Legendinis Google maistas

Tema: Google

Kai pagalvojame apie Google, pirma kas mums šauna į galvą yra paieškos, žemėlapių ar elektroninio pašto paslaugos. Ilgiau pagalvoję galime ilgai vardinti įvairius Google „dalykėlius“, kuriuos esame bandę ar apie, kuriuos girdėjome, tačiau šį kartą apie Google ir maistą.

Mountain View, Kalifornijoje gyvenantys žmonės apie Google išvardinti gali dar daugiau dalykų ir vienas jų yra Google maistas, kuriuo „nemokamai“ kompanijos darbuotojai gali pasimėgauti beveik 30-tyje kompanijos kavinių.

„Nemokamai“ parašiau kabutėse, nes „nemokamų pietų nebūna“ ir Google darbuotojai dirbdami kompanijoje gauna atlyginimą + maitinimą (žinoma ir eilę kitų malonių priedų). Kompanijai pradėjus taupymo politiką, kai kur visai išnyko pusrytinės spurgos ir siūlomo maisto asortimentas mažėjo, išlepintiems darbuotojams tenka „tenkintis“ tuo kas yra. Bet pakalbėkime apie malonesnius dalykus.

Buvęs pagrindinis Google šefas Nate Keller, palikęs kompaniją 2008 metais sakę, kad Google pateikia daugiau nei 40 000 skanėstų per dieną ir per vien metus maitinimui (nuo veganiškų triufelių iki pokylių Indijos stiliuje) išleidžia 80 000 mln. USD.

Pusryčiams Google darbuotojai Crave Cafe gali stverti omletą
Maistas iš Google kavinės

Šiame omlete kiaušinis suplaktas su daržovėmis, kumpiu ir sūriu, o patiekiamas yra kelių tipų sumaišytais keptais ryžiais bei Srirača padažu (aštrus vietnamietiškas čili ir česnako padažas).

Vištienos Benediktas
Maistas iš Google kavinės

Jei norite ko nors kito, Steam Cafe galite stverti rūgpienyje keptą vištienos Benediktą patiekiamą ant skrudintos bandelės ir kepto kiaušinio.

Bolivinės balandos salotos
Maistas iš Google kavinės

Jei nevalgote mėsos ar užsimanėte pusryčiams ko nors lengvesnio, Slice Cafe galite save pamaloninti Bolivinės balandos salotomis pagardintos migdolais, saulėgrąžų sėklomis, mėtomis, agava, gervuogėmis, mėlynėmis, avietėmis ir kešujų riešutais.

Vegetarams estetams
Maistas iš Google kavinės

Jei svarbu ne tik skonis bet ir tai kaip patiekalas patiekiamas, galima apsilankyti Cloud.

Vištienos salotos su šparagais
Maistas iš Google kavinės

ReFuel Cafe be visokių kitokių salotų galima rasti ir puikias vištienos salotas su migdolais ir šparagais.

Vištienos enčilados
Maistas iš Google kavinės

Daugybėje Google kavinių galima rasti pačių įvairiausių šalių patiekalų. Cafe Masa kasdien gamina takas, buritos bei vištienos enčiladas.

Troškinta BBQ jautienos krūtinė
Maistas iš Google kavinės

Užsimanius skanios jautienos galima apsilankyti Google Nourish Cafe ir paprašyti troškintos BBQ jautienos krūtinės patiekiamos su skrudintomis jaunomis bulvėmis, šparagais, tofu ir sūriu.

Vėžiai
Maistas iš Google kavinės

Nutarę pasmaguriauti lobsteriais Google darbuotojai traukia į Root Caffe.

Kiauliena
Maistas iš Google kavinės

Skrudintas kiaulienos pilvelis su ropių salotomis Goole darbuotojams pateikiamas Stock Market kavinėje

Korėjietiškas BBQ
Maistas iš Google kavinės

Mėgstantys korėjietišką BBQ ir kimbap - korėjietišką suši versiją Google darbuotojai užsuka į Cafe Moma.

Spam musubi
Maistas iš Google kavinės

Havajietiškos virtuvės mėgėjai lankosi Long Life Cafe kur gali rasti populiarių Havajuose priešpiečiams pateikiamą virtos mėsos musubi su populiaria konservuota troškina mėsa „Spam“.

Sojos pupelės ir makaronai
Maistas iš Google kavinės

Pirmenybę atiduodantys Japonijos virtuvei yra dažni Testuwan Atom Cafe lankytojai. Čia jie be eilės kitų patiekalų gali pasmaguriauti ir sojos pupelėmis ir makaronais pagardintos kiaulienos su grybais, jalapenijom, kimči (aštriai paruoštais pekino kopūstais) ir jūros kopūstais.

Kinietiška virtuvė
Maistas iš Google kavinės

Google pagrindiniame biure (Googleplex), Cafe Jia galima paragauti (kasdien) autentiškos kiniečių virtuvės šedevrų.

Indiška virtuvė
Maistas iš Google kavinės

Autentiško Indijos virtuvės maisto paragauti galima Cafe Baadal. Tai vienintelis Google restoranas, kuriame galima iš anksto rezervuoti vietas ir būti aptarnautiems padavėjų.

Taco
Maistas iš Google kavinės

Mavericks kavinė garsėja savo Taco antradieniais.

Žavingi sumuštiniai
Maistas iš Google kavinės

Google darbuotojai nutarę savo skrandį palepinti kuo nors ypatingu nenuvildami ir savo akių traukia į Victosria Deli kavinę, kur galima rasti žavingų ir neįprastų sumuštinių, pavyzdžiui tokių kaip šis kruasanas papuoštas jūrų ežio, agurko ir skraidančios žuvies ikrų kompanija.

Nežinantiems ko norės
Maistas iš Google kavinės

Yoshka’s Cafe anksčiau vadinosi „No Name Cafe“ ir galiausiai buvo pavadinta pirmo, aštuntojo Google darbuotojo Urs Hölzle šuns vardu. Čia galima rasti pačio įvairiausio maisto, tokio kaip moliuskai piperadoje pateikiami su pakeptais kiaušinias ir elektrinės rajos skritinėliais.

Didelis pasirinkimas
Maistas iš Google kavinės

Lunch Box kavinėje Google darbuotojai taip pat gali rinktis iš plačios gamos patiekalų. Čia galima pasmaguriauti krabų ir moliuskų sriubos su kukurūzais, ravioli su krabais ir artišokais, Cezario salotų ar Oreo ledų.

Pirmoji ir didžiausia Google kavinė
Maistas iš Google kavinės

Charlie’s Cafe pavadinta pirmojo Google šefo Charlie Ayers vardu. Nors jis jau senokai čia nedirba, kavinės vardo Google nepakeitė. Charlie’s Cafe tai ne tik pirmoji, bet ir didžiausia Google miestelio kavinė. Joje pietaujantys darbuotojai čia užsilieka ilgiau nei įprastai. Šioje kavinėje milžiniškas patiekalų pasirinkimas. Nuotraukoje tailandiečių Tom Yum sriuba su krevetėmis.

Saldėsiai
Maistas iš Google kavinės

Smaližiai be įprastų saldėsių Google kavinėse gali rasti ir gana egzotiškų, kurių skonį kartais sunku iš anksto ir nuspėti. Nuotraukoje žalios arbatos muso pyragas iš Cafe Beta kavinės.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Pastebėjimas: Tom yum- tailandiečių sriuba :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų