iSperm leis iPad analizuoti ir vyrų „uodeguočius“

„Aidmics“ sukurtas iSperm įrenginys jau naudojamas kuilių spermos analizavimui, tačiau jis gali būti panaudotas ir žmogiškos spermos analizei.

iPad panaudojimas gana platus: filmų žiūrėjimas, naršymas internete, knygų skaitymas ar rašymas, elektroninis bendravimas, lavinimas, žaidimai, muzika, iPad plačiai naudojamas pramonės įmonėse, prekybos centruose ir medicinoje. Greitai iPad gali būti naudojamas žiūrėti filmams, kuriuose bus rodoma, kaip mažieji atrodė dar iki to, kai tėvelis ir mamytė nutarė juos sukurti. Taip nutiks, jei Taivanio startuoliams „Aidmics“ pasiseks įgyvendinti savo idėją.

Kompanija jau turi sukūrusi įrenginį iSperm, kuris, remiantis Reuters duomenimis, parduotas beveik 200 ūkininkų visame pasaulyje. Šie įrenginį naudoja kuilių spermos kokybei nustatyti - spermatozoidų skaičiavimui, kuris svarbus jų vykdomai veisimo programai. Reuters praneša, kad „Aidmics“ skelbia, jog sekančiais metais sieks JAV maisto ir vaistų kontrolės komisijos pritarimo šio įrenginio naudojimui ir žmonių spermos tyrimams.

Kaip ir kai kurie mikroskopai pajungti prie planšetinių kompiuterių ir mobilių telefonų, iSperm padidina vaizdą ir analizuoja tai, kas įstatyta į jo vamzdį - šiuo atveju sėklą. Vamzdžio galas pamirkomas į pavyzdį ir tada uždengiamas. Šviesos šaltinis apšviečia pavyzdį, mikroskopas jį padidina, o rezultatas yra užfiksuojamas iPad kameros (iSperm veikia tik su iPad mini).

Specialioje aplikacijoje įdiegtas algoritmas analizuojantis spermatozoidų kiekį ir jų judrumą. Taip pat yra galimybė vaizdą išsaugoti HD video, kuris esant reikalui gali būti išsiųstas į vaisingumo kliniką specialistų analizei. Visas procesas trunka 17 sekundžių (7 sekundės video filmavimui ir 10 sekundžių rezultatų analizavimui).

Įrenginys, kuriuo paprasta naudotis ir namų sąlygomis kainuoja apie 100–200 €. iSperm, pirmoje eilėje, būtų naudingas poroms norinčioms susilaukti vaikų. Kita jo nauda būtų tam tikra prasme pramoga - pavyzdžiui savo paaugliui vaikui parodyti patį pirmą jo namų video, kuriame jis pirmą kartą susitinka su savo šeima :)

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų