Kaip išbandyti Apple Music nerizikuojant, kad automatiškai įsijungs prenumerata

Tris mėnesius
„Apple Music“ bandyk nemokamai.

Ilgai laukta ir gandų vėjų liūliuota Apple Music paslauga jau atkeliavo ir ją, trijų mėnesių bėgyje, galima išbandyti nemokamai. Kaip tai padaryti, kad besidžiaugiant šios paslaugos garsais, nuotaikos neužtemdytų automatiškai prasidėjusi šios paslaugos prenumerata.

Apple Music paslauga, leidžianti klausytis praktiškai bet kokią muziką renkantis kelių dešimčių milijonų muzikos kūrinių, jau startavo ir ją trijų mėnesių bėgyje galima išbandyti nemokamai. Pradedant bandomąjį Apple Music laikotarpį, akylesni vartotojai pastebėjo, kad Apple įjungia automatinį šios paslaugos atnaujinimą. Jei pradėjote Apple Music bandymą vos tik startavo ši nauja Apple paslauga ir norite išvengti rugsėjo 30 dieną įvyksiančio automatinio šios paslaugos perėjimo iš nemokamos bandomosios į mokamą prenumeruojamą (Apple Music paslaugos kaina Lietuvoje 6,99 €/mėn. vienam žmogui arba 10,99 €/mėn. šeimai iki 6 žmonių) - reikia atlikti kai kuriuos apsisaugojimo veiksmus.

Apple savo Music svetainėje rašo, kad norint išbandyti Apple Music „Būtina prisijungti. Pasibaigus bandomajam laikotarpiui, narystė automatiškai pratęsiama ir mokestis nuskaitomas kiekvieną mėnesį, kol automatinis pratęsimas išjungiamas paskyros nustatymuose“, todėl, abejojantiems ar norės tęsti mokamų Apple Music paslaugų naudojimą, šį automatinį pratęsimą geriau atjungti iš karto.

Nors, žemiau aprašytas būdas kaip atjungti automatinį „Apple Music“ prenumeratos atnaujinimą, tačiau šis būdas tinka bet kokiai kitai prenumeruojamai paslaugai (pavyzdžiui „Netflix“), kurios prenumeratos apmokėjimas vykdomas per Apple ID.

Kaip atjungti automatinį Apple Music prenumeratos pratęsimą

iOS įrenginiuose

  • iPhone ar iPad atidarykite Music aplikaciją
  • jos viršutiniame kairiame kampe pamatysite žmogaus silueto piktogramą - paspauskite ant jos
  • pasirinkite View Apple ID, paslinkite ekrano vaizdą iki pamatysite Subscriptions
  • paspauskite ant Manage - čia pamatysite visas savo prenumeratas susietas su Jūsų iTunes paskyra, net ir tas, kurios jau baigėsi.
  • paspauskite ant Apple Music Membership, kuris turėtų būti pačiame viršuje
  • išjunkite automatinį paslaugos atsinaujinimą Automatic Renewal

Mac kompiuteriuose

  • atidarykite iTunes aplikaciją ir paspausite ant lango dešinėje/viršuje, šalia žmogaus silueto piktogramos esančio Jūsų vardo
  • atsidariusiame parinkčių lange pasirinkite Account Info
  • jei ekrane pasirodys prisijungimo langas - įveskite savo Apple ID slaptažodį ir spauskite View Account
  • atsidariusio paskyros lango apačioje, Settings skirsnyje rasite Subscriptions (jei prenumeruojate ar esate prenumeravę kokias nors paslaugas per Apple tarnybas)
  • paspauskite ant dešiniau Subscriptions esančio Manage Apple Music paslaugos prenumeratos nustatymų keitimas iOS įrenginyje.
  • atsidariusiame lange, šalia Apple Music prenumeratos paspauskite Edit
  • išjunkite Automatic Renewal pažymėdami Off Apple Music paslaugos automatinio atsinaujinimo išjungimas Mac kompiuterio iTunes aplikacijoje.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Negaliu atsisakyti automatines Apple music prenumeratos telefone pagal cia duotus nurodymus, nes apple music memberschip mygtukas nesiaktyvuoja. Ka tokiu atveju daryti?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų