Apple ruošiasi eilę iPhone ir Mac kompiuterių birželį paskelbti pasenusiais

Temos: iPhone, Mac

Nuo šio birželio keli Apple produktai, tame tarpe kai kurie iPhone ir Mac modeliai nebus remontuojami Apple ir Apple įgaliotų atstovų servisuose.

Remiantis dokumentais, kuriuos gavo 9to5mac, Apple šį birželį planuoja kai kuriems savo produktams suteikti „obsolete“ (pasenusių) statusą ir tai reiškia, kad Apple servisas ar įgalioti Apple atstovai jų neberemontuos.

Tradiciškai, pas Apple „Obsolete“ (pasenusių) produktų statusą įgauna produktai, kurių gamyba nutraukta prieš 7 metus. Penkis metus nebegaminami Apple produktai iki nuo jų gamybos nutraukimo sukaks septyneri metai priskiriami „vintage“ (senų) grupei. „Vintage“ produktų Apple neremontuoja Kalifornijoje ir Turkijoje.

iPhone 3G ir iPhone 3GS nuo birželio mėnesio taps „obsolete“. Kai kurie Mac kompiuteriai taip pat bus priskirti Apple neberemontuojamų grupei.

iPhone („Obsolete“ Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Kinijoje, Europoje, Japonijoje, Lotynų Amerikoje ir Apple parduotuvėse, „Vintage“ JAV)

iPhone („Obsolete“ Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Kinijoje, Europoje, Japonijoje, Lotynų ir Šiaurės Amerikose bei Apple parduotuvėse)

  • Pirmasis iPhone

Mac („Obsolete“ Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Kinijoje, Europoje, Japonijoje, Lotynų ir Šiaurės Amerikose bei Apple parduotuvėse)

Kiti:

Šie produktai savo statusą pakeis 2015 metų birželio 9 dieną. Apple ir toliau teiks pagalbą telefonu šių produktų savininkams turintiems AppleCare.

Oficialų, „pasenusių“ (obsolete) ir „senų“ (vintage) produktų grupėms priskirtų Apple gaminių sąrašą rasite Apple svetainėje.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Kaip suprast pasenusiais? jie veikt nustos (ims ir suges), nesuprantu čia logikos, jai mano daiktas puikiai veikia kam tada pirkt naują.

    • Ne, nuo to jie sugesti tikrai nesuges ir gal veiks dar 10 ar daugiau metų, tačiau jei kartais taip nutiktų, kad toks įrenginys sugestų - oficialūs Apple servisai jo remontui nebepriims. Detalių seniems modeliams sandėliavimas bei juos remontuoti specialistų apmokymas ar mokančių išlaikymas yra finansiškai nebenaudingas, todėl Apple ir nutraukia jų serviso palaikymą.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų