Kaip greitai uždaryti visas OS X aplikacijas

Mac puikiai susidoroja su begale atidarytų aplikacijų, tačiau būna atvejų kai Mac vartotojui prisireikia uždaryti visas atidarytas aplikacijas.

Šiuolaikiniai Mac kompiuteriai puikiausiai susidoroja su užduotimis kai juose atidaryta daug aplikacijų. Kartais, kai prieš daugiau kompiuterio resursų reikalaujantį veiksmą nutariu uždaryti visas aplikacijas jų atidarytų priskaičiuoju daugiau nei 20. Uždarinėti tiek aplikacijų vieną po kitos atrodo kaip bereikalingas laiko gaišimas, bet ne dėl to, kad to daryti nereikia, o todėl kad tai padaryti galima kur kas greičiau ir paprasčiau.

Apple, norintiems susikurti papildomą funkcionalumą OS X ar turi specifinių poreikių Mac kompiuteryje, kartu su operacine sistema pateikia nemokamą aplikaciją Automator, kuri leidžia patiems vartotojams susikurti veiksmų seką ir ją paversti aplikacija ar skriptu. Norint susikurti tokią aplikaciją nebūtina būti nei programuotoju, nei turėti kokių nors specialių žinių, tačiau turint patirties programuojant AppleScript, Objective-C, kuriant Shell skriptus ar naudojant kitas skriptų kalbas tokias kaip Perl ar Python - Automator pagalba galima sukurti labai daug patogumų pridedančias naudingas aplikacijas.

Norint sukurti aplikaciją leidžiančią vienu paspaudimu uždaryti visas atidarytas aplikacijas nereikės jokių programavimo žinių, nes užteks pasinaudoti Apple į Automator įdiegtu komandų ruošiniu.

Kuriame aplikaciją uždarančią visas atidarytas aplikacijas

  • Atidarykite Automator aplikaciją (rasite /Applications aplanke)
  • Atidarę aplikaciją, pasirodžiusiame dialoge pasirinkite New Document Automator aplikacijoje pasirenkite New, tada Application ir spauskite Choose
  • Sekančiame lange paspauskite Application ir spauskite Choose
  • Kairiausiame Automator stulpelyje pažymėkite Utilities, o dešiniau esančiame Quit All Applications
  • Pertempkite Quit All Applications į dešiniausią - Automator lango dalį. Automator → Utilities → Close All Files
  • Atlikę šiuos veiksmus galite papildomai nurodyti:
    • Uždėkite varnelę ant Ask to save changes jei norite, kad prieš uždarant aplikaciją būtų klausiama ar išsaugoti aplikacijos failų duomenis. Jei varnelė nebus uždėta aplikacija bus uždaroma ir neišsaugant failų duomenų.
    • Jei yra aplikacijų, kurių nenorite uždaryti - nurodykite jas paspausdami ant Add, o jei šio skripto rašymo metu yra atidarytos tik tos aplikacijos, kurias įprastai norėtumėte turėti paleistas - spauskite ant add current applications. Net ir uždarant „visas“ aplikacijas, kartais kai kurios aplikacijos nepatenka į norimų uždaryti kategoriją - aš pavyzdžiui visada laikau Mail aplikaciją atidarytą.
    • Papildomi Automator komandos „Quit All Applications“ nustatymai
  • Baigę papildomus nustatymus/nurodymus - iš meniu pasirinkite FileSave, suteikite savo aplikacijai pavadinimą, pvz „Ate.app“ ir išsaugokite ją Applications aplanke. Išsaugokite Automatos sukurtą aplikaciją Applications aplanke

Jei norite šią aplikaciją galite patalpinti OS X Dock juostoje, tačiau tai nėra būtina. Aplikaciją galima iškviesti paprastai, per Spotlight parašius jos pavadinimą. Pagal nutylėjimą, aplikacija bus suteikta Automator piktograma, tačiau ją nesunkiai galite pakeisti.

Paleidus aplikaciją bus uždarytos visos aplikacijos atitinkamai pagal nustatymus, kuriuos nurodėte kurdami šią aplikaciją.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Bijau kad tave reiks vaisinti ne tik kava :D

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų