Bluetooth: kodėl negaliu susieti iPhone ar iPad su kompiuteriu?

Bluetooth palaiko daug skirtingų profilių ar Bluetooth turinčius įrenginius sujungimo metodų, tačiau neretai gaunu naujų iPhone ar iPad vartotojų klausimus, kaip jiems susieti (pair) iOS įrenginį su kompiuteriu.

Simbolis Bluetooth

Kai pasirodė pirmasis iPhone jis iš berankės įrangos profilių turėjo tik ausinių (HFP) ir adresų knygutės (PBAP) palaikymą. Vėlesni modeliai buvo papildyti galimybe integruotis į automobilių, garso (A2DP), garso ir vaizdo nuotolinio valdymo sistemas (AVRCP), galimybe dalyvauti asmeninio tinklo prisijungimuose (PAN) ir t.t.

Apple pristačius OS X Yosemite ir iOS 8, atsirado dar daugiau Bluettoth išnaudojimo galimybių. Naujose Apple operacinėse sistemose Bluetooth naudojamas Continuity, Handoff funkcijai, SMS sinchronizavimui, Instant Hotspot, nereikėtų pamiršti ir Air Drop. Visos šios funkcijos naudoja Bluetooth ir tai, kad vis dar nėra galimybės susieti įrenginių failų perdavimui kai kuriuos, paprastai ne itin su technologijomis draugaujančius iPhone ar iPad vartotojus verčia sumišti.

Naujas Bluetooth 4 standartas dar vadinamas BlueTooth Smart, BlueTooth Low Energy ar BlueTooth LE leidžia perduoti informaciją tarp įrenginių ar aplikacijų nereikalaujant jų prieš tai suporuoti/susieti. Šis būdas jau anksčiau buvo naudojamas įvairiuose įrenginiuose perduoti informacijai iš juose esančių jutiklių. Tokiu būdu Fitbit, ar jūsų Polar širdies darbo monitorius perduodavo biometrinius duomenis į kompiuterį, iPhone, iPad be jokio išankstinio jų susiejimo.

Apple Continuity naudoja Bluetooth 4 ir dėl šios priežasties senesni kompiuteriai ar iPhone nepalaiko kai kurių šios funkcijos galimybių.

Asmeniškai aš nematau tame jokios problemos nes yra eilė kitų būdų tai padaryti: USB, WiFi, iCloud, email, MMS žinutės, iMessage bei eilė kitų šalių sukurtų sprendimų tokių kaip: Dropbox, Box.com, Google Drive ir t.t.

Taigi trumpas atsakymas į klausimą: „kodėl negaliu suporuoti iPhone ar iPad su kompiuteriu?“ yra toks: „nes ši galimybė iOS įrenginiuose nėra įdiegta/palaikoma“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Man AirDrop taip niekada ir nesuveikė tarp iMac ir iPhone, o ir tarp dviejų iPhone dažnai nepamato...

  2. SVEIKI!!!! ar kam Nord yra taip kad kai ijungiate bluetooh tai intikas pradeda ziauriai letai dirbti tik isjungiu ta bluetooh iskarto skaraidyti pradeda neisikertu kas cia yra!!! gal kas zinote patarkite aciu

  3. cia ant mac air 15 metu

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų