Savaitės naujienų apžvalga: 10-a 2015 metų savaitė

Greitai IKEA stalas galės įkrauti mobilų telefoną; Elektroninės knygos greitai gali pabrangti; iPhone 6s gali pasirodyti jau birželį; kelios laikinai nemokamai platinamos iOS ir OS X aplikacijos bei kitos naujienos, kurioms nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Samsung pristatė savo naują Galaxy S6, o su juo ir naują paslaugą „Samsung Pay“. Nelabai išradingi korėjiečiai nesugebėjo net pavadinimo pakeisti taip, kad nebūtų jo galima sieti su Apple.
  • Apple atnaujino savo korporatyvinę informaciją papildydama ją nauja veikla - automobiliai. Žemiau pateiktas paragrafas, kuriuo Apple teisininkai papildė kompanijos korporatyvinius dokumentus, bent jau Šveicarijoje:
Vehicles; Apparatus for locomotion by land, air or water; electronic hardware components for motor vehicles, rail cars and locomotives, ships and aircraft; Anti-theft devices; Theft alarms for vehicles; Bicycles; Golf carts; Wheelchairs; Air pumps; Motorcycles; Aftermarket parts (after-market parts) and accessories for the aforesaid goods.
  • Wireless Power Consortium sukurti belaidžio įrenginių įkrovėjai gali būti integruoti net į baldus ir IKEA paskelbė, kad tokius pradės gaminti. Galimybę belaidžiu būdu įkrauti telefoną ar planšetinį kompiuterį turintys baldai kainuos apie 33 USD brangiau. Deja iPhone ar iPad taip neįkrausi, nes Apple tokios galimybės jiems nesuteikia.
  • Paskutiniai gandai nuneigia anksčiau pasirodžiusius apie gerokai tobulesnę kamerą rudenį pasirodysiančiame iPhone 6s, tačiau dabar sakoma, kad šių telefonų ekranai bus sukurti taip, jog galės atskirti paspaudimo stiprumą.
  • Nors Bill Gates ir neturėjo tokios įtakos kompiuterių pasauliui kaip Steve Jobs, vargu ar tai verčia jį nusiminti, nes anot Forbes, jis vėl turtingiausias planetos žmogus. Turtingiausiu žmogumi Bill Gates išrenkamas antrą kartą iš eilės ir 16-tą kartą per pastaruosius 21 metus.
  • Kalbama, kad jau sekančią savaitę Apple gali mus nustebinti žinia apie 12″ MacBook Pro
  • iPhone 6 kankinimas ugnimi 4700˚C ir žnybtais.
  • Jei kas jau esate nutaręs įsigyti Apple Watch, tačiau negalite apsispręsti kokia apyrankė jums tiktų geriausia - galimus variantus, kol kas virtualiai galite išbandyti svetainėje „mix your watch“.
  • Bloomberg rašo, kad Apple atitolina 12,9″ iPad Pro išleidimo datą iki rudens. Kaip tokio delsimo priežastis įvardinamas problemos su ekranų tiekimu.
  • Sakoma, kad iPad Pro gali atsirasti USB 3 ir valdymas pele. Anot Kinijos IHS Technology tyrimų direktoriaus Kevin King, Apple partneriai gamintojai ruošiasi masinei A9 varomų iPhone 6s ir iPhone 6s Plus gamybai ir jei tai tiesa, tikėtina, kad iPhone 6s ir iPhone 6s Plus pasirodys jau birželį.
  • OS X Yosemite įsisavinimas pagaliau perkopė per 50% ribą ir vasario mėnesį ši OS X versija buvo įdiegta 51,4% Mac kompiuterių (sausio mėnesį buvo 48,5%).
  • Programuotojai kalba, kad Apple stengdamasi sutaupyti energiją Apple Watch bateriją riboja šio įrenginio galimybes.
  • Sakoma, kad iPhone 6s turės 2GB RAM ir Apple SIM.
  • Dar net oficialiai neišleistas, Apple Watch sugebėjo gauti auksinį apdovanojimą prestižiniame „Intrnational Forum“ industrinio dizaino konkurse. Miunchene vykusiame apdovanojime AppleWatch buvo vienas iš 75 gavusių auksą (viso buvo 1624 finalistai).
  • Kalbama, kad iPhone 6s gali būti pradėtos naudoti Apple patentuotos technologijos padarančios įrenginį atsparų vandeniui. Nors tokie įrenginiai nėra naujiena, Apple šią problemą spręsti gali kiek kitokiu nei tradicinis, dabar rinkoje esančiuose įrenginiuose, naudojamas įrenginio korpuso užsandarinimo būdas. Vitoje to, kad padaryti telefono korpusą sandariu, Apple patente aprašomas būdas, kaip padaryti nejautrius vandeniui vidinius įrenginio komponentus. Šis būdas leis nekeisti korpuso išvaizdos ir technologiškai yra patikimesnis. Įdomu tai, jog ši informacija pasirodė tada, kai Samsung naujas Galaxy S6 pradėtas gaminti ne atsparus vandeniui.
  • Apple savo Aperture vartotojams išsiuntinėjo laiškus, primenančius apie artėjančią Aperture eros pabaigą. gerai, kad bent ji veiks, norėtųsi, kad veiktų ir sekančioje OS X versijoje. Apple laiškas Aperture vartotojams
  • Apple Watch turi Lightning jungtį apie, kurią Apple nieko nesakė. Gal pasakys kovo 9.
  • Europos teismas nusprendė, kad elektroninės knygos nėra knygos, o paslauga ir kad Europos Sąjungoje joms negali būti taikomas lengvatinis PVM. Dabar Apple atrodo, kad knygas EU parduoda per Liuksemburgą, kuriame yra 3% lengvatinis PVM. Teismo sprendimu elektroninėms knygoms turės būti taikomas (jei prekiaujama per Liuksemburgą) standartinis šalies 20% pridėtinės vertės mokestis. (Lietuvoje lengvatinis PVM knygoms yra 9%)
  • Pradžioje buvo manoma, kad FREAK saugumo spragai yra jautrios tik Android OS ir Apple Safari naršyklė, tačiau vėliau saugumo ekspertai išsiaiškino, kad prieš šią dešimtmečio senumo saugumo spragą suklumpa ir visos palaikomos Microsoft Windows versijos.
  • Sakoma, kad Apple ruošiasi atnaujinti savo muzikines paslaugas ir dalis šio atnaujinimo bus Beats Music paslauga. Kalbama, kad tie, kas tikisi jog galės klausytis muzikos nemokamai (reklamų išlaikomu kanalu) turės nusivilti, nes Apple leis išbandyti paslaugą ir po to arba ją pirkti arba jos neturėti ir jokių nemokamų alternatyvų.
  • Artimiausiu metu Apple gali išleisti iPad mini su A8 procesoriumi ir 802.11ac WiFi.
  • Daug vartotojų savo Samsung įrenginius iškeičia į iPhone. UBS duomenimis Apple vartotojų lojalumas yra 84%, o Samsung 55%. Trečdalis iPhone vartotojų turi ir Samsung įrenginius, kurie ilsisi stalčiuose.
  • Kvebeko (Quebec - Kanada) gyventojui teks gintis t eisme, nes jis atsisakė pasienio pareigūnams pateikti savo mobilaus telefono atrakinimo kodą. Atskridęs lėktuvu iš Puerta Plata (Dominikos Respublika) į Hlifaksą jis apkaltinas 153.1 (b) straipsnio pažeidimu - trukdymu pasienio pareigūnams atlikti jų darbą. Tai bus pirmoji tokio pobūdžio byla Kanadoje ir nuo jos baigties gali priklausyti kaip ateityje bus sprendžiamos panašios bylos.
  • Inspire: aplikacija skirta mėgstantiems piešti: 4,49 € → 0,00 €
  • Jei patinka fotografuoti panoramas, tačiau nelabai sekasi patiems nufotografuoti taip, kad ne gėda būtų ir ant sienos pasikabinti, Adobe Photoshop CS6 mokomoji medžiaga, kurią galima įdiegti iPad: 5,99 → 0,00 € Routina: tai besikartojančių uždavinių, tokių kaip „sumokėti nuomą“, „sumokėti mokesčius“, „palaistyti gėles“, „išgerti vaistų“ ir t.t. aplikacija: 0,99 € → 0,00 €
  • Criminel: mistinis tyrimų žaidimas sukurtas žmonių grupės trokštančios medijoje pamatyti ką nors kitaip: 1,99 € (nauja aplikacija)
  • Bits: aplikacija skirta greitai užsirašyti į galvą „šovusias“ mintis: 4,99 € → 0,00 €. Aplikacija turi ir iOS versiją
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų