Savaitės naujienų apžvalga: 14-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

Sekantys iPhone modeliai gali sugebėti vienu metu fotografuoti keliomis kameromis (galine ir priekine); iPhone vagystė tapo draugystės priežastimi; kitos savaitės naujienos ir gandai bei kelios laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS ir OS X aplikacijos.

  • BBC praneša, kad milijonai Safari vartotojų Britanijoje gavo teisę Google paduoti į teismą už tai, kad ši įdiegė kodą, kuris apeidavo Safari naršyklės privatumo nurodymus ir sekė vartotojus specialių sausainiukų-špionų (tracking cookies) pagalba.
    Kadangi 90% Google pajamų sudaro pinigai gauti už reklamą, Google taip pasielgė specialiai stengdamasi pasipelnyti iš potencialiai pelningesnės iOS ir OS X įrenginių vartotojų auditorijos.
    Už šį 2011 metais atliktą ir 2012 metais aptiktą savo elgesį Google jau yra nubausta JAV ir jai priteista sumokėti 22,5 mln. USD bei apie 18 mln USD atskiroms valstijoms.
  • „Fortune renkamame geriausių pasaulio lyderių sąraše Apple CEO Tim Cook užėmė pirmą vietą.
  • Kinijos dalių tiekėjas Future Supplier savo svetainėje paskelbė nuotraukas to, kas gali būti iPhone 6c nugarėlė. Iš nuotraukos sunku spręsti, tačiau panašu, kad tai 4″ įstrižainės telefonas. Praeitos savaitės apžvalgoje Mac Arena rašė, jog sklando gandai, kad Apple išleis trijų modelių sekančios kartos iPhone: iPhone 6c, iPhone 6s ir iPhone 6s Plus.  Future Supplier savo svetainėje paskelbė nuotraukas to, kas gali būti iPhone 6c nugarėlė
  • Nauja Adobe aplikacija Comp CC leis dizaineriams greitai nubraižyti savo idėjas iPad.
  • Sakoma, kad bent jau pradžioje nebus galimybės tiesiog užeiti į Apple Store ir nusipirkti Apple Watch. Norintys įsigyti šį dėvimą Apple elektronikos stebuklą turės iš anksto užsirašyti ir sutarti dėl laiko.
  • Apie ganduose sklandantį iPad Pro informacijos labai nedaug, tačiau neseniai Weibo svetainėje pasirodžiusiuose neva iPad Pro maketo nuotraukose matosi, kad šis įrenginys kairėje pusėje turi papildomą Lightning arba USB-C jungtį. Weibo svetainėje pasirodžiusiuose neva iPad Pro maketo nuotraukose matosi, kad šis įrenginys kairėje pusėje turi papildomą Lightning arba USB-C jungtį.
  • Apple paskelbė savo antro 2015 metų ketvirčio finansinės ataskaitos datą - balandžio 27.
  • Apple garsėja kaip kompanija kreipianti dėmesį net į mažiausias smulkmenas. Ar pastebėjote, kad iOS 8 „Control Center“ esančios šviestuvėlio piktogramos jungiklis pakeičia poziciją kai jis įjungiamas? iOS 8 „Control Center“ esančios šviestuvėlio piktogramos jungiklis pakeičia poziciją kai jis įjungiamas
  • IDC ir App Annie prognozuoja, kad tiek Apple tiek ir Google aplikacijų parduotuvių atnešamas pelnas per keturis metus išaugs dvigubai.
  • Antradienį Apple pradėjo Apple Watch aplikacijų priėmimą.
  • Žvilgsnis į Apple miestelį 2 iš drono skrydžio (4K).
  • Phoenix apklausos duomenimis du trečdaliai Apple Pay vartotojų yra nusivylę šia apmokėjimo paslauga, nes bent vieną kartą bandant ja pasinaudoti parduotuvėje turėjo nesklandumų.
  • Internete pasirodė neįprasta istorija, kurios kaltininkas - pavogtas iPhone. Prieš metus iš vieno blogerio, Manheteno bare buvo pavogtas iPhone. Po kiek laiko jo iCloud paskyroje atsirado kiniečio prie apelsinmedžio nuotraukos. Prasidėjo to žmogaus paieškos. Nuotraukos buvo patalpintos į Weibo (kiniečių Twitter atitikmenį) ir galiausiai žmogus buvo surastas. Jis telefono nevogė. Blogeris nukeliavo į Kiniją, buvo šiltai sutiktas, jį visur lydėjo kameros ir net buvo spaudos konferencija, o jis susibičiuliavo su savo telefono savininku iš kitos planetos pusės.
  • Kinijos Naujieji metai atnešė ir naujus iOS įrenginių pardavimus šalyje - iPhone 6 ir iPhone 6 Plus iOS vartotojų skaičių Kinijoje kilstelėjo iš 27,6% iki 59%.
  • EU sargai pradėjo šniukštinėti kokie yra Europos muzikos leidybos kompanijų susitarimai su Apple. Tai nereiškia, kad jie ruošiasi pradėti kokią nors nepasitikėjimo bylą. Tai greičiau susiję su įtarimais, kad Apple naudodamasi savo įtaka muzikos industrijoje gali pradėti spausti leidėjus nepalaikyti nemokamų muzikos srautų (streaming) paslaugų, rašo Financial Times.
  • Apple dabar daug dėmesio skiria paspaudimo stiprumą ekrane (Force Touch) skiriančioms technologijoms ir daug kas tikisi, kad jos iš Appe Watch persikels ir į sekančios kartos iPhone. Internete pasirodė informacija teigianti, kad Apple gali šią technologiją įdiegti tik iPhone 6s Plus modeliuose, mažesnius palikdama „už borto“.
  • Vienas iš didesnių iPhone 6 ir iPhone 6 Plus trūkumų yra išsikišanti kamera. Įsivaizduoju kokios aistros virė Kupertino biure tarp dizainerių ir inžinierių dėl jos. Kaip ten bebūtų dizaineriams teko nusileisti. Tačiau sekančiame iPhone išsikišusios kameros gali ir nebūti. Apple pateikė paraišką patentui, kuriame aprašoma technologija ne tik sumažinanti kamerą, bet ir leidžianti gauti tuo pačiu metu vaizdą iš kelių skirtingų jutiklių, kas reiškia teoriškai yra galimybė vienu metu fotografuoti su priekyje ir gale esančiomis kameromis.
  • Balandžio 3 dieną iPad sukako 5-eri. 2010 metų balandžio 3 dieną Apple pradėjo prekybą, pasauliui 2010 sausio 27 Steve Jobs pristatytais, pirmaisiais iPad.
  • Nuo pirmojo iPad, Apple yra išleidusi 140 skirtingų iPad modelių. Kiek dabar vertas Jūsų iPad. Lentelėje pateikiamos „geros“ kokybės iPad supirkimo kainos Gazelle, svetainėje superkančioje naudotą techniką, kainos.
    Modelis Išleidimo data 16GB WiFi 64GB WiFi 16GB GSM 64GB GSM
    iPad Bal. ’10 20 USD 20 USD 20 USD 20 USD
    iPad 2 Kov. ’11 70 USD 90 USD 75 USD 95 USD
    iPad (3os kartos) Kov. ’12 90 USD 110 USD 95 USD 115 USD
    iPad (4os kartos) Lapk. ’12 140 USD 160 USD 145 USD 165 USD
    iPad Air Lapk. ’13 165 USD 185 USD 175 USD 195 USD
    iPad Air 2 Spa. ’14 240 USD 260 USD 250 USD 270 USD
    iPad Mini Spa. ’12 70 USD 90 USD 75 USD 95 USD
    iPad Mini 2 Lapk. ’13 100 USD 140 USD 110 USD 150 USD
    iPad Mini 3 Spa. ’14 150 USD 170 USD 160 USD 180 USD
  • Chetan Sharma Consulting duomenimis, Apple užima 8 vietą kompanijų turinčių daugiausiai su mobiliais įrenginiais susijusių patentų. Pirmoje lentelės vietoje IBM, kuri šią vietą atkovojo iš Samsung nustumdama ją į antrąją, tada seka Qualcomm, Microsoft, Google, Sony, LG ir tik tada Apple, po kurios eina BlackBerry ir Ericsson.
  • iPad yra gana universalus įrenginys, o pasaulyje daug išradingų žmonių, kurie sugeba iPad panaudoti ten, kur Apple, greičiausiai, net neplanavo, kad jis bus naudojamas. Koncertų salėje, vietoje fortepijono
    Fokusininko įrankis
    Kamera filmavimui iš kosmoso
  • SquareTrade išleido video, kuriame testuoja kaip linksta iPhone 6, Samsung Galaxy S6 Edge ir HTC One M9 išmanieji telefonai. Pasirodo Samsung flagmanas linksta daug „smagiau“ nei iPhone.
  • Drekselio universiteto bibliotekoje stovi aparatas išduodantis iPad’us tiems kas bibliotekoje nori laiką praleisti maksimaliai naudingai. iPad išdavimo aparatas Drekselio universiteto bibliotekoje.
  • Apple paskelbė, kad išankstinis Apple Watch užsakymas prasidės balandžio 10 12:01 PST (Pacific Standard Time) laiku.

Aplikacijos

iOS aplikacijos

  • Media Player HD PRO: aplikacija leidžianti iOS įrenginyje atkurti ivx, avi, xvid, flv, mov (quicktime), mkv (matroska), wmv, rmvb (realmedia), ram, rm, mpg, mpeg, mpeg1, mpeg2, mpeg4, mp4, m4v, mpv, vob, ts, ogv, ogm, dv, asf, asx, 3gp, 3g2, 3gp2, 3gpp, 3gpp2, amv, d2v, dat, m2p, m2ts, m2v, drc, dsm, dsv, ivf, m1v, m4b, m4p, mp2v, mpe, mpegts, mpv2, qt, roq, rpm, rv, wm, wmp, webm, H.264, VC1/WMV3, VP6/7/8, RealVideo1/2/3/4, H.263, Sorenson, Theora, MJPEG, Indeo video bei pačius populiariausius audio formatus: 2,99 € → 0,00 €
  • 2K DRIVE: žaidimas norintiems pasijusti greitais ir įsiutusiais: 6,99 € → 0,00 €
  • Valiant Hearts: The Great War: interaktyvi novelė pasakojanti apie keturis neapdainuotus Pirmojo pasaulinio karo didvyrius: 4,99 € → 0,00 €
  • Brain Reader!: triukas nustebinsiantis jūsų pažįstamus: 0,99 € → 0,00 €
  • Grocery List Pro: pirkinių sąrašo aplikacija: 0,99 € → 0,00 €
  • Loose Leaf: aplikacija leidžianti paprastai sukurti foto koliažus: 4,99 € → 0,00 €
  • DRAGON QUEST III: vienas geriausiai vertinamų ir perkamų žaidimų: 9,99 € → 6,99 € 
  • SketchParty TV: tai žodžių spėjimo žaidimas pralinksminsiantis susitikimo, kai yra televizorius, iPad ir Apple TV metu: 9,99 € → 4,99 €
  • NightCap Pro: fotografavimui ir filmavimui blogo apšvietimo sąlygomis skirta aplikacija: 1,99 € → 0,99 €

naujos iOS aplikacijos

  • Office Lens: Microsoft išleido savo Office Lens aplikaciją, kuri anksčiau buvo prieinama tik Windows Phone vartotojams. Ši aplikacija leidžia išnaudoti kamerą kaip skenerį ir „skenuoti“ priminimų lapelius, vizitines, užrašus ant lentų ir tai sukonvertuoti į elektroninį formatą bei išsaugoti debesyse ar išsiųsti el. paštu: 0,00 €

OS X Aplikacijos

naujos OS X aplikacijos

  • Privacy Guard: aplikacija JAV gynybos departamento duomenų trynimo metodu apsirūpinanti, kad jūsų naršymo naršyklių pagalba, Flash, el. pašto, Preview, Quick Time informacija būtų panaikinta iš kompiuterio: 0,00 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų