Steve Wozniak pasakoja koks skirtumas tarp Steve Jobs ir Bill Gates

National Geographic serialas „Amerikos genijai“ (American Genius) epizodas „Jobs vs. Gates“

Neseniai, National Geographic surengtoje spaudos konferencijoje Steve Wozniak papasakojo kokie jo manymu yra didžiausi skirtumai tarp Steve Jobs ir Bill Gates.

Neseniai vykusioje spaudos konferencijoje, kurią National Geographic surengė savo naujo serialo „Amerikos genijai“ epizodo „Jobs vs. Gates“ proga. Šis serialas rodomas Amerikoje transliuojamuose National Geographic kanaluose (bent jau aš neradau, kad „American Genius“ būtų retransliuojamas Europoje ir šio serialo epizodas, kuriame priešpastatomi dvi garsios technologinio pasaulio asmenybės bus rodomas JAV 21 val. Niujorko laiku.

Wozniak sakė, kad „Jobs’as turėjo labai futuristinę ateities viziją, kartais net kiek fantastinę. Bill Gates, tuo tarpu turėjo daugiau vadovo sugebėjimų - kurti dalykus, kurių reikia dabar: sukurti kompaniją - dabar, gauti pelną - dabar ir padaryti tai per trumpą laiko tarpą. Aš manau, kad tai ir buvo didžiausi skirtumai tarp judviejų“, - sakė Wozniak.

Woz’as taip pat sakė, kad nors Jobs buvo svarbesnė figūra personalinių kompiuterių pakilime - Gates buvo tas, kuris suprato kaip kalti pinigus.

„Iš tiesų reikia tokio ateities matymo kokį turėjo Jobs, tačiau tos vizijos niekur nenuves jei šoksi ir pulsi gaminti produktus iki jų gamybos procesas taps toks tobulas, kad juos gaminti apsimokės ir jų kaina bus protinga lyginant su tuo ką jie daro. „Tai buvo Macintosh laikais, kai rinka išaugo 10 kartų, o Apple su šiuo augimo neaugo“.

Reikia tikėtis kad National Geographic prodys kada savo „Amerikietiškus Genijus“ ir Europos žiūrovams arba koks nors „gerasis amerikietis“ padarys bent jau šį video prieinamą bendro/pasaulinio naudojimo šaltiniuose.

Kelis epizodus iš „American genius: Jobs vs. Gates“ rasite National Geographic Channel svetainėje

Steve Jobs vs. Bill Gates
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų