Britų muziejus demonstruoja MacBook Air, bet ne dėl jo dizaino

Labai dažnai Apple produktai apibūdinami kaip meno kūriniai, tačiau MacBook Air demonstruojamas britų „Victoria and Albert“ muziejuje visai ne dėl savo išvaizdos.

Britų saugumo tarnybų nurodymu ir joms stebint, 2013 metais sunaikintas The Guardian MacBook Air, kuriame buvo Snowden'o nutekinta informacija demonstruojamas britų Victoria and Albert Muzeum.
Nuotrauka: The Guardian/ Victoria & Albert Museum

Britų „Victoria and Albert“ muziejuje demonstruojamas Apple MacBook Air kompiuteris priklausęs The Guardian darbuotojui. Dabar vargu ar šiuo kompiuteriu kam nors pavyks pasinaudoti ar iš jo ištraukti kokią nors informaciją.

Eksponato garbę šis MacBook Air užsitarnavo tuo, kad šiame kompiuteryje buvo buvusio NSA kontraktoriaus Edward Snowden nutekintos informacijos failai. Britų saugumo tarnybos nurodė ne tik sunaikinti jame esančią informaciją, bet ir kompiuterio komponentus taip, kad jokia gyva dvasia negalėtų jų iš ten iškrapštyti. Britų saugumo agentai stebėjo kaip Apple kompiuteris buvo gręžiamas, tarkuojamas, pjaustomas, frezuojamas bei laužomas ir daužomas, kad net ateiviai iš kosmoso nesugebėtų perskaityti to kas jame buvo.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų