Samsung ruošiasi trauktis iš Japonijos, iš kur ją išspiria iPhone

iPhone išstumia Samsung iš Japonijos mobilių telefonų rinkos ir korėjiečiai svarsto galimybę trauktis iš Japonijos.

Business Korea praneša, kad Samsung svarsto galimybę pasitraukti iš Japonijos mobilių telefonų rinkos, po to kai jos 2014 metais užimama rinkos dalis šioje šalyje sumažėjo iki 4%, o iPhone išaugo iki 30%. Samsung dar turėjo vilties išgelbėti savo padėtį išleisdama Galaxy Note Edge, tačiau per keturis mėnesius Korėjos kompanija jų pardavė kelias dešimtis tūkstančių vietoje planuotų milijonų.

Tai nebus pirmasis atvejis, kai Samsung traukiasi iš tekančios saulės šalies. 2007 metais Samsung sustabdė Japonijoje prekybą savo televizoriais, kai jos gamybos televizoriai šioje šalyje užėmė tik 0,1% rinkos dalies.

Dabar Samsung išlaidos Japonijoje skiriamos jos mobiliems telefonams yra didesnės nei pajamos gaunamos iš jų. Pasitraukimas iš Japonijos Samsung ne tik sutaupytų pinigų, bet ir padėtų išsaugoti gerą vardą. Manau, kad Samsung vieną dieną supras, kad ji nėra pajėgi konkuruoti su Apple ir eile kitų mobilių telefonų gamintojų ir tada jai teks priimti išties sunkų sprendimą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Turint galvoje, kad Japonų Sony yra vienas labiausiai nuo Samsungo IP vagysčių nukentėjęs brandas, tai čia yra nors ir nedidelis, bet teisingumo triumfas.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų