iPhone 5 populiariausias fotoaparatas Flickr tinkle 2014 metais

Kai kalbama apie fotografus ir fotoaparatus, daugeliui pirmieji į galvą ateinantys populiariausi fotoaparatų modeliai yra Canon ir Nikon, tačiau šiais laikais tai nebūtinai tiesa.

Į nuotraukų failus įrašomų EXIF[1] duomenų dėka yra nesudėtinga nustatyti kokį fotoaparatą naudojant buvo padaryta viena ar kita nuotrauka. Kalbant apie kompanijų vardus, neabejotinai fotoaparatų tarpe pirmauja Canon (13,4%), o antroje vietoje atrodytų nieko bendro su fotoaparatų gamyba neturinti Apple (9,6%), trečioje Nikon (9,3%) ir ketvirtoje Samsung (5,6%).

Populiariausių fotoaparatų, kuriuos naudojant talpinamos nuotraukos Flickr tinkle 2013 ir 2014 metais lentelė.

Jei pažvelgti į populiariausių Flikr tinkle patalpintų nuotraukų fotoaparatų modelių sąrašą, tai pirmos trys vietos priklauso Apple iPhone: 1 vieta - iPhone 5 (3,3%), 2 vieta - iPhone 4S (2,1%), 3 vieta - iPhone 4 (1,3%) ir toliau jau seka Canon su Canon EOS 7D (0,9%) ir Nikon D7000 (0,8%).

Žvelgiant į mobilių įrenginių, kurių pagalba padarytos nuotraukos talpinamos Flickr’e lentelę, Apple čia taip pat nenugalimas lyderis: 1 vieta - iPhone 5 (10,6%), 2 vieta - iPhone 4S (7%), 3 vieta - iPhone 4 (4,3%), 4 vieta iPhone 5c (2%) ir toliau seka du Samsung modeliai - Galaxy S3 (1,2%) ir Galaxy S5 (1,1%), o po jų neseniai išleistas iPhone 6 (1%), kurio didesnę 2014 metų dalį vartotojai negalėjo naudoti, po jo seka juokingai didelis fotoaparatas (bent jau man juokinga kai žmonės fotografuoja ir filmuoja) - iPad (0,8%).

2013 metų lentelėje antroje fotoaparatų kompanijų vardų vietoje buvo Nikon, tačiau 2014 šiam vardui teko pasitraukti į 3 vietą (trečia rūšis dar ne brokas :) ).

Kai prieš 8 metus Apple išleido pirmąjį iPhone vargu ar kas tikėjosi, kad šis įrenginys taps vienu populiariausiu pasaulyje fotoaparatu.


  1. EXIF - (angl. Exchangeable Image File Format) - standartas leidžiantis į vaizdų ar kitus media failus patalpinti informaciją apie sąlygas, įrangą ir būdus naudotus tam failui sukurti bei su tų failų autoryste susijusią informaciją.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų