Jailbreak patobulinimas iOS įrenginį gali paversti brangiu popieriaus prispaudėju

Temos: iOS, iPhone, Saugumas
jailbreak

Jaibreakindami savo iOS įrenginį pažeidžiate jo apsaugos branduolį, o dabar diegdami jailbreak’intiems įrenginiams prieinamus patobulinimus rizikuojate savo iPhone paversti „plyta“.

iOS įrenginių jailbreak’inimas niekada nebuvo pateisinamas reikalas ir į jailbreakinančius savo įrenginius aš žiūriu kaip į nuskurdusius vagis. Visokie pasiteisinimai neva tai daroma tik norint išbandyti aplikacijas prieš jas įsigyjant tėra „legendos“.

Arcticsn0w paskelbė, kad sukūrė kodą pavadintą „KilliOS“ leidžiantį iOS įrenginį padaryti „plyta“. Šį kodą Arcticsn0w buvo patalpinęs savo Cydia repozitoriume su begale įspėjimų ir informuodamas apie tai, kad tai tik koncepto patvirtinimas. Vėliau kodas iš Cydia buvo pašalintas, nes jis iš ties yra nepaprastai pavojingas. Įdiegus šį kodą telefonas išsijungs ir daugiau niekada nepasikraus ir šios bėdos ištaisyti nepadės nei DFU atstatymas ar koks nors kitas metodas.

„KilliOS“ - 32 hex simbolių 16baitų kodas kenksmingas tik iPhone 5 ir naujesniuose modeliuose, kuriuose SpringBoard krovimosi metu nustatoma kokios spalvos Apple logo rodyti (priklausomai nuo įrenginio spalvos). Jis paprastas, viskas ką jis padaro tai pakeičia DClr reikšmę ir jai esant neteisingai iOS įrenginys paverčiamas brangiu popieriaus prispaudėju - nes iš iPhone lieka tik tiek naudos.

Dabar šis kodas prieinamas ir GitHub tinkle, o kaip žinia netrūksta norinčių panaudoti ten atsiradusį panašaus tipo kodą savo aplikacijose.

Programuotojais suskubo ieškoti galimybės užkirsti kelią šio kodo paleidimui.

Man keista kodėl Apple nepadaro, lankantis kokiuose nors jos serveriuose ar naudojantis jos paslaugomis, patikros ar įrenginys nėra jailbreakin’tas ir jei yra - nepaverčia jo plytos gabalu. Gal todėl, kad JAV jailbreak’as pripažintas nesantis nelegalus ir tik pažeidžiantis garantijos sąlygas (jailbreal’inus įrenginį jam nutraukiama garantija).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Geras kodas, atima is vaiku galimybe zaisti su telefonais :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų