Kaip praplėsti Apple Music paslaugos galimybes

Apple Music

Naudojantys Apple Music su Lietuviškais Apple ID pastebėjo, kad ne viskas kas siūloma lietuvaičiams prieinama. Tačiau tai nereiškia, kad nėra paprasto lietuviams būdo gauti tai ką turi amerikiečiai.

Tikriausiai ne vienas, bandantis Apple Music paslaugą paspaudinėjo Apple Radio skiltyje esančias kitas muzikos parinktis ir jei naudoja lietuvišką Apple ID - nusivylė, nes Pop, Country, Hi-Hop/R&B, Dance, Alternative ir kitose skiltyse esančios radijo stotys nėra prieinamos.

Norint klausytis, šių tautiečiams neprieinamų radijo stočių reikia pagudrauti. Trumpas atsakymas į tai, kaip pagudrauti yra - susikurti (jei dar neturite) amerikietišką Apple ID ir jį naudoti. Ilgas atsakymas, kaip tai padaryti - žemiau.

Kaip klausytis Apple radijo stočių neprieinamų lietuviškų Apple ID savininkams

Pirmoje eilėje norint klausytis kitų, Apple Radio siūlomų, radijo stočių reikia naudoti ne lietuvišką Apple ID. Su lietuvišku Apple ID nemokamai, bent jau kol kas, Apple tų radijo stočių klausytis neleidžia. Jei dar neturite - susikurkite Apple ID susietą su JAV.

Norint klausytis Apple Radio esančių kitų radijo stočių nereikia Apple ID susieti su kredito kortele.

Nerekomenduočiau keisti savo pagrindinio Apple ID regiono, nes:
  • Gali prasidėti betvarkė jūsų iOS įrenginiuose. Pakeitus Apple ID regioną galite turėti problemų atnaujinant kai kurias aplikacijas įsigytas/atsisiųstas kai tas Apple ID buvo priskirtas Lietuvai ir atvirkščiai, jei atsisiųsite aplikaciją su tuo Apple ID, kai jis susietas su JAV ir vėliau tam Apple ID grąžinsite nustatymuose sąsają su Lietuvą.
  • Jei jūsų Apple ID susietas ne su Amerikoje išduota kredito kortele - pakeitus regioną, jūsų kortelės informacija taps negaliojanti.
  • Pagal Apple iTunes sąlygas, Apple ID regioną galite keisti ne dažniau nei kartą per 90 dienų, todėl jei tai nutarsite daryti dažniau - gali ir nepavykti - su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis.

Kaip susikurti amerikietišką Apple ID

Žemiau trumpai aprašysiu procesą, kaip susikurti amerikietišką Apple ID, Mac iTunes aplikacijoje. Nors tai padaryti nesudėtinga ir iPhone bei iPad, nerekomenduočiau naudoti kito Apple ID iOS įrenginiuose, nes iOS įrenginiuose nėra būdo nurodyti tik Apple Music aplikacijai priskirto Apple ID ir todėl kito ID naudojimas gali sujaukti eilę kitų paslaugų.

Norint susikurti naują Apple ID - reikės elektroninio pašto adreso, kuris dar nėra susietas su Apple ID. Jei turite savo domeną - sukurkite specialų naują elektroninio pašto adresą ar „alias’ą“, o jei neturite - tiesiog kokioje nors nemokamoje elektroninio pašto paslaugoje, pvz. Google - susikurkite naują elektroninio pašto paskyrą.

  • atidarykite iTunes aplikaciją
  • paspauskite ant aplikacijos viršuje esančios žmogeliuko silueto piktogramos
  • jei esate prisijungę su savo Apple ID - atsijunkite iš kontekstinio meniu pasirinkę „Sign Out“
  • atsijungę, paspauskite ant žmogeliuko piktogramos dar kartą ir pasirodžiusiame lange spauskite ant „Create Apple ID“ Prisijungimo prie iTunes Store langas, kuriame taip pat galima pradėti naujo Apple ID kūrimą.
  • vykdykite ekrane rašomus nurodymus
  • kai ateisite iki vietos kur reikia nurodyti savo adresą, telefoną ir šalį - internete raskite kokios nors įmonės, pvz. teisinės kompanijos adresą ir telefoną JAV ir nurodykite tuos duomenis adresų laukuose. Atminkite, kad Apple tikrina adresų tikrumą, todėl jei adresą nurodote esant Washington DC, tai ir ZIP turi būti iš šio misto ir telefono numeris taip pat. Todėl, geriau rašyti egzistuojančius duomenis.

Kai baigsite kurti Apple ID, prisijunkite su juo prie iTunes ir pasileiskite  Radio. Dabar visos ir žemiau esančios radijo stotys bus jums prieinamos. Šis, naujai sukurtas Apple ID yra pilnavertis ir jį galite naudoti ir turinio atsisiuntimui, tačiau turėkite omenyje, kad su šiuo Apple ID atsisiųsti galėsite tik nemokamas aplikacijas ar amerikiečiams Apple teikiamus muzikos kūrinius (nebent turite JAV išduotą kredito kortelę), nors po Apple Music debiuto, Apple nepaskelbė nei vieno nemokamo muzikos kūrinio ir amerikiečiams.

Gero klausymosi.

iTunes 12.2 ir Apple Radio paslaugos stotys
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 24 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Keista, bet pas mane su lietuvišku ID viskas veikia...

  2. Na, man taip pat groja su lietuvišku ID.....viskas veikia , kaip ir su amerikietišku ID :)))

    • Keista, man negroja - taip kaip ir turėtų, nes su lietuvišku Apple ID, anot Apple „An Apple Music Membership is Required - To Play Radio, you must join Apple Music“. Vienintelė Apple Music radijo stotis, kuri turi groti su LT Apple ID nemokamai ir neprisijungus prie Apple Music - yra Beats1.
      Tad jei nesate „joininę“ Apple Music ir jums groja - matyt kažkoks laimingas bug'as, kuo aš abejoju ir manau, kad greičiausiai esate „join'inę“ Apple Music tik dar už ją nemokate nes „bandomasis laikotarpis“. Pasitikrinkite savo subscription status ir jei ką - pasitikrinkite ir „Automatic Renewal“ būseną.

    • Informacija iš oficialaus Apple puslapio su LT Apple ID:

      Su JAV Apple ID:

      Todėl drįstu spėt, kad jei Jums groja ir kitas radijo stotis - arba: nelabai susigaudote kuriai šaliai priskirtą Apple ID naudojate, arba nežinote kad esate Apple Music paslaugos prenumeratoriai (kaip ir minėjau aukščiau esančiame komentare - bandomasis Apple Music paslaugos laikotarpis - prilygsta prenumeratai, tik tiek, kad nemokate už paslaugą to laikotarpio metu).

      Apple Music paslaugos atveju, UK Apple ID turinčių galimybės yra tokios pačios, kaip ir su LT Apple ID.

  3. Yep, aš subscribe'inau šią paslaugą ir man viskas groja (kiek ten to visko yra). Bet pasidariau, kad pasibaigus trial laikotarpiui nebeprasistęstų prenumerata, nes man ši paslauga yra šūdas (atsiprašau, jei ką įžeidžiau, tai tik mano subjektyvi nuomonė). Jei iki trial pabaigos neatsiras galimybė klausyti visų dainų esančių albumuose ir svarbiausia (man) TIESTO paskutinio albumo (club life vol. 4), tai liksiu prie Spotify premium, kuriame viskas yra (ko man reikia).
    P.S. Nepraleidau progos dar kartą paburbėti ant apple music :) O jei kam ji patinka, tai džiugu ;)

  4. Aš vis karts nuo karto užeinu į apple music pažiūrėti gal pasitaisė situacija. Nes turiu pripažinti, jog esu šio brand'o fanas ir norėtūsi tokiu išlikti iki galo. Bet kur tau, atsidariau HURTS surrender (deluxe) albumą ir iš jo leidžia klausyti tik 2 dainas (kitos neaktyvios). Nu tai visiška nesamonė, kai moki pinigus (nu jei ateity mokant taip bus) ir dar turi kurtis kitą ID, eiti kažkur aplinkui. Aš sutikčiau susimokėti ir keliais € daugiau (10 - 11), kad tik viską gaučiau be kažkokių nesamonių.

  5. Radioaktyvus

    Neaktyvios dainos Apple Music yra lengvai pataisomas dalykas. Čia net nėra joks sutrikimas.
    Nueinat į restrictions ir padarot, kad būtų leidžiamas Explicit turinys. Done.

  6. o be banko korteles neimanoma isbandyti trial'o?

  7. nes kazkodel neina korteles priregistruot :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų