Edward Snowden nenaudoja iPhone saugumo sumetimais

Temos: iPhone, Saugumas

Anatolij Kučerena, Edward Snowden interesus atstovaujantis advokatas pasidalino informacija, kad buvęs JAV specialiųjų tarnybų darbuotojas nenaudoja iPhone dėl saugumo sumetimų.

„Edward nesinaudoja iPhone, pas jį tiesiog telefonas. iPhone turi atitinkamą programinę įrangą, kuri gali būti aktyvuota be telefono vartotojo žinios ir rinkti informaciją apie jį. Todėl, grynai iš saugumo sumetimų jis atsisakė šio telefono“, - Rusijos naujienų agentūrai RIA Novosti pasakojo Edward Snowden atstovaujantis advokatas Anatolij Kučerena.

Edward Snowden teatre Maskvoje
Nuotrauka: Sputnik/Anatolij Kučerena
Edward Snowden teatre Maskvoje.

Jokios konkrečios informacijos apie tai kokios tai spragos ar aplikacija, kaip ji veikia pateikta nebuvo, kaip ir taip, kodėl Snowden nepasirinko kito gamintojo išmanaus telefono ir naudoja „tiesiog telefoną“.

Mano galva, po Apple iPhone telefonuose įdiegtą programinį kodą programuotojai „nardo“ be perstojo ir didelėmis grupėmis, jailbreak’eriai jį laužo, todėl abejonių kelia tai jog apie tokią galimybę žino tik Snowden’as, tačiau jos nepastebėjo tie, kurie tą kodą žino kaip savo penkis pirštus. Tiesa, Snowden turi šūsnį žvalgybos organizacijų dokumentų, dalis kurių jau paskelbta. Viename tokių dokumentų teigiama, kad Britanijos GCHQ naudojo iPhone UDID sistemą vartotojų sekimui, tačiau tai jokia naujiena ir nėra jokių įrodymų, kad Apple pati sukūrė įrangą leidžiančią slapta sekti iPhone vartotojus.

Įdomu ar artimiausiomis dienomis Snowden ir Kučerena plėtos šią temą toliau ar tai ir liks tuščiais paistalais, kurie labiau primena bandymą keršyti kompanijai, kuri prisijungė prie JAV ir Europos Sąjungos taikomų sankcijų Krymui ir nutraukė sutartis su savo Kryme registruotais Apple programuotojais, užšaldė jų sąskaitas ir atjungė paskyras bei paskelbė, kad nuo vasario 1 dienos į Krymą oficialiems distributoriams bus draudžiama įvežti Apple įrangą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų