Apple Siri ir Microsoft Cortana įrašo jūsų balsą ir yra kas jo gali pasiklausyti

Vienas Reddit vartotojas „FallenMyst“ rašo, kad jis tik ką įsidarbino kompanijoje pavadinimu „Walk N’ Talk Technologies“ ir jo darbas yra klausytis komandų, kurias vartotojai duoda Siri ir Cortana.

Anot Reddit vartotojo tame socialiniame tinkle prisistatančio kaip „FallenMyst“ jo naujas darbas yra analizuoti kaip vartotojo duotas komandas supranta Apple Siri ir Microsoft Cortana virtualūs asistentai. Savo darbo procesą jis aprašo taip:

Aš gaunu audio failą ir jį atitinkantį tekstinį failą, kurio turinys yra tai, kaip telefonas suprato pasakytą frazę. Mano darbas yra perklausyti failą ir sulyginti jį su tekstu parašytu faile bei pateikti savo pastabas apie tai kaip tiksliai garso informaciją suprato telefonas. Jei garso komanda ir tekstas puikiai atitinka - aš imu kitą komplektą. tačiau jei telefonas neteisingai suprato dėl stipraus akcento ar triukšmų fone - aš tai rašau savo įvertinime.

„FallenMyst“ aprašo, kad jam tenka išgirsti įvairiausių „komandų“ nuo meilinimosi ar „kabinimo“ iki keistų ir banalių komandų.

Kai kurie skaitydami šią informaciją tikriausiai suraukėte iš nepasitenkinimo nosis. Tai natūrali reakcija, nes jei kas paklaustų ar tokio dalyko tikimės - daugelis atsakytų, kad ne. Tačiau vargu ar ką nors galėtumėme prikišti Apple ir Microsoft, nes greičiausiai atidžiai išstudijavę su Siri ir Cortana susijusias sutarčių dalis rastumėme parašyta jog šios kompanijos gali taip daryti ir mes jau seniai esame paspaudę „Sutinku“ po šiomis sąlygomis.

Senai žinoma tiesa, kad nedaugelis prieš paspausdamas sutinku programinės įrangos sutartyse skaito ir analizuoja ten pateiktas ilgas ir nuobodžias sąlygas. Dėl šios priežasties dalis atsakomybės už tai, kad kompanijos gali daryti tai kas mums nelabai patinka su mūsų duomenimis krenta ir ant mūsų pečių.

Kita vertus aš esu įsitikinęs, kad tokiai analizei pateikiami duomenys yra anoniminiai ir nors „FallenMyst“ prisiklauso visokiausių nesąmonių jos vargu ar gali susieti jas su kuriuo nors konkrečiu žmogumi planetoje. Nematau tame nieko ir blogo, juk tai skirta paslaugos tobulinimui.

Yra žinoma, kad ir Google renka ir saugo pačius įvairiausius vartotojų duomenis. Ši kompanija gali matyti ko mes ieškome, ką rašome Gmail žinutėse. Reddit diskusijoje taip pat išaiškėjo ir daugiau įdomių faktų. pavyzdžiui tai, kad Google saugo katalogą Google Now paieškų katalogą ir jei tokias esate darę - galite jų pasiklausyti ir išgirsti savo pačių balsą atliekantį paieškas (greičiausiai tai labiau liečia Android vartotojus), nes mano Google Now katalogas visiškai tuščias.

Tikiuosi „FallenMyst“ yra patikimai užsimaskavęs Reddit vartotojas ir jam neteks atsisveikinti su svo naujuoju darbu. Tokios informacijos paskelbimas, kaip taisyklė, kompanijų nedžiugina ir didesnė problema yra ne tai, kad kas nors gali girdėti ką kalbame su savo telefonu, bet tai, kad kažkas viešai tai aptarinėja.

Ar jus ši informacija neramina?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. nesikalbu su jokiais prietaisais, bet net jei ir kalbėčiausi, tai nesiparinčiau, kad kažkas kažkur klausosi tokių mano balso įrašų.

  2. Tai aktualu nusikalstamo pasaulio gyventojams

  3. Viskas susideda iš paieškos rezultatu. Telefono buvimo kartu. Naudojimosi ydų ir t.t.

    Siri tik viena detale, apie kuria sužinome po tiek laiko

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų