmų Apple lūpų.
  • Praeitą savaitę JAV aukščiausiasis teismas priėmė įstatymą leidžiantį visoje šalyje gėjų poroms kurti šeimas. Daug Kalifornijos technologinių kompanijų šią naujieną pasitiko su džiaugsmu. Pavyzdžiui Snapchat savo aplikaciją papildė gėjiškais filtrais, Uber pakeitė savo automobilių piktogramas žemėlapiuose į vaivorykštes. Apple yra kol kas vienintelė Fortune 50 kompanija, kurios CEO yra atvirai pareiškęs esąs gėjus. Cook’as savo pritarimą tokiam teismo sprendimui pareiškė savo Twitter paskyroje, o prie pagrindinio kompanijos biuro Kupertino mieste įėjimo išdidžiai suplevėsavo nauja vėliava - Apple logo, kurio kontūrai vaivorykštės spalvų. Vėliava su Apple logo apvestu vaivorykštės spalvų kontūru prie pagrindinio Apple biuro Kupertino mieste įėjimo.
    Nuo Apple neatsiliko ir Google papuošdama savo internetinių paieškų svetainę įvairiaspalviais žmogiukais ir YouTube tinkle paskelbdama #ProudToLove video, kuriame žmonės prisipažįsta esantys gėjais ir peršasi tos pačios lyties atstovams.
  • Apple dėl Apple Pay paslaugos susitarė beveik su visais Jungtinės Karalystės bankais, tačiau Barclays šios sutarties pasirašymą vilkina. Pradžioje vilkinimo priežastis nebuvo aiški, tačiau dabar ji žinoma ir yra gana banali - Barclays vilkina Apple Pay sutarties pasirašymą, nes nori savo klientus priversti naudotis bPay paslauga. bPay veikia prie terminalo arti prinešus telefoną su specialiu banko lipduku.
  • Apple užregistravo naują patentą, kuriame aprašomos technologijos supaprastins dalinimąsi failais Apple Watch ir panašių įrenginių savininkams. Patente aprašomas būdas kai panaudojant judesio ir atstumo jutiklius, įprastu judesiu kai paduodama ranka sveikinantis, bus galima apsikeisti failais. Patentas neapsiriboja tik paprastu failų persiuntimu į kitą įrenginį. Įrenginiai, kuriuose bus (jei bus) panaudota patente aprašoma technologija galės apsikeisti įvairiais failais priklausomai nuo judesio ir to kaip artimai pažįstamas yra žmogus, tad pirmą kartą paspaudus ranką apsileistute tik savo kontaktine informacija.
  • Spotify vadovas pareiškė, kad  Music nė kiek negąsdina Spotify ir priešingai - tas faktas, kad vertingiausia kompanija pasaulyje pasirinko švedų startup’o verslo modelį savo muzikinei paslaugai tik patvirtina, kad švedai yra teisingame kelyje.
  • Laboratoriniai tyrimai parodė, kad nors Safyro kristalų stiklai naudojami daugelyje Apple Watch modelių yra gerokai tvirtesni už Ion-X naudojamus Apple Watch Sport modeliuose, tačiau 74% labiau atspindi aplinką.
  • Programišius odysseusOTA išleido įrankį leidžiantį iPhone ir iPad su įdiegta iOS 7 versija grąžinti į iOS 6.1.3. Susidomėję šia galimybe daugiau informacijos bei instrukcijos kaip tai padaryti ras YouTube svetainėje.
  • Vienas Apple stažuotojas pasidalino informacija, kad jam už nepilną mėnesį Apple išmokėjo 2500 USD. Vadinasi jei jis būtų dirbęs mėnesį jis gautų apie 5 000 USD kas yra 60 000 USD į metus. Žinomai tai nėra aukščiausius atlyginimus stažuotojams mokanti kompanija. Pavyzdžiui Facebook ir LinkedIn kompanijose stažuotojas gali gauti 6 200 USD į mėnesį kas būtų 74 400 USD į metus. Turint omenyje vidutines amerikiečių šeimos pajamas - 52 800 USD, stažuotojų atlyginimai šiose kompanijose stebina. Žinoma, į tokias kompanijas stažuotoju neima bet ko.
  • Australijos roko grupės AC/DC gerbėjams šventė - pagaliau jų muzikos bus galima klausytis ir srautinės (streaming) muzikos paslaugų pagalba. AC/DC nutraukė savo „susilaikymą“ ir antradienį juos jau išgirsime Apple Music, Spotify ir Rdio. Iki šiol AC/DC niekada nebendradarbiavo su srautinės muzikos paslaugų tiekėjais ir net prie iTunes prieinamų atlikėjų armijos prisijungė tik prieš 3 metus (2012 pabaigoje).

  • Apple paskelbė, kad liepos 21 dieną praneš apie savo trečio šių metų fiskalinio ketvirčio finansinius rezultatus.
  • Vos Apple spėjo išleisti iOS 8.4 atnaujinimą Kinijos programišių grupė TaiG paskelbė, kad yra sukūrusi Jailbreak’ą šiai iOS versijai. Tiesa pasakius, Jailbreak’as tas pats , kuris buvo skirtas iOS 8.3, nes Apple neužtaisė programišių iOS 8.3 išnaudotos saugumo spragos išleisdama iOS 8.4.

    Saugumo ekspertas Stefan Essar dar žinomas kaip i0n1c, pats ilgą laiką dirbęs su Jailbreak, patikrinęs TaiG išlesitą Jailbreak’ą eilėje Twitter pranešimų parašė, kad šis Kiniečių Jailbreak’as turi didelę saugumo spragą leidžiančią bet kokiai aplikacijai tapti „root’u“ ir taip leisti programišiams prieiti prie visų, tame tarpe ir asmeninių duomenų. Saurik’as - kita gerai žinoma persona Jailbreak’o pasaulyje, reddit žinutėje rašo, kad ši problema su TaiG Jailbreak’u yra žinoma nuo jo 2.x versijos

  • Antradienį Apple išleido ne tik iOS 8.4, OS X Yosemite atnaujinimus, bei Mavericks ir Mountain Lion saugumo spragų užlopymus, Yosemite skirtą iTunes 12.2, bet ir atnaujino GarageBand aplikaciją įdiegdama joje eilę naujų funkcijų, viena kurių yra galimybė tiesiai iš aplikacijos sukurtą muziką persiųsti į Apple Music Connect. Žinoma tam reikalinga Apple Music Connect paskyra. Jei kuriate muziką ir dar neturite įsigiję Apple GarageBand aplikacijų - skirtas iOS įrenginiams (4,99 €) ir Mac kompiuteriams (4,99 €) galite įsigyti iš Apple.
  • Apple sukūrė Apple Music tumblr paskyrą, kurioje galima sužinoti daugiau informacijos apie Beats 1 radijo stotį esančią naujos Apple muzikinės paslaugos dalimi ir net pageidauti muzikinio kūrinio. Tiesa, norint tai padaryti iš Lietuvos reikėtų skambinti į JAV.
    Jau teko girdėti, skambinančius iš Estijos ir pageidaujančius muzikos kūrinių, kurie tuojau pat nuskambėjo Beats1 eteryje.
    Apple Music radijo stoties Beats1 telefonai pageidauti muzikai
  • Per kelis pastaruosius mėnesius YouTube įdiegė galimybę žiūrėti 60fps video kompiuteriuose, kiek vėliau ir tiesioginėms transliacijoms. Nuo antradienio 60fps video gali mėgautis ir iOS ir Android aplikacijų vartotojai.
  • Antradienį apeliacinis Niujorko teismas nusprendė, kad Apple yra kalta ir pripažino, kad ji 2013 metais organizavo nelegalų susitarimą su penkiais knygų leidėjais dėl elektroninių knygų kainų pakėlimo.
  • Vartotojai neturintys galimybės legaliomis priemonėmis klausytis Apple Music, tai padaryti galėjo eilėje naujų atsiradusių neoficialių puslapių, tokių kaip http://irumble.com/beats1/. Žinoma, tuose puslapiuose nebuvo galima girdėti vedančiųjų radijo laidas balsų, o kūriniai, kurie prieinami tik per Apple Music buvo pakeičiami kitais. Rojus baigėsi. Apple, panašu, atjungė visus nekoduotus srautus ir dabar Apple Music klausytis galima tik per iTunes ar iOS 8.4 įrenginiuose.
  • Apple išleido Epson spausdintuvų tvarkyklių atnaujinimą
  • Apple išleido Mac EFI saugumo atnaujinimą 2015–01 skirtą OS X 10.8.5 ir OS X 10.9.5. Daugiau informacijos apie šį atnaujinimą rasite support.apple.com/kb/HT204934, atnaujinimą atsisiųsti galite iš support.apple.com/kb/DL1823.
  • Žiūrint naują Universal studijos kuriamą, Danny Boyle „Steve Jobs“ filmo reklaminį video, nejučiomis kyla asociacijos su Aaron Sorkin scenarijaus pagrindu sukurtu serialu „The Social Network“ ir nors šis serialas man patinka, tokio stiliaus filmo apie Steve nenorėčiau.
    Steve Wozniak atsiliepdamas apie šį filmą sako, kad jame atvaizduojami dalykai gerokai nutolę nuo tikrovės ir filmas yra greičiau laisvalaikio tipo nei biografinis.
  • Apple Music vienintelė paslauga, kurioje galima pasiklausyti Thom Yorke albumus „Atoms for Peace“ ir „In Rainbows“. Šių albumų nėra nei Spotify nei Rdio.
  • Liepos 14 gali pasirodyti naujų spalvų iPod touch.
  • Graikijai pradėjus kontroliuoti pinigų srautus ir pradėjus riboti mokėjimus tarptautinėmis kredito kortelėmis Graikijos Apple paslaugų vartotojai nebegali atnaujinti iCloud paslaugų, pirkti aplikacijų ar audio/video turinio iš Mac ir iTunes Store. Antradienį startavus Apple Music paslaugai graikai negali tapti jos prenumeratoriais taip pat.
  • Jony Ive oficialiai tapo Apple „Chief Design Officer“. Du jo vadovaujamo departamento darbuotojai: Richard Howarth ir Alan Dye taip pat pakilo pareigose, tačiau nors ir liko departamente jie atsiskaito tiesiai Tim Cook, kas atrodo kiek keista. Konspiracijos teorijų kūrėjai pateikė savo, šio fenomeno versiją. Daugelio Apple vadovų atlyginimai yra viešai skelbiami ir žinomi, tačiau kiek uždirba Ive - galima tik spėlioti. Tai, kad Ive neturi pavaldinių užimančių vadovaujančius postus ir atsiskaitančių tiesiogiai jam leis jo atlyginimą ir toliau išlaikyti paslaptyje.
  • Apple paviešino video iš savo dalyvavimo „Pride“ parade vykusiame San Franciske.

  • Apple pateikė paraišką patentui, kuriame aprašoma technologija leidžianti pervesti pinigus. Tranzakcija vyktų per Wallet aplikaciją Touch ID pagalba ją autorizuojant bei užtikrinant „pinigų kelionės“ saugumą.
  • MasterCard testuoja galimybę, atsiskaitant kortele kai perkama internetu, vietoje apsaugos kodo identifikuoti save padarant savo asmenukę (atrodo taip selfiai vadinasi lietuviškai).
  • Europos prekės ženklų ir patentų biuras paskelbė Apple paraišką OS X El Capitan pavadinimui. Joje įdomu tai, kad paraiškoje, šalia OS X El Capitan, OS X Yosemite ir OS X Mavericks minimi planšetiniai kompiuteriai (Tablets).
    Tai gali reikšti, kad naujame, ganduose kol kas tik sklandančiame 12,9 colio, iPad Pro galės „suktis“ naujoji OS X versija.

iOS aplikacijos

  • Burn The Corn: padėkite išsipildyti kukurūziukų svajonėms: 0,99 € → 0,00 €
  • BeatBurn Treadmill/Outdoor Trainer: BeatBurn naudoja išskirtinai šioje aplikacijoje naudojamų BEAT-SYNC technologijų, kurios dėka muzikos ritmas pilnai atitiks jūsų judesius: 3,99 € → 1,99 €
  • Terra – Eternal Chaos: tai naujas RPG veiksmo, gerą reputaciją turinčio PNJ žaidimas: 0,99 € → 0,00 €
  • Gangster Granny: lydėkite gangsterišos sielos močiutę keliaujančią iš kalėjimo ir padėkite jai susidoroti su visais išdrįsusiais jai sukliudyti apiplėšti didžiausią miesto banką: 0,99 € → 0,00 €
  • Calzy – The Smart Calculator: išmanus kalkuliatorius kasdieniam naudojimui: 3,99 € → 1,99 €
  • Redline Race: 3D lenktynių žaidimas: 0,99 € → 0,00 €
  • Chemio: aplikacija iPad turintiems chemijos mylėtojams: 1,99 € → 0,00 €
  • Halo: Spartan Strike: išsiruoškite į 30 kelionių per miestus ir džiungles nešini stulbinančiu ginklų, galimybių bei automobilių arsenalu: 5,99 € → 2,99 €
  • Gloomlogue: aplikacija leisianti pritaikyti efektą jūsų nuotraukoms ir paversti jas lyriškai niūraus žanro atstovėmis: 0,99 € → 0,00 €
  • Thomas Was Alone: padėkite smalsiam kvadratukui vardu Tomas atskleisti savo egzistencijos paslaptis: 4,99 € → 1,99 €
  • Lifeline…: garsaus rašytojo Dave Justus interaktyvi istorija apie tai kas nutiko po nesėkmingo nusileidimo ant mėnulio: 2,99 € → 0,99 €
  • République: aplikacijos kūrėjo, kurį po jo daugiau nei penkių metų darbo žaidimų kūrime jau galima drąsiai pavadinti šios srities veteranu (Metal Gear Solid, Halo, F.E.A.R.), žaidimas kupinas paslapčių, veiksmo bei vyriausybės sekimo paslapčių atskleidimo Interneto amžiuje: 4,99 € → 1,99 €
  • Super Hexagon: tai veiksmo žaidimas, kuriame skambant Chipze muzikai pagrindinis veikėjas bus super-šešiakampis: 2,99 € → 0,99 €
  • Sworkit Pro: tai pratimų rinkinys norintiems, kad jų kūnas būtų ir atrodytų puikios formos: 3,99 € → 2,99 €
  • ASL Dictionary HD American Sign Language: Specialus ASL (ASL: American Sign Language - Amerikiečių kalbos ženklų) žodyno leidimas: 7,99 € → 4,99 €
  • Photo fx: leidžia kurti, redaguoti nuotraukas bei pritaikyti joms efektus, kurių aplikacijoje yra 878-i: 2,99 € → 0,00 €
  • OLO game: tai įvairaus amžiaus grupėms tinkantis strategijos žaidimas lavinantis įgūdžius: 2,99 € → 0,00 €
  • PDF Export Pro: aplikacija leidžianti greitai ir patgoiai sukonvertuoti dokumentus į PDF, tame tarpe ir apsaugotus slaptažodžiu: 2,99 € → 0,00 €

naujos iOS aplikacijos

  • Adventures of Pip: ši aplikacija tai smagus platformeris: 4,99 €
  • Wars of the Roses: šis žaidimas suteiks galimybę atsukti istorijos laikrodžius atgal ir susikauti įvairiuose viduramžių Rožių karų mūšiuose: 4,99 €

OS X aplikacijos

  • AppIcon Generator: aplikacijų piktogramų skirtų iOS, OS X ir Android generatorius, kuris daro daug daugiau nei paprastas pateiktų paveiksliukų dydžio keitimas: 2,99 € → 0,00 €
  • Quick CSS Gradient: CSS pagalba gražinantiems savo svetaines skirta aplikacija leisianti greitai ir patogiai sugeneruoti reikiamo spalvų gradiento CSS kodą: 2,99 € → 0,00 €
  • ImageToBase64: dar viena aplikacija web svetainių kūrėjams paverčianti paveiksliukus base64 stringu (CSS paveiksliuku), kurį galima tiesiogiai įdiegti į interneto puslapį: 0,99 € → 0,00 €

naujos OS X aplikacijos

  • Caravelle: tai nauja Finder alternatyva, kurios kūrėjus įkvėpė tokios PC platformos aplikacijos kaip FAR, Midnight Commander, Total Commander ir Free Commander. Išbandykite: 0,00 €
  • Noise Meter: aplikacija leidžianti išmatuoti triukšmus bei vizualizuoti garsus: 1,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų