Kaip sustabdyti Facebook iOS įrenginio vietos „ėdimą“

Jei reguliariai ir dažnai naudojate Facebook aplikaciją iOS įrenginyje, tikriausiai pastebėjote, kad ji užima vis daugiau ir daugiau vietos.

iOS skirta Facebook aplikacija, kuo daugiau naudojama - tuo daugiau vietos užima įrenginyje. Taip yra todėl, kad Facebook nuorodas esančias aplikacijoje atidaro pačioje aplikacijoje naudojamoje naršyklėje. Facebook aplikacija sukurta taip, kad kai jūsų Facebook draugas pasidalina kokia nors nuoroda ir jūs ant jos paspaudžiate, visas tas puslapis sukešuojamas jūsų įrenginyje ir be abejo, ilgainiui, vis daugiau paspaudžiant tokių nuorodų tai tampa problema.

Facebook sako, kad ji ieško aukso vidurio leidžiančio aplikacijai veikti greičiau bei sutaupyti vartotojo mobilių duomenų ir todėl išsaugo tuos puslapius įrenginyje, tam atvejui jei vartotojas norės tą svetainę pažiūrėti dar kartą. Facebook sako, kad Facebook aplikacijos v18 atnaujinimas taip pat turėtų išvalyti kešą didesnį nei 25MB, bet čia greičiausiai tik jų toks noras, nes ir po šios versijos pas daugelį Facebook užimama vieta gerokai viršija 25HM ribą.

Jei susiduriate su vietos problema savo iOS įrenginyje ir esate prisiekęs Facebook vartotojas, yra keli būdai, be Facebook pagalbos spręsti šią problemą:

  • nuorodas, kuriomis pasidalinama Facebook socialiniame tinkle atidaryti naršyklėje (pvz. Safari)
  • periodiškai ištrinti Facebook aplikaciją ir vėl ją įdiegti
  • naršymui Facebook naudoti naršyklę (aš nesu užkietėjęs Facebook vartotojas, todėl nors ir turiu Facebook aplikaciją, dažnai šiame soc. tinkle apsilankau naršyklės pagalba. Ypač jei kas nors parašo privačią žinutę Facebok tinkle. Facebook verčia naudoti savo Messenger aplikaciją, tačiau man šiam tikslui - atsakyti į privačias Facebook žinutes - puikiai tinka ir naršyklės variantas).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų