Į iOS grįžo Nokia žemėlapiai „Here“

Praėjus daugiau nei metams, po to kai Nokia savo žemėlapių aplikaciją „Here“ išėmė iš iTunes Store lentynų ši aplikacija vėl grįžo ir yra pasirengusi apsigyventi iOS įrenginiuose.

2013 metų gruodžio pabaigoje, Nokia paskelbė pašalinanti savo žemėlapių aplikaciją „Here“ iš iTunes App Store, kaip tokio savo sprendimo priežastį nurodydama suderinamumo problemas. Dabar, praėjus kiek daugiau nei metams, Nokia šią aplikaciją vėl patalpino iOS įrenginiams skirtų aplikacijų parduotuvėje ir dabar ji gerokai gražesnė ir atrodo kaip tikra iOS aplikacija.

Be standartinių, tokioms aplikacijoms būdingų funkcijų „Here“ turi viešojo transporto informaciją (kurios vis dar nėra Apple Maps), transporto srautų (kamščių) informaciją bei įvairių vietų apžvalgą. Vienas didesnių „Here“ privalumų, (be to, kad tai geri žemėlapiai) yra tas jog jais galima naudotis ir neturint prisijungimo prie interneto.

Aplikacijoje yra galimybė atsisiųsti tam tikros šalies ar regiono žemėlapius į įrenginį ir naudotis jais nesijungiant prie interneto. Tai ypač patogu lankantis užsienyje. Naudojant atsisiųstus žemėlapius galima naudotis ir „turn-by-turn“ navigavimo informacija. Google žemėlapiai, teoriškai taip pat turi šią funkciją, tačiau ji tokia neaiški, miglota ir ribota, kad galima sakyti, kad jos ten ir nėra.

„Here“ žemėlapiai Android platformai išleisti pernai ir kurį laiką buvo prieinami išskirtinai tik Samsung įrenginių vartotojams. Žinoma, šie žemėlapiai jau kuris laikas yra prieinami Windows Phone įrenginiuose. Nokia pasilengvinusi po to kai jos mobilių telefonų padalinį įsigijo Microsoft vis daugiau dėmesio skiria programinei įrangai.

Nepriklausomai nuo to kokie geri ar blogi žemėlapiai šioje aplikacijoje - ji sudarys didelę konkurenciją Apple ir Google Maps aplikacijoms, kurias abi galima rasti matyt didelėje dalyje iOS įrenginių.

Nemokamą Nokia žemėlapių aplikaciją „Here“, galite atsisiųsti iš Apple iOS aplikacijų parduotuvės

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 5 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Džiugi naujiena :))

  2. Nokia niekados nekure zemelapiu, jie nusipirko Navtaq zemelapiu kompanija. Man ji viena is geriausiu buvo zemelpiu skirta navigacijai, TomTom zemelapiai prastai klodavo marsrutus, turbut ne paslaptis Apple juos naudoja.
    Na geriausius zemelapius turi Google, ten sudeti ivairiausi zemelapiai. Tiek apple, tiek nokia ir t.t. toli iki google zemelapiu lygio.

    • Na nesutikčiau, kiek teko keliauti, o tai dažnai, nes komandiruotės po visą Lietuvą, Latviją. Tai "GPS nav by skobbler", kuri naudoja openstreetmaps žemėlapius, pati geriausia navigavimo aplikacija.
      Kuom openstreetmaps gerai, kad pakeisti ar nauji adresai greičiausiai atsiranda, kai tuo tarpu google maps dar vis senieji.

      Kas liečia Nokia maps, tai trūksta adreso įvedimo pagal koordinates funkcijos ir ne taip sklandžiai dirba kaip "GPS nav".

      TomTom išvis tragedija :)

      • Baltijos ir Rusijos salys kita istorija, ten tik dabar po truputi daugiau demesio skyre, bet ne tiek kiek kitoms salims.
        Navteq (nokia) ir TomTom zemelapiai labai detalus iskyrus ka menejau ankciau, taciau ju zemelapiai dirba skirtingai, Nokia daugiau orentuojasi geresnio marsruto sudaryma, TomTom pirma pasitaikiusi, nekreiodamas demesio kad tuo marsrutu nors ir trumpesnis vaziuosi ilgiau.
        Na o Googles zemelapiai turi viska ka tik galima sukisti i zemelapius, kazkada jie ir naudojo TomTom, dabar nezinau gal ir naudoja kokio gamintjo tik patys dar perdaro. Naviguoti daug neteko su googles, bet kompiuteryje kazko ieskoti po pasauli geriausi, net dideleme supermarkete gali googles zemelapiais pasinaudoti kad surasti kokia parduotuve ar isejima surasti :)

      • Pilnai sutinku :). Pats naudoju skobblerio navigaciją,tai iki pilnos laimės trūksta lane assistance,daugiau viskas veikia puikiai :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų