Kaip atidaryti neseniai Mac kompiuteryje išsaugoto dokumento aplanką

Daugelis žino kaip atidaryti neseniai išsaugotą dokumentą, tačiau dažnai galima sutikti „Mac“ vartotoją, kuris vargsta stengdamasis atidaryti aplanką, kuriame tas dokumentas išsaugotas jei neprisimena kur jį „padėjo“.

Abejoju ar yra „Mac“ kompiuterių vartotojų, kurie nežino kaip atidaryti neseniai išsaugotą dokumentą. Jei kartais tokių yra tai: neseniai išsaugotą dokumentą galima atidaryti arba atidarius jam išsaugoti naudotą aplikaciją ir iš jos FileOpen Recent submeniu pasirinkus reikiamą dokumentą, arba paspaudus ant meniu juostoje esančio Recent Items.

Deja gebėjimas atidaryti neseniai išsaugotą dokumentą nėra didelis pagalbininkas jei nepamename kokiame aplanke tą dokumentą išsaugojome ir/ar norėtumėme tą dokumentą perkelti į kitą aplanką, tačiau nereiškia, kad sužinoti tai yra misija neįmanoma. Priešingai, tai padaryti labai paprasta:

  • paspauskite ant „Apple“ piktogramos meniu juostoje ir pažymėkite Recent Items
  • kai matysite neseniai atidarytų aplikacijų ir išsaugotų/atidarytų dokumentų sąrašą - paspauskite Cmd ⌘ klavišą. Paspaudus Cmd ⌘ prieš failo pavadinimą atsiras „Show“, o po jo „in Finder“ pvz.: Show “Kaip atidaryti neseniai išsaugoto dokumento aplanką.md” in Finder
  • paspaudę ant reikiamo failo pavadinimo atidarysite Finder aplikacijos langą su aplanku, kuriame išsaugotas pasirinktas failas.

Jei dažnai „pasiklystate“ išsaugodami failus ir numatytų 10 failų neseniai naudotų failų sąraše nepakanka:

  • atidarykite System Preferences aplikaciją
  • Pasirinkite General
  • „Recent items“ parinkčių lange nurodykite kiek dokumentų, aplikacijų ir serverių/diskų sistemai atsiminti (maksimalus skaičius 50)
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų