Po Windows sistemų nulaužimo, „Home Depot“ kompanijos vadovams iPhone ir MacBook kompiuteriai

The Wall Street Journal paskelbė gilią „Home Depot“ saugumo sistemos nulaužimo, kurio metu programišiai pasinaudoję Windows nesaugumu, pasisavino 56 milijonus kreditinių kortelių duomenų ir 53 milijonus kompanijos klientų elektroninio pašto adresų, analizę.

Išnaudoję Windows sistemos saugumo spragą, programišiai sugebėjo nulaužti „Home Depot“ atsiskaitymų sistemą ir pasisavinti failus su 56 milijonų kompanijos klientų kreditinių kortelių duomenimis bei 53 milijonais elektroninio pašto adresų. Tiems, kas nežino, kas yra tas „Home Depot“, tikriausiai paprasčiausias paaiškinimas būtų, kad tai Amerikos „Senukai“, žinoma tik su Amerikietiškais mastais.

„Įsibrovę į Home Depot sistemą ir užvaldę kitų prekybininkų duomenis, programišiai pasinaudoję Microsoft Windows saugumo spraga sugebėjo apeiti saugumo užtvaras esančias tarp kompanijos ir trečių šalių pardavėjų tinklų“, - rašo Shelly Banjo Wall Street Journal straipsnyje.

Po to kai paaiškėjo šis programišių įsilaužimas ir tai, kad jie išnaudojo Microsoft Windows saugumo spragą, Microsoft „užlopė skylę“ jų savo operacinėje sistemoje, tačiau buvo jau per vėlu. Programišių užvaldyti duomenys, leido jiems naršyti po sistemą, tame tarpe atsiskaitymo taškus taip, lyg šie būtų aukšto rango „Home Depot“ kompanijos darbuotojai.

Straipsnis atskleidžia daug detalių apie tai, kaip būtent buvo pasinaudota Microsoft sistemų nesaugumu, tame tarpe ir paminėdamas gana juokingą atvejį, kad IT darbuotojai nupirko „krūvą“ iPhone ir MacBook kompiuterių kompanijos vadovaujančius postus užimantiems darbuotojams ir tai įrodo, kad namų remonto prekių pardavėjas prarado pasitikėjimą Microsoft sistemų saugumu.

Nežiūrint to, kad per pastaruosius porą metų MacBook kompiuteriai ir iPhone taip pat turėjo kelias saugumo spragas, tyrimai atlikti Kaspersky Labs ir panašių kompanijų rodo, kad abu įrenginiai yra labai saugūs ir atsparūs tiek kenkėjiškoms aplikacijoms, tiek ir kitoms keliamoms grėsmėms. Kiek šie „Home Depot“ vadovaujančius postus užimantiems darbuotojams skirti MacBook kompiuteriai ir iPhone padės kompanijai išvengti įsilaužimų ateityje - parodys laikas…

Home Depot pranešimas dėl jos saugumo sistemų nulaužimo.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų