Google nori, kad Android ir iOS įrenginiai galėtų tarpusavyje dalintis failais

Nors tiek iOS, tiek ir Android įrenginiai turi galimybę dalintis failais - ši galimybė yra ribojama naudojamos platformos ir neveikia už jos eko-sistemos ribų.

Galimybė dalintis failais iš mobilių įrenginių nėra jokia naujovė. Siųsti failus iš vieno mobilaus iOS įrenginio (o dabar ir Mac) per AirDrop gali tiek Apple ekso-sistemos vartotojai, tiek ir naudojantys Android įrenginius per Android Beam, tačiau šis dalinimasis failais nėra multiplatforminis ir norėdami pasidalinti nuotrauka iš savo iPhone su kolega naudojančiu Android nepavyks jam tiesiog tą failą persiunčiant „oru“. Failu pasidalinti nepavyks ir iš Android įrenginio stengiantis jį persiųsti į iPhone ar iPad.

Google nutarė, kad laikas išgydyti šiuos SBS (Socialinio bendravimo sutrikimus, angl. SCD), bent jau dalinai. Yra ženklų, kad Google pluša kurdama galimybę iOS ir Android įrenginiams dalintis failais per Wi-Fi. Pranešama, kad ši funkcija susijungimo sukūrimui naudos buvimo vietos informaciją (tame tarpe ir Bluetooth). Įrenginiams sėkmingai susijungus, bus galima siųsti savo žemėlapių informaciją (directions), nuotraukas ar kitokią informaciją arba sudaužiant įrenginius tarpusavyje arba pasikliaunant tokiomis paslaugomis kaip Google Drive ar Dropbox. Šis būdas nereikalaus turėti Google paskyros.

Jei informacija tiksli „Copresence“ turėtų pasirodyti kelių savaičių bėgyje. Reikia pasakyti, jog neverta tikėtis, kad prasidės Utopinio failų skraidymo ore era. Ši funkcija, greičiausiai veiks tik Google aplikacijose, bent jau iš pradžių ir nebus visoje sistemoje veikianti funkcija, bent jau iOS įrenginiuose ir todėl nekantraujantys dalintis savo failais su kitos - žaliažmogių eko-sistemos gyventojais, turės pasitelkti į pagalbą specialias aplikacijas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų