Apple pakėlė iOS ir Mac „Developer Program“ kainas Europoje

Tema: Apple

Apple patyliukais pakėlė iOS ir Mac programuotojų narystės - „Developer Program“ kainas kai kuriose Europos šalyse.

Programuotojai kuriantys aplikacijas iOS ir OS X įrenginiams bei norintys, kad jų aplikacijos būtų platinamos per iTunes ar/ir Mac App Store, privalo būti Apple „Developer Program“ nariais. Ši narystė yra mokama ir iki šiol EU valstybėse kainavo 80 €/60 £ metams.

Apple patyliukais šias kainas pakėlė ir dabar narystė Apple „Developer Program“ programoje metams EU šalyse kainuoja 99 €/79 £. JAV programuotojams kaina išliko tokia pati, kokia buvo iki šiol - 99 US$.

Apple reikalauja, kad iOS ir OS X programuotojai, kuriantys aplikacijas šių operacinių sistemų pagrindu veikiantiems įrenginiams bei norintys, kad jų aplikacijos būtų platinamos per iOS App Store ir Mac App Store bei būtų pripažintos kaip patikimos - dalyvautų šiose programoje - iOS ir OS X programuotojų „Developer Program“ narystės yra atskiros, todėl kuriantys aplikacijas skirtas ir iOS įrenginiams, ir Mac kompiuteriams už narystę šiose programose turi sumokėti atskirai.

Apple patyliukais šias kainas pakėlė ir dabar narystė Apple „Developer Program“ programoje metams EU šalyse kainuoja 99 €/79 £ (buvo 80 €/60£)

Nėra aiškus kokia Apple sprendimo pakelti kainas priežastis. Tai gali būti inicijuota tiek valiutos kursų svyravimų, tiek ir daugelyje EU valstybių didesniu nei iki šiol buvo taikytas PVM mokesčiu.

Gruodžio mėnesį Apple paskelbė, kad nuo 2015 metų pradžios keis Europos App Store platinamų aplikacijų kainodarą toms aplikacijoms taikydama tose šalyse galiojantį PVM.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų