Kaip prisijungti prie kompiuterio ar jį atrakinti iCloud slaptažodžio pagalba

Kai kuriems Mac kompiuterių vartotojams, kurių smegenys „nėra linkusios atsiminti begalės slaptažodžių“ gali pasirodyti patogu turėti galimybę įjungiant, atrakinant ar bet kur Mac kompiuteryje kur yra prisijungimo langas - prisijungti iCloud paskyros duomenų pagalba.

Nustatymai, leidžiantys Mac kompiuterį atrakinti su Apple ID ar iCloud slaptažodžiu yra lengvai pasiekiami. Diegiant OS X sistemą švariai, ar konfigūruojant naujai įsigytą Mac’ą - galima iš karto nurodyti kompiuteriui, kad jungsitės prie jo naudodami Apple ID ar iCloud ID, tačiau jei to nepadarėte - ne bėda, nes šią galimybę įjungti nėra sudėtinga ir vėliau.

Vidutiniam Mac vartotojui galimybė prisijungti prie Mac kompiuterio naudojant Apple ar iCloud ID yra patogiausias būdas, tačiau ne visose situacijose naudoti vieną prisijungimą skirtingiems tikslams yra rekomenduotinas sprendimas ir patyrę ar tam tikrose aukštesnio saugumo reikalaujančiose situacijose atsiduriantiems vartotojams toks būdas nėra tinkamas.

Šis būdas patogus ir naudojant kelis Mac kompiuterius, nes pakeitus Apple/iCloud ID slaptažodį vienoje vietoje, jo nereikia kaitalioti visuose kituose kompiuteriuose.

Kaip įgalinti prisijungimą prie kompiuterio iCloud ID pagalba

Norint prie Mac kompiuterio paskyros prisijungti ar kompiuterį atrakinti iCloud ID pagalba, Mac kompiuteryje turi būti įdiegta moderni OS X sistema, kurioje yra sukonfigūruotas iCloud palaikymas ir jis įjungtas. Kompiuteris, šios funkcijos įgalinimo metu taip pat turi turėti prieigą prie interneto.

  • Atidarykite System Preferences aplikaciją ir pasirinkite Users & Groups;
  • Kairėje lango pusėje pažymėkite savo vartotojo paskyrą (tai bus paskyra, kurią susiesite su Apple/iCloud ID prisijungimui prie jos);
  • Paspauskite ant Change Password mygtuko esančio šalia vartotojo vardo; OS X vartotojo slaptažodžio keitimas
  • Pasirodžiusiame lange, spauskite Use iCloud Password; iCloud paskyros įgalinimas prisijungimui prie Mac kompiuterio
  • Sekančiame lange įveskite seną vartotojo paskyros slaptažodį ir prisijunkite su iCloud/Apple ID slaptažodžiu; iCloud paskyros įgalinimas prisijungimui prie Mac kompiuterio
  • Uždarykite System Preferences aplikaciją;

Sekantį kartą kai reikės įvesti jūsų paskyros vartotojo slaptažodį - įveskite tą, kurį naudojate Apple ar iCloud ID paskyrai nurodytai Mac kompiuterio OS X vartotojo nustatymuose.

Nors situacijose, kuriose Mac kompiuteriais naudojasi dauguma vartotojų toks prisijungimo būdas yra patogesnis, nes reikia prisiminti mažiau slaptažodžių, tačiau yra situacijų, kuriose toks prisijungimo būdas gali versti pakeiksnoti save. Pavyzdžiui, jei pamiršote Apple/iCloud ID slaptažodį ar vartotojo vardą prieš prisijungdami prie kompiuterio turėsite šiuos duomenis atstatyti, nes Apple ID neveiks kaip pamiršto slaptažodžio atstatomoji galimybė, kuria galima pasinaudoti naudojant skirtingus Apple/iCloud ID ir prisijungimo prie kompiuterių duomenis jei varnele pažymėjote „Allow user to reset password using Apple ID“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų