Apsaugos įjungimas „iOS“ įrenginiuose

Kiekvienas mūsų saugome savo privačią informaciją nuo svetimų (o kai kurie ir ne nuo visai svetimų) akių. Kaip pasinaudoti „Apple“ suteikiamomis informacijos apsaugos priemonėmis?

Mobilūs įrenginiai saugo labai daug mūsų asmeninės informacijos. Dalis tos informacijos nėra labai slapta, tačiau nemaža dalis informacijos yra tokia, kuria nenorėtumėme pasidalinti su bet kuo.

Visi šiuolaikiniai mobilūs įrenginiai turi apsaugos, nuo pašaliečių priėjimo prie mūsų informacijos esančios mobiliuose įrenginiuose, priemones ir „Apple“ įrenginiai nėra išimtis. Naujausi iOS įrenginiai turintys pirštų atspaudų skenerius leidžia greičiau ir patogiau „atrakinti“ įrenginį, bet net ir „Touch ID“ turinčius įrenginius pravartu apsaugoti papildomu apsaugos kodu.

„Touch ID“ neturintiems „Apple“ įrenginiams, apsaugos kodas yra pagrindinė apsisaugojimo priemonė nuo pašaliečių priėjimo prie mūsų duomenų ar net įrenginio nustatymų ar jame esančios informacijos modifikavimo. Tai nebūtinai turi būti piktybiškai nusiteikę piliečiai, yra nemažai atvejų, kai mažieji pastvėrę įrenginį „padaužyti kiaulių su paukštukais“ po kiek laiko, kai pabosta šis užsiėmimas, pradeda giliau tyrinėti iPhone ar iPad galimybes ir aptikę „Settings“ aplikaciją pradeda ten maigyti viską iš eilės. Po kurio laiko tokio jaunojo tyrinėtojo tėvai bėgioja nuo savo įrenginio prie veidrodžio skaičiuoti kiek naujų žilų plaukų galvoje atsiranda per minutę.

Užbėkite savo ar kitų atžaloms, piktavaliams kolegoms ar kitiems nedorėliams už akių ir apsaugokite savo įrenginius bei savo nervus.

  1. Atidarykite „Settings“ aplikaciją
  2. Pasirinkite „Touch ID & Passcode“ jei įrenginys turi pirštų atspaudų skenerį įmontuotą „Home“ mygtuke arba „Passcode“, jei jo neturi
  3. Pasirinkite „Touch ID & Passcode“ jei įrenginys turi pirštų atspaudų skenerį įmontuotą „Home“ mygtuke (paveiksliukas kairėje) arba „Passcode“, jei jo neturi (paveiksliukas dešinėje)
  4. Bakstelėkite „Turn Passcode On“
  5. Bakstelėkite „Turn Passcode On“
  6. Įveskite savo naują 4 skaitmenų slaptažodi ir pakartokite jį dar kartą
  7. Įveskite savo naują 4 skaitmenų slaptažodi ir pakartokite jį dar kartą

Sudėtingesnis apsaugos kodas

Jei norite naudoti sudėtingesni apsaugos kodą, nei 4 skaitmenų, išjunkite „Simple Passcode“. Jei norite pakeisti slaptažodi nauju, reikia vadovautis aukščiau aprašytomis instrukcijomis, tik 3 žingsnyje pasirinkite „Change Passcode“ ir įvesti ilgesnį nei 4 skaičiai arba raidinį (gali būti raidžių, skaičių ir simbolių rinkinys) kodą.

Apsaugos kodo reikalavimo vėlinimas

Jei norite turėti galimybę, po to kai įrenginys užsnūsta dar turėti kelias akimirkas prieiti prie „iOS“ įrenginyje saugomos informacijos galite nurodyti, kiek laiko praėjus nuo įrenginio persijungimo į komfortabilaus snaudimo būseną, bus reikalaujamas apsaugos kodas: SettingsPasscodejei esate apsaugoję įrenginį kodu - įveskite jįRequire Passcodepasirinkite laiko tarpą iš pateiktų parinkčių.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Niurzga

Technikos ir įvairių skaitinių mėgejas.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų