OS X Pages: kaip ištrinti vieną puslapį Pages dokumente

Retai tekstinių dokumentų redaktoriais besinaudojantys vartotojai kartais susiduria su problema - jiems nepavyksta ištrinti vieno dokumento puslapio, nes išsitrina visi puslapiai arba jų grupė.

Retai tekstinių dokumentų redaktoriais, tokiais, kaip OS X Pages besinaudojantys vartotojai, kai jiems prisireikia parašyti ilgesnį, sudėtingesnį teksto formatavimą turintį dokumentą, kokį sunku būtų sukurti paprastos TextEdit aplikacijos pagalba - neretai susiduria su dilema, kai reikia ištrinti vieną puslapį.

Kuo „Page break“ skiriasi nuo „Section break“

Norint suprasti kai kuriuos teksto dokumento formatavimo aspektus reikėtų žinoti kuo naujas puslapis skiriasi nuo naujo skyriaus (Section).

Pradedant rašyti Pages aplikacijoje - sukuriamas skyrius (Section) ir tam skyriui priklauso visi nauji puslapiai - tiek sukurti automatiškai, tiek ir puslapio baigties - „Page break“[1] įterpimo pagalba. Todėl, norint pradėti tekstą rašyti naujame skyriuje, vietoje „Page break“ reikėtų naudoti „Section break“[2].

Skyrius (section) tai puslapių rinkinys, kuriuos vienija tos pačios puslapių skaičiavimo ir formatavimo bei specialių puslapio viršuje ir apačioje rašomų eilučių („header“ ir „footer“) taisyklės. Norint tam tikroje dokumento vietoje pradėti puslapių numeravimą iš naujo, pakeisti jų rašymo stilių ar naudoti kitą tekstą dokumento „header“ ir „footer“ - reikėtų sukurti tam puslapiui ar jų grupei atskirą skyrių - sekciją.

Puslapio trynimas

Pažymėjus puslapį šoninėje puslapių atvaizdavimo juostoje (jei jos nematote, įjungti galite iš Pages meniu pasirinkę: ViewShow Page Thumbnails arba pasinaudoję klavišų kombinacija Alt ⌥-Cmd ⌘-P) ir klaviatūroje paspaudę trynimo klavišą pastebėsite, kad ekrane pasirodžiusiame informaciniame lange rašoma, kad tokiu būdu ištrinsite visą skyrių.

Norint ištrinti vieną puslapį esantį skyriuje (section) - Pages ištrins visą skyrių.

Dėl šios priežasties, norint ištrinti vieną ar kelis puslapius - juos reikia atskirti į atskirus skyrius ir tada jau galima trinti. Tiesa, dėl šio apribojimo, kartais yra paprasčiau ištrinti puslapį pažymėjus jame esantį tekstą, tačiau, jei tokių puslapių daug - juos ištrinti gali būti paprasčiau atskiriant tuos puslapius į atskirą skyrių ar skyrius.

Kad aukščiau parašytas tekstas taptų kiek aiškesnis, žemiau yra trijų minučių trukmės vaizdinė video medžiaga apie Pages dokumentų skyrius, puslapius bei jų trynimą.


  1. Page break“ - naujo puslapio ar puslapio baigties komanda. Norėdami įterpti naują puslapį, iš Pages aplikacijos meniu pasirinkite Insert → Page break arba pasinaudokite klavišų kombinacija Cmd ⌘-Enter  (jei klaviatūra turi skaičių bloką - reikia spausti Enter klavišą esantį jame - tą, kuris pažymėtas „“ simboliu).  ↩

  2. Section break“ - norint, tam tikruose puslapiuose naudoti skirtingą puslapių numeracijos stilių ar atskirą numeraciją - reikia tiems puslapiams sukurti arba priskirti atskirą skyrių (Section). Naujam skyriui (Section) sukurti, iš Pages meniu: - InsertSection. Jei norite naujam skyriui priskirti tam tikrus, jau egzistuojančius, puslapius - pelės žymeklį patalpinkite prieš tai esančio puslapio teksto pabaigoje ir iš Pages aplikacijos meniu: InsertSection Break.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų