Savaitės naujienų apžvalga: 16-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

Praėjus savaitei po iOS 8.3 pasirodymo vartotojai vis dar siunta; Apple ir toliau tęsia su fotografija susijusių kompanijų prikimus; sėkmingas iPhone šuolis iš 42 aukšto; Europa atakuoja Google ir tai suteikia daugiau šansų jos varžovėms; sekantis iPhone gali būti gerokai tvirtesnio korpuso… Šios bei kitos 16-tos metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai ir kelios laikinai nemokamomis tapusios bei naujos iOS ir OS X aplikacijos.

  • Jei tikėti „Slice Intelligence“ duomenimis paskaičiavimais, pirmą dieną internetiniai Apple Watch užsakymai JAV pasiekė beveik 1mln. vienetų ribą - Apple Watch užsakė apie 957 000 žmonių, kiekvienas vidutiniškai po 1,3 laikrodžio, vidutiniškai išleisdamas po 503,83 USD. Tai ganėtinai liūdnos naujienos Google, nes Apple per vieną dieną sugebėjo parduoti daugiau savo išmanių laikrodžių Apple Watch nei Android Wear parduota per ištisus metus.
    Praėjus beveik savaitei Apple Watch užsakymų skaičius viršijo 2,3 milijono vienetų.
  • Sustiprėjus rubliui, Apple peržiūrėjo ir papigino prekes savo internetinėje parduotuvėje skirtoje Rusijai.
  • Apple įsigijo Izraelio kamerų technologinę kompaniją LinX, kurios viena iš technologijų yra daugia-diafragminės kameras leidžiančios kurti tokius efektus kaip fono išplovimas, paralakso vaizdai ir 3D vaizdų fotografavimas.
  • Apple paskelbė savo sekančios WWDC datą - birželio 8–12. Kaip ir praeitą kartą norint ten patekti negana bus turėti pinigų bilietui (bilieto kaina 1599 USD) - reikės dar ir sėkmės, nes Apple bilietus skirstys loterijos principu. Apple programuotojai bilietams registruotis gali Apple svetainėje. Jei ruošiatės į šią konferenciją turėkite omenyje, kad Apple konferencijoje uždraudė selfių lazdas.
    Sprendžiant iš šio renginio logo - jame turėtumėme išgirsti esminių naujienų apie Apple TV. Taip pat internete pasirodė informacija, kad labai galimas dalykas, kad renginio metu bus pristatyta ir Apple TV skirta App Store.
  • Catalin Marin fotografavo gražius Dubajau rūkus stovėdamas 42-ame Liberty House aukšte, kai staiga vėjas išplėšė jo iPhone iš rankų ir šis, filmuodamas krito iš tokio aukščio … ir išgyveno. video ką „matė“ krisdamas iPhone rasite BuzzFeed svetainėje.
  • Apple išleido iCloud for Windows beta (410A44). Ši aplikacija gali būti atsisiųsta tik iš AppleSeed programos svetainės. Galutiniams vartotojams skirtą versiją, Windows vartotojai gali atsisiųsti iš Apple svetainės.
  • Microsoft atnaujino Office for Mac 2016 Preview. Be klaidų ištaisymo bei funkcionalumo pagerinimo - šiek tiek pasiekeitė Word, Excel ir PowerPoint aplikacijų išvaizda ir jos dabar dar labiau supanašėjo su Windows skirta Office 2016 beta versija.
  • iFixIT išardė 12″ MacBook kompiuterį. Ten rado mažutę motininę plokštę ir kalną baterijų. iFixIT kompiuterio remonto ir patobulinimo galimybes įvertino 1 iš 10 balų - vadinasi jis praktiškai neremontuojamas ir nepatobulinamas.
  • Viešumoje jau yra pastebėtos kai kurios garsenybės, tokios kaip Katy Perry ir Pharrell Williams dėvinčios auksinius Apple Watch Edition laikrodžius, tačiau garsaus dizainerio Karl Lagerfeld, vadovaujančio Chanel ir Fendi, asmens sargybinis ir asistentas Sebastian Jondeau Instagram išplatino nuotrauką, kurioje matosi Lagerfeld’o dėvimas, specialiai jam pagamintas ir kur kas brangesnis Apple Watch Edition laikrodis nei iki šiol šie išmanūs laikrodžiai matyti dėvimi garsenybių. Šio laikrodžio, kurio „Link Bracelet“ apyrankė padaryta iš gryno aukso kaina gali viršyti 25 000 USD.
    Nuotrauka: Sebastien Jondeau (@bentoub) / Instagram
  • Apklausos duomenimis tik 11% paauglių JAV sudomino Apple Watch. Bendrai amerikiečių, kurie nori įsigyti Apple Watch yra apie 6%.
  • Apple išleido OS X 10.10.4 beta 1 skirtą programuotojams. AppleSeed grupės nariams ši beta versija dar nėra prieinama.
  • Tim Cook ir vėl pateko į Time paskelbtą 2015 metų „Įtakingiausių žmonių 100-tuką“.
  • Apple paskelbė, kad Steve Downling yra naujasis kompanijos komunikacijų viceprezidentas.
  • Europos Sąjungos įvairios komisijos neperstoja atakuoti Google ir tai gali sustiprinti Amazon, Facebook ir Apple pozicijas Europoje. Daugiau apie tai Businessinsider.com
  • Praėjus savaitei po iOS 8.3 pasirodymo vartotojai vis dar siunta:
    • viena iš labiausiai dalį iOS 8.3 vartotojų liūdinančių žinių yra ta, kad nežiūrint to jog Apple teigia ištaisiusi periodinius iOS atsijunginėjimus nuo WiFi tinklo - po atnaujinimo daug vartotojų teigia, kad jie ir toliau kenčia nuo šios bėdos. Apple svetainėje yra didžiausia, 2014 metų rugsėjo 20 dieną šiuo klausimu pradėta diskusija , kuri jau peržiūrėta daugiau nei 841 000 kartų ir turi beveik 3 000 įrašų.
    • kita iOS 8.3 bėda yra kai kurių iOS vartotojų vadinama dingusių nuotraukų problema. Teisingumo dėlei reikia paminėti, kad nuotraukos niekur nedingo, o kai kurie vartotojai jų negali rasti, nes jų rūšiavimo tvarka nėra chronologiška. Kai kurie vartotojai tai pastebi tik iPad įrenginiuose. Kitos aplikacijos turinčios prieigą prie nuotraukų jas rodo rūšiuodamos teisingai ir tai rodo, kad nuotraukos niekur nedingo.
  • Taivanio Digitimes rašo, kad Apple testuoja dviejų skirtingų tipų Force Touch technologijas, kurias planuoja naudoti sekančiuose iPhone. Taivaniečiai taip pat rašo, kad sekantis iPhone gali iš Apple Watch paveldėti ir dar vieną savybę - korpusą iš 7000 serijos aliuminio, o tai reiškia, kad jis bus gerokai tvirtesnis.
  • Ben & Jerry's parodijuodami garsiąją Apple reklamą „1984“. Sakyčiau viena geresnių Apple reklamų parodijų ar kopijų, kurias teko matyti.

iOS aplikacijos

- naujos iOS aplikacijos

  • Halo: Spartan Bundle: tai du Microsoft kompanijos žaidimai parduodami kartu (žaidimus galima įsigyti ir atskirtai, bet tada jie kainuos brangiau): 9,99 €
  • Lost Within: tai pirmasis, iš eilės Amazon Game Studios žaidimų, persikėlęs į iOS: 6,99 €
  • WWE 2K: žaidimas nenuvilsiantis kovų mylėtojų: 7,99 € (turėkite omenyje, kad žaidimas suderinamas su: iPad Air 2, iPad Air, iPad Mini 3, iPad Mini 2, iPad 4, iPad3, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 5, iPhone6 ir iPhone6 Plus ir neveiks: iPad 2, iPad 1, iPad Mini 1, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPod Touch 5, iPod Touch 4, iPod Touch 3)
  • Tiny Guardians: tai strateginis, tower defence žaidimas, tiesa bokštų jame nerasite - vietoje jų bus gynėjai: 3,99 €

OS X aplikacijos

  • Keycard: Mac kompiuterių saugumui skirta aplikacija tiems kas turi ir iPhone. Aplikacija automatiškai užrakina kompiuterį kompiuterį kai jūs nueinate ir atrakina kai ateinate (žinoma jei iPhone nešiojatės kartu): 6,99 € → 0,00 €
  • Tutor for OS X Yosemite: aplikacija padėsianti jums geriau pažinti OS X Yosemite. 50 mokomųjų video, virš 3 valandų apmokymų ir t.t.: 4,99 € → 0,00 €

- naujos OS X aplikacijos

  • Noiseless: aplikacija skaitmeninių triukšmų iš nuotraukų šalinimui: 17,99 €
  • Radiation Island: tai išgyvenimo žaidimas, kuriame jūsų likimas - jūsų rankose: 2,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų