Nedidelis atnaujinimas El Capitan padės rasti pelės žymeklį jį pametantiems ekrane

Tema: macOS

WWDC 2015 metu Apple pristatė dalį naujosios mac kompiuteriams skirtos operacinės sistemos OS X El Capitan naujovių, kurių tarpe buvo atrodytų nereikšmingų, bet kartais labai patogių patobulinimų.

Kaip įprasta, WWDC metu Moscone centre susirinkę Apple fanai gana entuziastingai sutinka didelę dalį Apple skelbiamų naujovių. Šiemet viena OS X El Capitan naujovė-patobulinimas buvo sutikta su itin dideliu džiaugsmu.

„Pirmasis uždavinys pažadinus Mac yra rasti pelės žymeklį“, - sakė Federighi ir „El Capitan tai padaryti paprasčiau nei kada nors buvo iki šiol. Jums tereikia ‘papurtyti’ - tai ką mes įprastai ir darome ir žymeklis tuojau pat pasirodys. Tai tikrai patogu!“.

Tikrai manau daugelis žino kokį papurtymą omenyje turėjo Apple programinės įrangos vyresnysis viceprezidentas Craig Federighi. Dažnas pažadinęs Mac’ą puolame ieškoti pelės žymeklio purtydami pelę ar pirštu trindami trackpad’ą. Rasti žymeklį jei naudojate du ar daugiau ekranų, kuriuose pilna aplikacijų langų su tamsiais vaizdais ar tamsiais darbalaukiais tikrai kartais tampa „rimta užduotimi“.

Šis nedidukas ir atrodytų visiškai nereikšmingas atnaujinimas, kurį Apple vadina „iškviesk savo žymeklį“ - panaikins šią problemą pilnai, nes papurčius pelės žymeklis taps gigantiškas ir norint jo nematyti reikės užsimerkti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų