Rusai aukcione parduoda Steve Jobs memorialą

Temos: Apple, Naujienos

Lapkričio mėnesio pradžioje, Sankt Peterburge demontuotas Steve Jobs skirtas memorialas dabar parduodamas aukcione.

Steve Jobs memorialas Sankt Peterburge (Rusija)

Rusijos holdingo kompanijos sukurtas Steve Jobs skirtas memorialas stovėjęs Sankt Peterburge buvo demontuotas sekančią dieną po to, kai Apple CEO Tim Cook viešai prisipažino esąs gėjus. Memorialas demontuotas ją pastačiusios kompanijos iniciatyva. Po šio veiksmo Rusijos holdingo kompanijai „ZEFS“ buvo skirta daug karčių replikų iš Apple fanų pusės bei ji buvo apkaltinta homofobija. Dėl kaltinimo homofobija vargu ar kompanija nusiminė, nes Rusijoje, šalyje kurioje prezidentas buvo paskirtas ir, kuris valdo neturėdamas programos - pagal nuotaiką reaguodamas į vienus ar kitus įvykius, tai kaip ir oficiali nuostata. Tačiau „ZEFS“ pasiaiškindama dėl jai mestų kaltinimų sakė, kad „memorialą pašalinti dėl sugedusio ekrano buvo suplanuota jau anksčiau“. Šiam „ZEFS“ teiginiui paantrino ir St. Peterburgo Valstybinis Informacinių technologijų, Mechanikos ir optikos universiteto (ITMO)atstovai, sakydami jog su jais tartasi dėl monumento dėl ekrano remonto.

Panašu, kad po Tim Cook viešo prisipažinimo holdingo kompanija atsisakė minties monumentą remontuoti ir nutarė jį parduoti aukcione apie tai paskelbdama savo kompanijos svetainėje. Pradinė monumento kaina 5 mln. Rusijos rublių (apie 270 000 Lt / 77 500 €). Jei paskaitytumėte aukciono taisykles, rastumėte reikalavimą įsigijusį šį memorialą išgabenti iš Rusijos teritorijos.

Šis reikalavimas gali būti susijęs su nenoru, kad jį įsigijęs asmuo ar organizaciją jį vėl pastatytų ten iš kur stovėjo anksčiau. Rusijos socialinis tinklas „VKontakte“ pareiškė pageidavimą monumentą įsigyti, tačiau atsakymo iš pardavėjo nesulaukė. Sakoma, kad dėl aukciono sąlygose įrašyto reikalavimo monumento įsigyti negalinti „VKontakte“, planuoja sukurti savo Sankt Peterburge pastatyti savo monumentą vienam iš Apple įkūrėjų Steve Jobs.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų