Savaitės naujienų apžvalga: 4-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

Nuo vasario mėnesio oficialiems distributoriams draudžiama į Krymą įvežti Apple produkciją; BlacBerry CEO mano, kad Apple turi leisti naudoti iMessage BlackBerry vartotojams; Kiek pernai uždirbo T. Cook ir kiti Apple vadovai; Saugumo kompanijų piniginės pilnėja, nes Android virusų skaičius dramatiškai auga; kiek laikys Apple Watch baterija šios bei kitos 4-os metų savaitės naujienos ir gandai trumpai.

  • Beveik 30 metų gyvavęs britų žurnalas rašantis Apple temomis „MacUser“paskelbė apie savo veiklos baigimą. Tai jau antrasis per pusę metų užsidarantis Apple temomis rašantis žurnalas. Praeitą rugsėjį apie savo veiklos pabaigą paskelbė Macworld.
  • Statistiniai duomenys rodo, kad labiau tikėtina tai, kad iPhone turės moteris nei vyras.
  • Naujoje „nutekėjusioje“ Snowden dokumentų informacijoje paaiškėjo kokiu būdu britų žvalgyba galėjo sekti iPhone vartotojus. Pasirodo, kad prieš tai kai Apple nusprendė atsisakyti UDID (Unique Device Identifier), tai buvo pats geriausias britų žvalgybos draugas. Jie sekdami šiuos unikalius įrenginių ID pasinaudodami nulaužtų kompiuterių naršyklėmis, galėjo atsekti to įrenginio judėjimą ir net asmenybę naudojančią tą iPhone. Daugiau informacijos Snowden’o PDF dokumente, (ji gana techniška) kurią paskelbė Der Spiegel.
  • Tiems kas šaukia nužudyk bebrą išgelbėk medį :)
  • Kai bandoma kilstelėti savo rap’o karjerą gali tekti imtis visų įmanomų priemonių, kad savo vardą padaryti žinomu, tame tarpe ir groti muziką Apple Store. Žemiau vaizdelis nufilmuotas Apple Store, kur vaikinas tvirtina, kad nebeturi nešiojamo kompiuterio ir Apple Store yra jo nauja studija. Jo repeticiją nutraukė Apple Store darbuotojas ir tada vaikinukas prapliupo… Negražu aišku iš jo juoktis, bet vis tiek juokinga. Na… jis bent jau turi temą savo sekančiai dainai.
  • Apple pakartotinai primena programuotojams, kad nuo vasario 1 dienos pateiktos aplikacijos privalo palaikyti 64-bitų architektūrą ir būti sukurtos naudojant iOS 8 SDK.
  • eBay jau pasirodė netikrų Apple Watch, kurie pristatomi kaip prototipai ar dar kaip nors kitaip, tačiau yra paprasčiausios kinietiškos klastotės.
  • BBC rašo, kad Apple, Google, Adobe ir Intel sutiko sumokėti 415 mln. JAV dolerių (360 mln. eurų) baudą, kad būtų nutrauktas antimonopolinis tyrimas, kuris tęsėsi nuo 2011 metų, kai daugiau nei 64 tūkst. darbuotojų apkaltino savo darbdavius, jog šie neleidžia jiems įsidarbinti konkuruojančiose kompanijose, kurios slapčia susitarė nepervilioti viena kitos specialistų. Ieškovai prašė 3 mlrd. JAV dolerių kompensacijos.
  • Dropbox išsiuntinėjo laiškus senesnių OS X versijų vartotojams, kad nuo gegužės 18 dienos nutraukia savo aplikacijos palaikymą senesnėse nei OS X 10.6 Snow Leopard operacinėse sistemose (OS X10.4 Tiger ir OS X 10.5 Leopard).
  • iOS 8 įsisavinimas šoktelėjo iki 69%.
  • iTunes pasirodė naujas Björk albumas „Vulnicura“
  • Apple turi naują patentą, kuriame aprašoma technologija leidžianti iOS ir Mac akimis.
  • JAV prezidento kalbos State of the Union metu, spaudai skirta vieta atrodė, kaip Apple reklama. Su retomis išimtimis, spaudos atstovai naudojo lengvai iš tolo atpažįstamus Apple kompiuterius. Tame nėra nieko keisto, nes patikima ir gražios išvaizdos techniko, kurioje sukasi patogi, galinga ir patikima programinė įranga patraukia daugelio kūrybingų žmonių bei organizacijų dėmesį ir ilgainiui atsiduria jų arsenale.
  • Apple prisijungė prie kompanijų, kurios neprekiauja su Krymo regionu. Nuo pirmos vasario dienos, į Krymą oficialiems distributoriams bus draudžiama įvežti Apple įrangą. Tiesa, ji ten vis tiek bus, nes ruseliai sugalvos kaip ją ten įsivežti, pvz. per Krasnodarą. Apple taip pat nutraukė sutartis su savo Kryme registruotais Apple programuotojais, užšaldė jų sąskaitas ir atjungė paskyras. Apple nėra vienintelė nutraukusi bendradarbiavimą su Krymu. Taip pasielgė ir Steam, Elance ir oDesk, MasterCard ir Visa, Microsoft, Oracle, Symantec ir HP.
  • Apple įsigijo britų startup’ą „Semetric“, kurio sukurtas įrankis Musicmetrics muzikantams ir atlikėjams leidžia sekti jų kūrinių populiarumą. Šį įrankį Apple gali sėkmingai išnaudoti savo Beats Music paslaugos tobulinimui.
  • Trečiadienį Oracle išleido savo Java atnaujinimą, kuriame ištaisyta net 19 kritinių saugumo klaidų. Šis atnaujinimas taip pat nutraukia nesaugaus SSL 3.0 palaikymą. Šis atnaujinimas yra ketvirtinio Oracle atnaujinimų dalis, kurioje skirtinguose produktuose kompanija ištaisė 169 saugumo spragas.
  • Apple programuotojams išplatino OS X 10.10.2 beta 6 (14C106a). Apple ir toliau prašo programuotojų atkreipti dėmesį į Wi-Fi, Mail ir VoiceOver.
  • BlackBerry CEO John Chen mano, kad Apple turi leisti BlackBerry vartotojams naudotis iMessage taip, kaip BlackBerry iPhone vartotojams leidžia naudoti jos BBM. Chen taip pat išreiškia ir keistoką mintį sakydamas, kad „dauguma aplikacijų yra sukurtos iOS ir Android sistemoms ir tai suteikia daugiau resursų šių OS vartotojams ir tai yra diskriminacija kitų operacinių sistemų vartotojų atžvilgiu“. Sakyčiau keistoka mintis. Chen, tai kurkit tas aplikacijas savo BlackBerry vartotojams arba sudarykite tokias sąlygas, kad kiti programuotojai mielai jas kurtų ir nebus diskriminacijos.
  • Daugelio antivirusinių ar su saugumu susijusią programinę įrangą kuriančių kompanijų pelnai auga, nes vien JAV pernai metais Android skirtų kenkėjiškų aplikacijų skaičius išaugo 75%. Yra ir iPhone vartotojų diegiančių apsaugos aplikacijas savo telefonuose.
  • Panašu, kad Apple vis tik neišsprendė Apple Watch baterijos problemų. Rementis neseniai pasirodžiusiais gandais Apple laikrodukas laukimo režime išgyvens 2–3 dienas, atlaikys 2,5–3,5 val. aktyvaus aplikacijų naudojimo, kitaip tariant nelabai geriau nei jau dabar esantys, kutų kompanijų sukurti išmanūs laikrodžiai, kuriuos įsigiję neretai atsisako jų naudojimo, nes reikia juos krauti kasnakt.
  • 2014 metais Apple CEO Tim Cook uždirbo 9,2 mln. USD. Į šią sumą įeina 1,7 mln. USD atlyginimas, o likusią jo pajamų dalį sudarė įvairūs priedai ir kompensacijos. Žemiau pateiktoje lentelėje rasite ir dar kelių Apple vadovų uždarbius. Reikia pastebėti, kad naujajai Apple mažmeninės prekybos vadovei Angela Ahrendts kompanija per 2014 metus sumokėjo daugiau nei 70 mln. USD. Apple vadovų atlyginimai ir kompensacijos 2014 metais
  • Žinutė skirta Mac kompiuterių vartotojams, kurie atsarginių duomenų kopijoms naudoja Carbon Copy Cloner. Bombich atnaujino savo Carbon Copy Cloner aplikaciją į versiją 4.0.5. Naujojoje versijoje ištaisyta eilė klaidų, yra nemažai pataisymų tame tarpe išspręstos ir kai kurios klaidos ar problemos atsirandančios CCC dėl kitų aplikacijų (tokių kaip Disk Warrior, CleanMyMac) darbo kompiuteryje. Pilną CCC pakeitimų sąrašą rasite Carbon Copy Cloner svetainėje.
  • Apple tobulina savo išmanųjį „Smart Cover“ skirtą iPad. Atlenkus jo vieną dalį bus galima prieiti prie pranešimų meniu, atlenkus dar vieną, pvz. el. pašto aplikacija užpildys visą atidengtą ekrano dalį. Taip pat bus ir papildomų gestų kombinacijos jas naudojant su Smart Cover. Gali būti, kad su tokiu, dar išmanesniu Smart Cover bus suderinami naujieji iPad.
  • Pekino naujienos praneša, kad Tim Cook sutiko leisti Kinijos vyriausybinei Interneto ir informacijos ministerijai atlikti Kinijoje parduodamų Apple įrenginių saugumo auditą.
  • 50% praeito metų ketvirčio metu JAV aktyvuotų mobilių telefonų buvo iPhone.
  • Apple pas save persiviliojo dar vieną Burberry vadovą. Buvęs Burverry skaitmeninio ir interaktyvaus dizaino viceprezidentas Chester Chipperfield jau dirba Apple. Kupertino kompanijoje jis užsiima specialiaisiais projektais, bent jau taip teigiama jo LinkedIn paskyroje ir Twitter.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų