Savaitės naujienų apžvalga: 26-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

Naujienos ir gandai patekę į mano akiratį 26-tos 2015 metų savaitės bėgyje ir kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

Šią savaitę naujienų palyginus nedaug, nes nesu prie kompiuterio tiek kiek įprastai.

Nuotrauka: Josiah Kamau/BuzzFoto
Taylor Swift išeina iš savo Tribeca apartamentų Niujorke. 2015 gegužės 27.
  • Tailor Swift, visame pasaulyje „gerai parduodama“ pop-žvaigždė (dainininke jos nepavadinčiau, greičiau tam tikro gyvenimo būdo ir išvaizdos savininkė prie kurios tinka dietinės Coke’os ir odos drėkinimo reklama) savo žiniaraštyje pareiškė, kad jos netenkina Apple naujos srautinės (streaming) muzikos paslaugos sąlygos, kai atlikėjams ir įrašų studijoms taikomas 30-dies dienų bandomasis laikotarpis, kurio metu nei atlikėjams nei įrašų studijoms už parduotus jų muzikinius kūrinius nebus mokama, ir dėl šios priežasties jos populiaraus 2014 metų albumo „1989“, birželio 30 dieną debiutavus naujai Apple muzikinei paslaugai, ten nebus. Ilgai Apple reakcijos į Swift pareiškimą laukti nereikėjo, dar sekmadienio naktį, Apple vyresnysis interneto paslaugų ir programinės įrangos viceprezidentas Eddy Cue Twitter’yje pareiškė, kad Apple mokės atlikėjams ir jų bandomojo laikotarpio metu. Kitaip tariant ne visiškai nežinoma mergina pasinaudojo interneto jėga ir viešai pamokė Apple.
  • Taivanio „DigiTimes“ rašo, kad Apple planuoja atsisakyti fizinio „Home“ mygtuko savo iOS įrenginiuose perkeldama jį bei Touch ID jutiklius į ekraną. Dar 2012 metais Apple įsigijo pirštų atspaudų technologijose besispecializuojančią kompaniją „AuthenTec“, kurios pavadinimas darbar yra „Touch ID“. Dabartinė pirštų atspaudų nuskaitymo technologija „Home“ mygtukuose išskirtinai naudojama tik Apple iPhone ir iPad įrenginiuose.
  • Kinija yra didelė ir todėl nepaprastai svarbi rinka Apple. Kalbėdamas su „Business Insider“, Apple CEO Tim Cook sakė, kad tai, kokių spalvų bus leidžiami iPhone priklausys nuo Kinijos vartotojų skonio. Kinijoje auksinė yra sėkmės spalva.
  • Anksčiau šiais metais Chevrolet pažadėjo, kad savo automobiliuose pradės diegti Apple CarPlay sistemas ir dabar tos pažadėtosios jau nurieda nuo surinkimų linijų ir keliauja į „parduotuvių lentynas“. Pirmasis Chevrolet modelis su įdiegta CarPlay sistema yra 650-ties arklio jėgų Chevrolet Corvette Z06 (žr. nuotrauką). Chevrolet Corvette Z06
  • Tim Cook sako, kad Apple Watch programuotojus domina labiau nei savo laiku domino iPhone ar iPad.
  • JAV patentų biuras patvirtino dar vieną Apple patentą, kuriame aprašoma technologija leisianti (jei bus panaudota praktikoje) iPhone vartotojams žinoti ne tik jų buvimo vietą lauke, bet ir patalpoje. iPhone įdiegtų įvairių jutiklių dėka bus galima žinoti kokiame aukšte esame, bet ir judėjimo pagreitį.
  • JAV vertybinių popierių komisija patvirtino, kad Apple dar metams pratęsė savo licenciją išskirtiniam skystųjų metalų lydinio technologijų naudojimui vartotojams skirtuose produktuose.
  • Apple pateikė teismui prašymą priteisti iš patentų trolių „Unwired Planet“ 15 mln. USD dolerių, kuriuos ji sumokėjo įvairiuose tesimuose savo teisininkams. „Unwired Planet“ padavinėjo Apple į teismą dėl įvairiausių iPhone ir iPad naudojamų susijungimo technologijų patentų tikėdamasi, kad bent vienas iš jų tiks ir ji galės pasipelnyti.
  • Apple „Shot on iPhone 6“ reklaminės kampanijos dalis „World Gallery“ - iškabintos didžiulės nuotraukos įvairiose pasaulio valstybėse Kanų festivalyje buvo pagerbtos už kūrybingumą penkiais auksiniais liūtais ir „Grand Prix“ apdovanojimu lauko kategorijoje.
  • Tim Cook yra vienas iš tech ir media kompanijų vadovų pakviestų dalyvauti sekantį mėnesį vyksiančioje Sun Valley konferencijoje.
  • Už kiekvieną kūrinio grojimą Apple Music paslaugoje, Apple atlikėjui mokės po 0,002 USD.
  • Trečiadienį Adobe išleisdama atnaujinimą užlopė didelę Flash saugumo spragą, kuri leido programišiams gauti prieigą prie pilnos kompiuterio kontrolę. Visada sakiau, kad Java ir Flash kompiuteryje yra tas pats kaip išeiti iš namų ir palikti atrakintas duris.
  • OS X El Capitan beta kodas slepia užuominas į galimus naujus produktus: 27 colių 5K iMac, 21,5 colių iMac Retina, 4096x2304 Apple displėjų, Broadwell Iris grafinio procesoriaus ir keturių naujų AMD Radeon procesorių palaikymą. Beta kapitono versijoje yra ir naujas AppleBluetoothRemote.kext failas, kurio turinys leidžia daryti prielaidas, kad Apple turi rimtų ketinimų išleisti Bluetooth nuotolinio valdymo pultą lietimui jautriu paviršiumi.
  • Apple iš biometriniu saugumu užsiimančios kompanijos Privaris įsigijo 26 patentus susijusius su Touch ID technologijom.
  • Kelios naujos galimybės, kurias turės iOS 9 vartotojai.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų