Kaip apsaugoti iPhone nuo perkaitimo ir išsijungimo

Karštą dieną, toliau važiuodami ant lango „prisilipdę“ iPhone - ne vienas yra pastebėjęs įspėjamąjį pranešimą iPhone ekrane apie per aukštą įrenginio temperatūrą.

Karštą dieną sėdint paplūdimyje ir žiūrint video ar žaidžiant žaidimus arba ant priekinio automobilio lango pritvirtinus iPhone ir naudojant jį navigacijai, ne vienas yra pastebėjęs ekrane pasirodžiusią informaciją apie per aukštą temperatūrą ir stvėręs iPhone bei kišęs prie automobilio kondicionieriaus aušinimo angų.

Anot Apple, iOS įrenginiai tokie kaip iPhone, iPad ir iPod turi būti naudojami tik kai aplinkos temperatūra yra ne žemesnė nei –20˚C ar ne aukštesnė nei +45˚C. Apple rekomenduoja karštą dieną nelaikyti telefonų ant saulės. Jei karštą vasaros dieną sėdite paplūdimyje ir norite klausytis muzikos - uždenkite iPhone ar iPad rankšluosčiu - tai padės.

Kai telefonas pajungtas krautis, jis šiek tiek labiau kaista, o jei karštą saulėtą dieną važiuojate automobiliu telefoną pritvirtinę ant priekinio automobilio lango ir pajungę jį krautis bei naudojate daug procesoriaus pajėgumų reikalaujančią aplikaciją, pavyzdžiui skirtą navigacijai - telefonas kais labiau nei įprasta ir labai tikėtina, kad kažkuriuo kelionės momentu navigacijos pranešimai bus tik garsiniai.

Kai iOS įrenginys pasiekia tam tikrą temperatūrą:

Pranešimas iPhone ekrane, kai įrenginio temperatūra pakyla aukščiau numatytos.
  • Įrenginys nustoja krautis
  • Įrenginio ekranas pritemsta arba tampa juodas
  • Navigacijos atveju:
    • įrenginio ekrane pasirodys pranešimas „Temperature: iPhone needs to cool down.“
    • įrenginio navigacija veiks ir toliau, tačiau bus suteikiama tik audio informacija, o priartėjus prie posūkio ar išvažiavimo - ekrane pasirodys reikiama manevrui atlikti vaizdinė informacija.
    • norint grįžti prie normalaus aplikacijos veikimo, paspauskite „Home“ mygtuką ir atrakinkite įrenginį. Jei įrenginys pakankamai atvėsęs - galėsite nuo naudotis kaip ir įprasta.
  • Mobilaus ryšio imtuvo galia sumažės ir tuo metu signalo stiprumas gali būti ne toks stiprus.
  • Įrenginyje esanti blykstė kuriam laikui bus atjungta.

Norėdami vėl kuo greičiau naudotis savo iOS įrenginiu įprastu režimu - išjunkite iPhone, iPad ar iPod touch, patalpinkite jį vėsioje vietoje iki jis atvės iki normalios temperatūros (į šaldytuvą gal ir nereikia jo dėti, dėl galimo kondensato susidarymo ir drėgmės įrenginio viduje atsiradimo).

Tik iPhone: kai ekrane rodomas įrenginio perkaitimo pranešimas - skambinti pagalbos telefonais turėtumėte galėti.
Taip pat skaitykite:
Kaip „neperšaldyti“ iPhone
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 8 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Tai dar vienas iphone minusas :)

  2. Kaista visi: iOS, MacOSX, Android, Windows, Linux, čia tas pats, kas ir žmonės: juodaodžiui taip pat skauda, kaip ir baltaodžiui, tad visiems vienodos "taisyklės".

  3. Arba Andrius turi Androd.

  4. Na man Prancuzijoj arba Ispanijoj turbut reiktu ismest lauk iphone pro langa, nes ten vasara jau pavesyje buna 35-45 laipsniai, nakalbu apie saule, o dar jei krauni ir naviguoji :)
    Neteko iphone tokiom salygom bandyti ir nezinau ar visi androidiniai taip atlaikytu, bet maniskis ne karto nepavede eksramaliom salygom.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų