Nauji iPod nano ir iPod shuffle nepalaiko Apple Music

Temos: Apple Music, iPod

Praeitą savaitę Apple atnaujino savo iPod grotuvus, tačiau Apple music paslauga negalės naudotis pigiųjų Apple muzikos grotuvų iPod nano ir iPod shuffle savininkai.

Stengdamasi užbėgti galimam piratavimui už akių, Apple neleidžia savo pigiųjų muzikos grotuvų iPod nano (195 €) ir iPod shuffle (60 €) savininkams naudotis Apple Music paslauga. Šiuo metu Apple Music paslauga prieinama tik tuose Apple įrenginiuose, kurie turi Wi-Fi modulį, o iš iPod serijos Wi-Fi turi tik iPod touch. Taip Apple stengiasi užtikrinti, kad galės patikrinti Apple Music paslaugos prenumeratos būsenos patikrą.

Jei mažųjų Apple iPod shuffle ir iPod nano savininkai bando sinchronizuoti per Apple Music atsisiųstus muzikos failus su šiais įrenginiais - jiems rodomas „Apple Music songs cannot be copied to an iPod“ pranešimas. Tačiau šių įrenginių savininkai gali, š iPod nano ir shuffle grotuvus perkelti DRM neapsaugotus ir per iTunes įsigytus muzikos kūrinių failus.

Iš pirmo žvilgsnio tai, kad Apple įrenginių savininkai negali perkelti Apple Music kūrinių atrodo kiek keistai, tačiau kol Apple nesukūrė mechanizmo leidžiančio apsaugoti atlikėjus ir leidybines kompanijas nuo jų produktų piratavimo - yra kaip yra. Manau Apple sugalvos būdą kaip iPod nano ir shuffle savininkai, prenumeruojantys Apple Music paslaugą galėtų ir šiuose įrenginiuose klausytis Apple Music paslaugos pagalba atsisiųstų kūrinių. Tai neturėtų būti neišsprendžiamas galvosūkis. Kaip vienas iš šios problemos sprendimų - galėtų būti, norint klausytis Appe Music pagalba atsisiųstus ir į iPod shuffle ar nano patalpintus muzikos kūrinius, reikalavimas tą įrenginį, bent kartą į mėnesį pajungti prie kompiuterio tam, kad sutikrinti vartotojo  Music prenumeratos būseną.

Šiuo metu Apple Music paslauga gali naudotis iPhone, iPad ir naujųjų iPod touch, kuriuose įdiegta iOS 8.4 ar naujesnė iOS versija bei Mac su OS X Yosemite 10.10.4 ar naujesne OS X versija, vartotojai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų