Savaitės naujienų apžvalga: 9-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

Šios savaitės naujienų apžvalgoje: Apple Watch bus atsparus vandeniui; Senesniuose iOS įrenginiuose iOS 8.3 beta veikia greičiau nei iOS 8.1.3, bet baterija „laiko“ trumpiau; Kaip Microsoft mato ateitį (video); iOS 8.2 gali pasirodyti jau sekančią savaitę; kelios aplikacijos… bei kitos naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Apple akcijos AAPL ir toliau auga. Niujorko biržoje jų kaina išaugo ir siekė 133 USD už akciją ribą.
  • Apple nuo kovo 31 dienos nebeleis prie iTunes Store, App Store ir iBooks Store jungtis naudojant AOL vartotojo vardą.
  • Apple įsigijo Londono muzikinės programinės įrangos kompaniją „Camel Audio“.
  • Trip Chowdhry iš Global Equities Research teigia, kad kai Apple išleis Apple Watch tai šio įrenginio savininkai iš karto galės rinktis iš 100 000 aplikacijų.
  • Bloomberg rašo, kad Apple perviliodama pas save darbuotojus iš Tesla siūlo jiems 250 000 USD vienkartinę premiją ir 60% atlyginimo padidėjimą.
  • Naujas Apple patentas leis iPhone ir iPad savininkams bendradarbiauti tarpusavyje tos pačios aplikacijos ribose.
  • iGen rašo, kad Kurfürstendamm Apple Store esančioje Berlyne Tim Cook vienam darbuotojui sakė, kad jis dėvi Apple Watch visą laiką, net vonioje ir nusiima jį tik nakčiai laikrodžio baterijai įkrauti.
  • Apklausa rodo, kad apie 60% iPhone vartotojų norėtų, kad iPhone būtų storesnis ir ta vieta būtų išnaudota baterijos talpai pagerinti.
  • Testuojantys iOS 8.3 sako, kad senesniuose iOS įrenginiuose iOS 8.3 beta veikia greičiau nei iOS 8.1.3, tačiau baterija „laiko“ prasčiau. Baterijos „laikymo“ testas iPhone 5 su įdiegtomis iOS 8.0.2, iOS 8.1.3, iOS 8.2 beta 5 ir iOS 8.3 beta 2 versijomis.
  • Teksaso teismas patentų byloje susijusioje su iTunes priteisė Apple sumokėti 532,9 mln. USD Smartflash LLC už šios patento naudojimą be leidimo.
  • Internete „ Al Jazeera Plus“ paskleidė netikėtai nutekintą Apple Car reklama, kurioje Jony Ive pristato naujo Apple kūrinio privalumus. ;)
  • Sėkmingi Apple iPhone 6 ir iPhone 6 Plus pardavimai lėmė, kad iOS populiarumas augo greičiau nei Android ir to pasekoje 2% iOS rinkos dalis išaugo, o Android sumažėjo.
  • Microsoft atnaujino savo Skype aplikaciją ištaisydama kai kurias klaidas, bei papildydama ją 14 naujų kalbų.
  • Po neilgai trukusio testavimo laikotarpio Apple leidžia visiems kas nori, nepriklausomai nuo to ar naudojama Apple įranga, prisijungti prie iCloud ir naudoti Pages, Numbers ir Keynote internetines aplikacijų versijas.
  • Internete pasirodė informacija, kad Apple Watch gali pasirodyti balandžio mėnesio pradžioje ar bent jau pirmoje pusėje. Apple taip pat paskelbė apie savo Apple Wach renginio datą ir laiką - kovo 9 diena 19 val. Lietuvos laiku. Šį renginį bus galima stebėti internete bei per specialų Apple TV kanalą.
  • 2014 metų paskutinio ketvirčio metu Apple teko 88,7% (tą patį 2013 metų ketvirtį buvo 70,5%) mobilių telefonų rinkos pelno dalies, Android pasiėmė 11,3% (tą patį 2013 metų ketvirtį buvo 29,5%). Kitiems rinkos žaidėjams tenkanti pelno dalis tokia menka, kad lentelėje tiesiog pateikiami nuliai.
  • Apple atnaujino savo Maps aplikaciją ir dabar žiūrint Londono žemėlapio „satelito“ vaizdą galima matyti besisukančią „Londono akį“ ir tikslų laiką Big Ben’o laikrodžiuose. Artimiausiu metu reikia tikėtis ir kitų pasaulio garsių vietų atgijimo Apple žemėlapiuose.
  • Microsoft paskelbė video, kuriame demonstruoja kaip jį įsivaizduoja ateitį. Žiūrint filmą nejučiomis pagavau save besišypsant ir galvojant, kad kai kuriose vietose Microsoft vis tik trūksta fantazijos…
  • Prekyba kai kuriais Apple produktais JAV gali būti nutraukta, jei Ericsson išloš bylą, kurioje siekia, kad už patentų pažeidimus tam tikri Apple produktai nebūtų pardavinėjami Jungtinėse valstijose. Pretenzijas Apple Ericsson pateikė dėl 2G, 3G ir 4G technologijų naudojamų iPad ir iPhone.
  • Šveicarų laikrodininkai apjungia jėgas kovoje su Apple Watch ir Android Wear išmaniaisiais laikrodžiais ir ruošiasi kurti savo platformą.
  • The Telegraph rašo, kad Cook’as prasitarė, kad Apple Watch yra sukurtas taip, kad gali pakeisti automobilio raktelius. Apple savo arsenale turi tokį patentą.
  • Gandų vėjai nešioja žinutę, kad iOS 8.2 gali pasirodyti jau sekančią savaitę. Kai kurie „vėjai“ teigia, kad nauja iOS versija pasirodys pačioje savaitės pradžioje.
  • Amkerikietiškoje Vogue žurnalo versijoje net 12 puslapių skirtą Apple Watch reklamai. Amkerikietiškoje Vogue žurnalo versijoje net 12 puslapių skirtą Apple Watch reklamai. Amkerikietiškoje Vogue žurnalo versijoje net 12 puslapių skirtą Apple Watch reklamai.
  • Apple savaitės iOS aplikacija paskelbė „Printer Pro“ ir dabar ją iš iTunes Store galima atsisiųsti nemokamai. Ši Readdle sukurta aplikacija leidžia iPhone ir iPad savininkams atspausdinti praktiškai bet ką ant bet kokio spausdintuvo. Jei spausdintuvas neturi WiFi - Readdle yra sukūrusi kompiuteriams skirtą aplikaciją, kuri šią spragą panaikina. Įprasta aplikacijos kaina 6,99 €, tačiau dabar, laikinai ją galima gauti nemokamai.
  • Kelios atpigusios ar nemokamai platinamos aplikacijos:
  • Jei norite savo kompiuterio ar iOS įrenginio darbalaukį pasipuošti Apple „Spring Forward“ vaizdeliu jį savo įrenginiui atsisiųsti galite iš Reddit svetainės
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 31 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Daug geru naujienų

  2. Ramunai kodel tavo puslapyje visi Youtube filmukai be irankiu juostos, norisi kartais prasukti filmuka arba garsa sumazinti ar padidinti

  3. Bei per iPad negalima is karto aitdaryti komentaru. Pirma reikia atidaryti straipsni

  4. Per iPhone galima, vakare pameginsiu per iPad.

    Beto letai submitina pranesimus kazkaip..

    Ir iphone bei ipad neisimena email ir nickname.

  5. aha, pries tai neveike. Dar butu saunu jog nereiketu per ipad ir iphone kas karta rasyt email ir nickname.

  6. Nera naudingu svirteliu siuo klausimu.

  7. Nelabai suprantu.

    Pas mane ijungta jog isimintu, bet yra svetainiu kuriu neklausia ar isiminti. O pats isideti i sarasa negali juk...

    • Gal kada kai klausė iš inercijos „pasiuntei po velnių“ tai dabar nei klausia, nei atsimena Mac Arenos.
      Aš išjungęs prisiminimus - padeda smegenims prisiminti slaptažodžius, nes paskui kai prisireikia, po kokių 2 metų nes prisėdi prie kokio naujo/kito kompo tai gali net „žalio supratimo“ neturėti kokį vartotojo vardą ir slaptažodį ten ar kitur naudojai.
      Beje, jei naudoji iCloud Keychain Mac kompiuteryje ir iOS įrenginyje, jei atsimena pwd Mac'e - turi automatiškai permesti ir į iPhone/iPad.

  8. Na as savo slaptazodzius ir visus prisimenu, nors jie visi ir skirtingi. Tiesiog patogiau ir greiciau. Keychain naudoju ir. Bet tarkim tokiuose puslapiuose kaip NAGIOS ar rauteriuose neprisimena....

  9. Prie to pacio, iOS 8.2 bus 2015-03-09

  10. Windows tai jas lengvai saugo :)

  11. Imu kelis pavizdukus. Nagios bei rauteriai. IE ar chrome jas saugo ir atidaro, o iphone ir ipad net neklausia ar saugoti. Tai cia kaip ir ne puslapiai kalti, nes apple veikia kitaip.

    Kaip pavizdys, php-fusion visos versijos veikia su visomis IE

    • Negaliu komentuoti nei apie Nagios nei apie rauterius (spėju čia maršrutizatoriai, nes jų daug ir visi skirtingi). Jei paieškosi informacijos apie Nagios ir slaptažodžius pamatysi begales forumų įrašų, tai vieniems saugo, kitiems - ne, tretiems taip išsaugo, kad net pakeitus slaptažodį seną pakišinėja.
      php-fusion tėra komandų rinkinys ir jei naudosi temą, kuri naudoja funkcijas nepalaikomas IE - tai ir nepalaikys.

  12. Na as smalsauju, nes domiuosi.

    Bet tarkim i iphone isirasius chrome jis veikia normaliai, o su safari jis neklausia ar issaugoti slaptazodziu, tai man cia labiau panasu i klaida kazkokia. Ar as klystu ?

  13. Ramunai, galima bus gauti link siam vakarui ziureti apple watch per windows ?

  14. Sian klausymelio diena :) O kaip su iphone 6 fhd 60 fps video i youtube patalpinti ? Nes per youtube apps leidzia tik hd...

    • Man atrodo nežiūrint to kad Youtube palaiko 60fps į mobilius įrenginius šuo formatu video nepaduodamas. Nebandžiau, bet gal įmetus HD 60fps video per appsą jis vis tik yra 60fps? Norint tai sužinoti reikėtų žiūrėti per kompą. Jei ne 60fps - tada matyt vienintelis kelias mesti tokius video į YouTube iš kompiuterio.
      Gal paklausus Google forume kas nors ką nors protingesnio atsakytų.

  15. Na o kaip 60fps fhd video isimesti i pc ?

  16. Want a fucking manual to be happy?

  17. Keistas klausimas.

    Vienintelis budas neva su imovie. isideti video, tada ji is naujo issaugoti. Tureti du video. Is kuriu viena neva leidzia i pc perkelti toki koki ji pasidarai.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų