Apple Watch nėra visiškas bejėgis kai šalia nėra iPhone

Apple Watch ir iPhone glaudžiai bendradarbiauja pateikdami šių įrenginių vartotojams reikalingą informaciją. iPhone gali būti naudojamas savarankiškai, tačiau didelei daliai Apple Watch funkcijų reikalingas „didysis brolis“, bet ne visoms.

Apple Watch Edition - auksinis

Viena iš mažiausiai įvertintų Apple Watch funkcijų yra šio įrenginio gebėjimas automatiškai jungtis prie žinomų Wi-Fi tinklų nepriklausomai nuo iPhone su kuriuo šis yra suporintas. Jei buvote kada prisijungę prie tam tikro Wi-Fi tinklo su savo iPhone ir Apple Watch - jūsų laikrodis tą tinklą prisimins ir galės prie jo prisijungti net jei iPhone, su kuriuo laikrodis yra suporintas nėra šalia.

Jei šalia nėra iPhone (ar jo baterija nebeatlaikė dienos įtampos) - jūsų Apple Watch nėra toks bejėgis koks galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kai Apple Watch yra prisijungęs prie Wi-Fi (žinoma, turinčio prieigą prie interneto) jis savarankiškai, nepriklausomai nuo to ar „mato“ su juo suporintą iPhone, ar ne - gali:

  • Siųsti ir gauti Message žinutes. Žinant, kad veikia žinutės galima būtų tikėtis, kad veiks ir FaceTime audio skambučiai, tačiau šiems vis tik reikalingas iPhone.
  • siųsti „piešinėlius“ ir skaitmeninius prisilietimus bei juos gauti
  • Kurti priminimus ir kalendoriaus įrašus, tačiau reikia paminėti, kad priminimai ar kalendoriaus įtašai sukurti Apple Watch, kai šalia nėra iPhone su kuriuo šis yra suporintas - bus saugomi pačiame laikrodyje ir į iCloud pateks tik tada kai laikrodukas išvys savo „antrąją pusę“. Jei iki priminimo ar kalendoriaus įrašo laiko Apple Watch taip ir neišvys iPhone - apie įvykį jis primins ir be jo pagalbos.
  • Siri atsakys į paprastus klausimus: bendrauti su Siri per Apple Watch, kai šis yra tik prijungtas prie Wi-Fi galima ir tada kai šalia nėra iPhone.
  • Orai: Apple Watch pajungto prie Wi-Fi užtenka sužinoti oro prognozei.
  • Nuotolinis valdymas: net ir be iPhone, Apple Watch pajungtas prie Wi-Fi gali tarnauti kaip Apple TV nuotolinio valdymo pultelis.

Taigi, nors nesant šalia iPhone, su kuriuo Apple Watch tuo momentu galėtų bendradarbiauti vienos ar kitos informacijos gavimui ir perdavimui, Apple laikrodis nėra visiškai nenaudingas įrenginys puošiantis riešą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų