Savaitės naujienų apžvalga (2014/11/10-14)

Tema: Naujienos

Apie eBay tinkle parduotą iPhone 6 prototipą, iOS 8 įsisavinimą, Android fano įspūdžius po 2 savaičių iPad naudojimo, interviu su Tim Cook ir Greg Joswiak pilni video įrašai, apie tai kaip U2 grupės lyderis trečiadienį apgavo mirtį bei kitos naujienos, kurioms nebuvo skirti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Naujas drono paskraidymas prie statomo Apple naujo biuro leidžia pajusti kokio dydžio bus naujasis Apple Campus 2 biuras/miestelis.
  • Dropbox atnaujino savo OS X skirtos aplikacijos versiją į 2.10.49. Šioje versijoje Dropbox įgalino Finder integracijos atjungimą, nes šios funkcijos atjungimas per Finder nustatymus neveikia.
  • iPhone 6 prototipas, pagaliau buvo parduotas eBay’juje už 11 000 US$. Šio prototipo, kuris iš tikro yra ne iki galo gamykloje surinktas paprastas iPhone 6 istorija prasidėjo dar prieš mėnesį. Po kiek laiko iPhone 6, kurį eBay buvo bandoma parduoti už 100 000 US$ iš aukciono dingo. Pasirodo, Apple susisiekė su Alex’u prisistačiusiu savininku ir pasiūlė jam tą iPhone 6 modelį nemokamai iškeisti į bet kurį kitą, tačiau Alex’as atsisakė ir nutarė savo laimę išbandyti eBay dar kartą. Šį kartą Fortūna jam neatsuko užpakalio ir jis tą iPhone 6 modelį pardavė už 11 000 US$.
  • Gabrielle Union, viena iš per iCloud „nuogų užpakalių“ skandalą mažiau nukentėjusių asmenų, neseniai vykusios konferencijos metu ji pareiškė, kad „nuogų nuotraukų viešinimas yra nauja seksualinio priekabiavimo forma“.
  • Nors Apple ir stengiasi sumažinti iPhone 6 tendenciją sulinkti, kai kurie Apple fanai vis dar patiria nemalonumus dėl šio keisto fenomeno. Dan Seifert iš The Verge pastebėjo, kad po 6 savaičių jo įprastai naudojamas iPhone 6 taip pat sulinko. Tiesa Dan’as rašo, kad jo patirtis buvo gana gera - nuėjus į Apple Store, jam telefonas tuojau pat buvo pakeistas.
  • Mobilių paslaugų pardavėja įmonėms kompanija Good Technology praneša, kad Apple iPhone 6 padėjo kompanijai užimti 69% mobilių įrenginių aktyvavimo kompanijose rinkos dalį ir ši dalis pas Apple vis dar auga nepaprastai greitai.
  • Vienas Android fanas, Reddit tinkle pasidalino savo įspūdžiais po 2 savaičių naudojimosi iPad.
  • WSJ pilnas interviu su Tim Cook, kuriame jis kalba apie Apple Watch, mokėjimus ir kaip prie televizijos prieiti teisingai.
  • Praėjus 7,5 savaitės po iOS 8 išleidimo, ši iOS versija įdiegta 56% aktyvių Apple mobilių įrenginių.
  • Twitter pranešė, kad sekančią savaitę bus patobulinta tiesioginių žinučių paslauga, o 2015 metais Twitter planuoja savo socialinio tinklo aplikaciją patobulinti taip, kad šio tinklo vartotojai joje galėtų filmuoti, redaguoti nufilmuotą medžiagą ir ja pasidalinti Twitter tinkle.
  • Statistiniai duomenys rodo, kad ne 2014 metais iPhone įsigijusių vartotojų tarpe perėjūnų iš Android stovyklos mažiau nei tikėtasi.
  • Internete pasirodė informacija, kad Apple tiekėjai jau ruošiasi Apple Watch gamybos pradžiai.
  • Praeito mėnesio pabaigoje Re/code organizuotoje Code/Mobile konferencijoje, kalbėjo Apple iPod, iPhone ir iOS produktų marketingo viceprezidentas Greg Joswiak. Dabar pilnas šio nedažnai pasitaikančio ir įdomaus interviu, kuriame Greg Joswiak apžvelgia įvairius 25 metų Apple veiklos aspektus, kalba apie iOS 8.0.1 išleidimo „feilą“, teouch ID palaikymą naujuose iPhone 6 modeliuose ir t.t., video įrašas jau prieinamas visiems interneto vartotojams. (Pastaba: po kurio laiko video buvo arba ištrintas iš serverio arba pakeista failo buvimo vieta, tad norintiems jį pažiūrėti teks pasinaudoti paieškos serverių pagalba.)
  • Irish Daily Mail praneša, kad U2 grupės lyderis ir dainininkas Bono, trečiadienį apgavo mirtį, kai leidžiantis jo privačiam lėktuvui pastarojo durys išvirto lauk.
  • Nors gandai apie tai, kad Apple pradės naudoti Safyro kristalų ekranus iPhone 6 nesimaterializavo, kompanija ir toliau tęsia savo tyrimus šioje srityje, ką patvintina ir naujas Apple patentas, kuriame aprašomas Safyro kristalų ekrano pritvirtinimas prie iPhone.
  • Apple išleido OS X Mountain Lion, Mavericks ir Yosemite programuotojams skirtas Safari beta versijas: Safari 8.0.1, Safari 7.1.1 ir 6.2.1.
  • Apple išplatino programuotojams skirtą Xcode 6.1.1GM, kurioje ištaisytos Swift ir kitos klaidos.
  • Apple savo pranešime susijusiame su Masque Attack pažeidžiamumu sakė, kad nėra žinoma nei vieno atvejo, kurio metu nuo šio pažeidimo būtų kas nors nukentėjęs.
  • Microsoft pradėjo vartotojus kviesti Skype for Web beta testavimui. Ši Skype naujovė leis naudotis Skype tiesiai iš naršyklės.
  • Consumer Intelligence Research Partners duomenimis 91% iPhone pirkėjų renkasi naujausius modelius ir 3 iPhone 6 modeliams tenka 1 iPhone 6 Plus. Nieko nuostabaus, nekalbant jau apie tai, kad jo į jokią kišenę neįsidėsi, tai mano rankai, kuri nėra mažutė, juo viena ranka rašyti yra neįmanoma, nes nepasiekiu kairėje klaviatūros pusėje esančių klavišų, o einant gatve paprašyti, kad kas nors paneštų MacBook’ą kol aš dviem rankom atsakysiu į žinutę, mano galva, yra visiškas „gaidys“. Žinoma, tiems kieno rankos didžiulės, pvz. krepšininkams - šis telefonas kaip tik.
  • Apple kapitalizacija pasiekė rekordines aukštumas ir dabar iPhone gamintoja verta daugiau nei visos Rusijos akcijų rinka.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų