Kaip atjungti teksto pakeitimą Emoji piktogramomis OS X

Emoji

Apple pastaruoju metu skyrė daug dėmesio Emoji piktogramų tobulinimui, tačiau ne visi pamėgo šias piktogramas ir yra nemažai žmonių, kuriems senieji ASCII veidukai yra kur kas mielesni.

OS X, aplikacijose palaikančiose Emoji[1], tokiose kaip Messages, parašius ASCII šypsenėlę ji pakeičiama atitinkama Emoji piktograma. Daug žmonių mano, kad tai kur kas geresnis būdas nusakyti nuotaikai ar pagyvinti žinutei, tačiau yra tokių „seno kirpimo“ OS X vartotojų, kurie liko ištikimi senosioms šypsenėlėms ir naujasis „saviraiškos“ Messages žinutėse būdas jiems nepatinka.

Tiems, kas Messages norėtų rašyti paprastas ASCII šypsenėles yra paprastas būdas atjungti Emoji:

Messages (ar kitos aplikacijos palaikančios OS X Emoji) meniu pasirinkite EditSubstitutions → ir jei nenorite, kad tekstas būtų pakeičiamas Emoji piktogramomis nuimkite varnelę nuo Emoji.

Emoji piktogramų atjungimas OS X Messages aplikacijoje

  1. Emoji piktogramos atkeliavo ir visame pasaulyje paplito iš Japonijos. Pats žodis (tariamas kaip emodži) kilęs iš dviejų japoniškų žodžių - paveiksliukas ir simbolis. Emoji tai grafinė kalba, kai vietoje žodžių naudojami specialūs paveikslėliai, panašiai kaip ir paveikslėliuose ar simboliuose sudaromuose iš ASCII ženklų. Emoji piktogramos buvo aiškesnės, o trims didžiausiems Japonijos mobilaus ryšio operatoriams Emoji standartizavus ir sukūrus specialią klaviatūrą, šie simboliai tapo prieinami visuose Japonijos mobiliuose įrenginiuose ir greitai išpopuliarėjo. Kai kurie Emoji simboliai, tokie kaip veidas su chirurgo kauke, balta gėlė (reiškianti puikiai atliktus namų darbus), nusilenkęs verslininkas ar eilę patiekalų simbolizuojančios piktogramos, Japonijos kultūroje turi specialią reikšmę.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų