Kaip patikrinti .pkg failo turinį jo nediegiant

Jei susidūrėte su paketo (.pkg) ar meta-paketo (.mpkg) failais ir norite patikrinti jo turinį prieš pradėdami diegti jame esančias aplikacijas - galite pasinaudoti OS X komanda, kuri gali ištraukti visus paketo failus jų nediegiant.

Daugelis OS X vartotojų žino, kad aplikacijos yra aplankų ir failų rinkinys - paketai, programuotojų kalboje. OS X atpažįsta aplikacijų paketus ir žino kaip jiems suteikti unikalią piktogramą. Daugelis Mac vartotojų žino ir apie kontekstiniame meniu esančią „Show Package Contents“ parinktį leidžiančią pasikapstyti po aplikacijos vidurius.

OS X Mavericks kontekstinis meniu - Show Package Contents

„Show Package Contents“ pagalba galima pažiūrėti ir .pkg ar .mpkg esančius failus, tačiau tai ne visada tiesa. Priklausomai nuo to kaip paketas sukurtas, galimybės panagrinėti kas yra paketo viduje, kontekstinio meniu parinkties „Show Package Contents“ pagalba gali ir nebūti. Turėkite omenyje, kad .mpkg paketai yra meta-paketai, kurių sudėtyje gali būti vienas ar daugiau .pkg paketų, kuriuos galima panagrinėti ir „Show Package Contents“ priemonėmis.

Jei norint patyrinėti .pkg ar .mpkg paketo turinį - „Show Package Contents“ parinkties kontekstiniame meniu nėra - gali tekti pasinaudoti įvairiais papildomais įrankiais. Paprasčiausias būdas, nebijantiems Terminal aplikacijos yra pasinaudoti pkgutil komanda, kuri iš paketo ištraukia jo komponentus į nurodytą aplanką ir leidžia peržvelgti juos nediegiant aplikacijų, ar kitų pakete esančių failų.

Komandos pkgutil gramatika - paprasta:

pkgutil --expand paketo_failas.pkg aplankas_kur_išskleisti

arba

pkgutil --expand paketo_failas.mpkg aplankas_kur_išskleisti

Pavyzdžiui:

pkgutil --expand ~/Downloads/OfficePreview.pkg ~/Desktop/aaa

Aukščiau esanti komanda išskleis vartotojo Downloads aplanke esančio OfficePreview.pkg paketo turinį į aaa aplanką vartotojo darbastalyje (jei aaa aplanko nėra - jis bus sukurtas).

Paveikslėlyje išskleisto OfficePreview.pkg paketo turinys. Paketo viduje yra keli kiti paketai. Jei norint peržiūrėti paketo viduje esančius paketus neveikia „Show Package Contents“ kontekstinio meniu metodas - reikia vėl pasinaudoti pkgutil komanda.
Paveikslėlyje išskleisto OfficePreview.pkg paketo turinys. Paketo viduje yra keli kiti paketai. Jei norint peržiūrėti paketo viduje esančius paketus neveikia „Show Package Contents“ kontekstinio meniu metodas - reikia vėl pasinaudoti pkgutil komanda.

Jei tai tenka daryti dažnai ir Terminal nėra geriausias jūsų draugas - internete galima rasti aplikacijų turinčių grafinę vartotojo sąsają (pvz.: „Pacifist“) ir sugebančių kramtyti ne tik .pkg, bet ir .dmg ar kitus paketus. Tačiau aš manau, kad tie, kam reikia žiūrėti failų paketų turinius ir supranta ką ten randa nenorės mokėti 20 „žalių“ už aplikaciją, kuri daro tai ką galima atlikti esančiomis OS X priemonėmis nelengvinant savo kišenės.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų