Policijos šuo suuodžiantis SD korteles ir kietuosius diskus

Temos: Naujienos, Teisė

Visame pasaulyje policijos ir muitinės pareigūnai naudoja šunis susekti nusikaltėlius, sprogmenis, narkotikus ar kitą kontrabandą. Tačiau yra šunų apmokytų rasti ir ne tokius įprastus šunų paieškos objektus.

Šunys, turėdami daugiau nei 40 kartų jautresnę uoslę už žmones, yra naudojami įvairių tarnybų, kur šis šunų sugebėjimas yra naudingas: nusikaltėlių ar dingusių žmonių paieškose bei kontrabandos, sprogmenų ir kitų elementų aptikimui.

Kiek mažiau žinomi šunys, naudojami JAV policijos, apmokyti rasti paslėptas SD korteles, USB „flašiukus“ ir išorinius kietuosius diskus. Šie šunys yra ypač naudingi kai reikia rasti, specialiai paslėptas duomenų saugyklas.

Neseniai, Indianapolio valstijoje, teisėsaugos pareigūnai naudojo tokius šunis darydami kratą buvusio Subway atstovo spaudai Jared Fogle namuose. Praeitą savaitę Jared Fogle namas tapo didelės vaikų pornografijos bylos „veikėju“. Nors Fogle nėra suimtas, tačiau teisėsaugos atstovai ypač stengėsi nepraleisti pro akis nei vieno įrenginio, net ir to, kurie galėjo būti paslėpti.

Bear - šuo sugebantis užuosti elektroniką
Šuo vardu Bear.

Nuotraukoje „Bear“ - labradoras naudotas vykdant paiešką Fogle namuose, vienas iš trijų elektronikos įrenginius aptikti išmokytų šunų JAV. Todd Jordan, Bear prižiūrėtojas sako, kad nors šis šuo niekuo nesiskiria nuo tokių šunų laikomų namuose - išlavinti jo sugebėjimai, Bear paverčia juodu nusikaltėlių košmaru. Todd Jordan treniruoja dar vieną elektroniką aptikti galintį K9 šunį.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų