Apple uždraudė AltWWDC organizatoriams retransliuoti jos WWDC prezentaciją

Tema: Apple

Laiške išsiųstame AltConf dar žinomoje kaip AltWWDDC konferencijos organizatoriams rašoma, kad Apple pasilieka teisę vienintelė retransliuoti savo WWDC konferencijos prezentaciją.

AltConf tai bendruomenės principu veikianti programuotojų konferencija, kuri tradiciškai vyksta tuo pačiu metu, San Franciske, kaip ir Apple WWDC. Tradiciškai, AltConf arba AltWWDC metu buvo numatytas Apple WWDC pristatymo transliacijos žiūrėjimas, tačiau alternatyvios WWDC organizatoriai gavo laišką iš Apple teisininkų, kuriame nedviprasmiškai teigiama, kad jiems tokia teisė nesuteikiama.

Apple laiške išsiųstame AltWWDC organizatoriams rašoma:

This firm represents Apple Inc. (“Apple”) in certain matters. Apple has recently learned that AltConf 2015 (“AltConf”) is promoting its intent to stream live content from Apple’s WWDC events, including the Keynote address, and is charging $300 for guaranteed spots in the viewing area for the live streams.

Publicly streaming Apple’s WWDC content in the manner in which AltConf proposes would violate Apple’s copyright rights in the content. This is particularly the case where AltConf proposes to offer the content for profit. Therefore, Apple requests that you refrain from publicly streaming the WWDC addresses.<…>

Skaitant laiško tekstą susidaro įspūdis, kad Apple nepatinka tai, kad AltConf konferencios dalyviai turi sumokėti 300 USD už dalyvavimą konferencijoje (jos metu suplanuota ir daugiau renginių, ne tik Apple WWDC peržiūra).

AltConf, tai alternatyvi konferencija, kuri anot jos organizatorių skirta tiems, kas negavo bilietų į Apple WWDC ar negali skirti pinigų sumos įsigyti bilietui į Apple WWDC. Bilietas į Apple WWDC kainuoja 1599 USD ir tą laimės bilietėlį gauna toli gražu ne kiekvienas norintis. Jau kuris laikas, laiminguosius Apple išrenka iš užsiregistravusių - atsitiktiniu būdu. Bilieto kaina į AltConf konferenciją gerokai kuklesnė - 300 USD. AltConf konferencijoje, dalyviai nors ir neturi galimybės gauti konsultacijų iš oficialių Apple inžinierių, tačiau kaip ir Apple WWDC konferencijos dalyviai turi galimybę pasidalinti savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi su kitais konferencijos dalyviais.

AltConf konferencijos programą rasite šitos konferencijos svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų