Microsoft ir Yahoo nori tapti pagrindinėmis Safari paieškos paslaugomis

Jau sekančiais metais pagrindinė paieškos paslauga visuose Apple įrenginiuose gali būti ne Google.

Safari

Praeitą savaitę Yahoo ir Mozilla pranešė apie naują partnerystę, kurios pasekoje pagrindinė paieškos sistema Mozilla Firefox naršyklėje bus Google išstūmusi Yahoo. Yra didelė tikimybė, kad Apple pasielgs panašiai ir jau sekančiais metais Google nebebus pagrindinė paieškos paslauga visuose Apple įrenginiuose.

The Information praneša, kad Apple ir Google paieškos paslaugos sutartis baigiasi sekančiais metais. Dėl šios priežasties Microsoft ir Yahoo pradėjo aktyviau klibinti Apple trokšdamos tapti pagrindinėmis Safari naršyklės paieškos paslaugomis.

Kupertino gigantei Microsoft bando įsiūlyti Bing paieškos tarnybą ir šnekina vyresnį interneto ir programinės įrangos Apple viceprezidentą Eddy Cue. Microsoft Bing, jau yra pagrindinė Siri paieškos internete paslauga. Kinijoje Apple jau pakeitė Safari naršyklės pagrindinės paieškos tarnybą iš Google į Baidu.

Yahoo paieškos varikliukas yra Bing, todėl Redmondo komandai stengiantis išstumti GoogleApple įrenginių užduotis palengvėja.

Apple jau kuris laikas stengiasi išvaduoti savo vartotojus nuo Mountain View vyrukų nagų. Anksčiau iPhone vartotojus pasiekdavo su jau įdiegta Google Maps aplikacija tačiau dar 2012 metais Apple Google žemėlapius pakeitė savais, YouTube taip pat nebėra iš anksto įdiegta iOS aplikacija. Siena tarp Apple ir Google išaugo kai paieškos gigantė išleido Android ir taip įžengė į mobilių telefonų rinką, o vėliau įkišo nosį ir į planšetinių kompiuterių reikalus. Steve Jobs buvo įsiutintas tokių Google veiksmų ir pagrasino jiems termobranduoliniu karu sunaikinsiančiu Android, kurį jis traktavo, kaip pavogtą produktą.

Dėl Bing paieškos naudojimo Apple sistemose Microsoft su Apple kalbasi jau nuo 2010 metų. Manau Windows gamintoja turi labai daug šansų sekančiais metais tapti pagrindine (ir gal vienintele) paieškos sistema iOS standartinėse aplikacijose bei numatyta paieška Apple Safari naršyklėje OS X.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Butu labai apgailetina jei pasirinktu Bing. Viena is prasciausiu paieskos sistemu, bent jau kiek esu bandes padoriai nieko negalima surasti kas domina kazkoks siukslynas.

  2. Aš taip pat pagalvojau, kad Bing prasčiau suindeksavusi internetą, bet paskui pabandžiau prisiminti kada paskutinį kartą naudojausi paieška internete apskritai ir išskyrus tuos atvejus, kai paiešką naudoju nemokamų ir atpigusių aplikacijų tikrai/buvusiai/neatpigusiai kainai rasti, paieška naudojuosi kokį kartą per pusę metų. Taip, kad aš galėčiau sakyti - man tas pats kokia ten paieška bus nors ir kinietiška.

    Iš kitos pusės žvelgiant ir lyginant paieškas, tai be puikių paieškos algoritmų sukurtų Google, man joje nepatinka tai, kad ji mano geriau žinanti tai ko aš ieškau ir pagal savo „manymą“ sugrupuojanti pateikiamus paieškos rezultatus taip, kad man reikalingas neretai atsiduria 3 ar tolimesniame puslapyje, kai tuo tarpu kitos paieškos rezultatą parodo pagal tai ko aš ieškau, o ne tai ką Google mano, kad aš ieškau.

  3. Sutinku kad visu lukesciu gali ir nepateisinti google, na bet bing ka tik pabandziau keleta reikalingu paiesku atlikti tai kazkokias siuksles pateike.
    Is savo patirties galiu pasakyti, norint patekti i bing paieskos top10 labai sunku, kai tuo tarpu koks dedule kuris gal but jau tokios paslaugos neteikia, bet dar puslapis gyvuoja ramiai sedi top 10. Ten isvis nesuprantu kaip kas patenka i top10.
    Google daug greiciau indeksuoja ir tikrina puslapius arba gali greitai numesti i top gala jei pagaus koks google Panda irankis :)
    Sioks toks idomus irankis
    http://www.barracuda-digital.co.uk/panguin-tool/

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų