Pastebėti mistiniai Apple automobiliai važinėjantys po San Franciską

Mistiniai automobiliai su ant stogų pritvirtintomis kameromis pastebėti važinėjant po San Francisko pakrantės regioną, pasirodo yra išnuomoti Apple.

San Francisko gyventojų ir svečių dėmesį patraukė keli automobiliai su ant stogų pritvirtintomis kameromis. Pasidomėjus pavyko išsiaiškinti, kad šiuos automobilius lizinguoja Apple ir tai sukėlė dar didesnį susidomėjimą.

Mistiniai automobiliai su ant stogų pritvirtintomis kameromis pastebėti važinėjant po San Francisko pakrantės regioną, pasirodo yra išnuomoti Apple. Mistiniai automobiliai su ant stogų pritvirtintomis kameromis pastebėti važinėjant po San Francisko pakrantės regioną, pasirodo yra išnuomoti Apple. Mistiniai automobiliai su ant stogų pritvirtintomis kameromis pastebėti važinėjant po San Francisko pakrantės regioną, pasirodo yra išnuomoti Apple.
Nuotraukos: claycord.com

Nėra aišku kokiu tikslu ant šių automobilių stogų pūpso kameros. Gali būti, kad Kupertino kompanija nutarė sukurti savo „Google Street View“ analogą. Kai kurie drąsesnių minčių generuotojai teigia, kad Apple gali testuoti technologijas leidžiančias automobiliams važinėti be vairuotojo.

Svarstydami apie tai, kokiu tikslu Apple automobiliai pasidabinę žiedu išdėstytomis kameromis ant stogų, važinėja po San Franciską, specialistai teigia, kad Street View technologijai šių kamerų yra per daug - atrodo, kad ant šių automobilių stogų yra išdėstyta 12 kamerų ir jie teigia, kad čia, matyt, bus bandomi bevairuotojiniai automobiliai, tačiau manoma, kad Google Street View automobiliai ant stogų turi 15 5-megapikslelių jutiklių. Kalbant apie be vairuotojo važinėjančių automobilių technologijas, tai Apple neturi licencijos tokios technologijos testavimui, tačiau tai nereiškia, kad ji negali kooperuotis su tokią licenciją turinčia kompanija.

Apple Self-driving automobilių bandymai neatrodo tokie jau neįmanomi. Ši technologija, panašu, įsuka populiarumo ratą nes prieš mažiau kaip savaitę ir Uber pranešė vykdanti tokių be vairuotojo važinėjančių automobilių bandymus.

Kaip ten bebūtų, man labiau įtikinama atrodo mintis, kad Apple kuria Google Street View atitikmenį, nes tai viena iš kelių populiarių funkcijų, kurių Apple neturi savo žemėlapiuose (Microsoft turi šios paslaugos analogą „Bing Streetside“)

Žemiau labai panašaus automobilio su Kalifornijos numeriais, pastebėto Brukline rugsėjį, video.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų